23tilføjet af

Glad ryger

Jeg er på førtidspention men IKKE på grund af tobakken. Da jeg var på arbejdsmarkedet arbejdede jeg på maskinfabrik og der var ikke nogen der kom og fortalte om skæreoliens skadelige virkninger der var ikke noget der hed arbejdsmiljø. I dag får tobakken skyld for alt, men tænk på alle de tilsætningsstoffer vi bliver bombarderet med hver dag er de ikke medvirkende årsag til en masse følgesygedomme ingen vil indrømme det for der kunne jo gå en masse arbejdspladser tabt i industrien så er det nemmere at give tobakken skyld for alt. Tilsidst et stort knus til alle hensynsfulde rygere. Hilsen fra den debat-glade.
tilføjet af

Hvorfor tror alle rygere

at det altid er alle mulige andre ting der gør dem syge, en røgen?
Hvorfor tror alle rygere, at de der laver statistikkerne over rygningens følgevirkeingen, er så dumme, at de ikke tager hensyn til andre påvirkninger i deres statistikker?
Der er flere ting man kan blive syg af. Men den absolutte største synder er rygningen.
Det er en kendsgerning du ikke kommer uden om, uanset hvor meget du prøver.
tilføjet af

Enig

Er fuldstændig enig med den anonyme. Vi ved alle, at der er andre ting udover rygning, som er skadeligt, men et eller andet sted skal man starte, og da rygning er så skadeligt, som det er, så skal der da gøres noget ved det.
Det kan godt være at du er en glad ryger, men det er der jo andre, som får skade af, når de bliver passive rygere!
Hilsen Louise
tilføjet af

Hej anonym

Prøv at sætte lidt mere gang i de små grå. Tobakken har været opfundet i flere hundrede år, men det er først inden for de sidste tyve til tredive år at tobakken er blevet skadelig mon ikke det tildels skyldes den stigende forurening med videre altså en sammensætning af mange ting. Så tilfældigvis et indslag på tv hvor det blev fortalt at hvis du indånder dieselosen fra en bil i et minut ville svare til at ryge 300.000 cigaretter, så der er nok en sammenhæng mellem flere faktorer. debat-glad
tilføjet af

Små grå

Det kan godt være at tobakken ikke altid har været skadelig. MEN det er den jo nu! Og så skal der da gøres noget ved det. Det kan godt være, at du synes at den anonyme skal sætte gang i sine små grå. Men helt ærligt, det er jo dig der ryger = dig der skader rundt omkring dig.
tilføjet af

vidste du?

... at der er 900.000 mennesker i Danmark, der ryger? det er rigtig mange mennesker, og nej - det er bestemt ikke alle der er lige hensynsfulde. Vidste du så at hvis en gravid ryger 10 cigaretter om dagen, svarer det til, at barnet ryger 1 af dem?
RYGNING ER FARLIGT og det ved de fleste, og jeg vil give den ret, der sagde, at rygere ofte siger, at deres sygdom ikke skyldes rygning og at statistikkerne ikke er sande. De mennesker, der har lavet disse statistikker er PROFESSIONELLE FOLK. dermed ikke være sagt, at de ikke kan lave enkelte fejl, men man skal bestemt ikke fra en start regne med, at de tager fejl!
Camilla, 14 år
tilføjet af

dav1234

jeg giver den glade rygere helt rat
tilføjet af

rygeforbud på arbejdspladsen

Nu kan jer af naturlige årsager ikke blive gravid, men min mor røg da hun ventede mig og jeg har det ganske udmærket. debat-glad
tilføjet af

Alle de farlige påvirkninger

..vi udsættes for SAMMEN med rygninger, FORØGER da, men eliminere IKKE rygningens skader????
tilføjet af

også en tilfredser

Efterhånden må man ikke ryge nogen steder, og jeg kan ikke se at alle de hellige antirygere tager skade af at man ryger udendørs. Jeg ved sgu godt det er usundt at ryge, men LIVET er usundt en skønne dag dør man af det.
tilføjet af

Min gamle mor

Blev 85 år og havde røget siden hun var 14, i over 30 år røg hun 40 Blå North State om dagen.
Hun er død ja, men ikke af dårlige lunger eller canser af nogen art.
Det er ikke helt utænkeligt at rygning er skadeligt, hvis det var meningen vi skulle ryge havde vi nok hat en skorsten i nakken, men alligevel er det ikke det de fleste dør af.
Det er HjerteKar sygdomme, fordi den vestlige verden er blevet for fed, og det er ikke på "den fede måde"
tilføjet af

Prøv at ændre din tankegang!

Jeg var også en glad ryger engang. Nu er jeg en lykkelig ikke-ryger!!! Har du tænkt over, at du har samme mulighed?
tilføjet af

Og fordi DIN mor IKKE døde af at ryge

Tror du at INGEN gørdet??
Der er også enkelte der har overlevet et faldskærmsudspring, hvor faldskærmen IKKE foldede sig ud!!
tilføjet af

Gang i de små grå

har jeg hele tiden. Til forskel fra så mange andre.
Rygning har ALTID været skadelig. Det er ikke noget nyt.
Rygning i Danmark har kun en historie på små 100 år, og eftersom videnskaben ikke i begyndelsen kendte noget til de skadelige virkninger, er det logisk for de fleste, at advarslerne først er kommet inden for de seneste år.
Og rent faktisk har læger siden 50'erne advaret mod rygning. Læs om tobakkens historie på www.cancer.dk - hvis du altså gider. Ellers så lad være, lev videre i din osteklokke. Ignorante mennesker har jo også en beretttigelse.
tilføjet af

Flot skrevet

Hej Camilla
Utroligt flot skrevet.
Jeg arbejder med rygestop blandt unge mennesker, og jeg glædes altid når jeg oplever unge med din indstilling. Det er sådan nogen som dig, der er med til at nedsætte antallet af rygere blandt teenagere.
"luft" din holdning så tit du kan. Den er nemlig helt rigtig.
tilføjet af

Rygerrelaterede dødsfald

Jo det er faktisk rygning langt de flste af os dør af.
Læs:
http://www.cancer.dk/tobak/tal+og+statistik/rygerelaterede_dodsfald.asp
tilføjet af

svar til ikke rygere

Jeg er glad for at jeg ryger så får jeg ikke hovedpine der er ingen glorie der strammer. Hilsen debat-glad
tilføjet af

er du naiv eller

eller dårlig orinteret,den slaks undersøgelser bliver netop, lavet uden hensyntagen til om der kunne være andre årsager, samtidig med er der mange som dør i en høj alder som tælles med, tænk lige på hvor mange der får en blodprop i 50 års alder som ikke ryger, det er næsten lige så mange som antallet af ryger,den eneste tal der kan bruges er med hensyn den antal år vi lever.
tilføjet af

hvorfor

skal vi holde op, jeg har det godt med at ryge,jeg vil heller have at vi holder op med at drikke det skader mange flere ødelægger ægteskaber,dræber mennesker ved sprit kørsel og gør folk ude af stand til at passe deres ting.
tilføjet af

85 år og død

begavelsen var for få dage siden han røg sig ihjel sagde de.
tilføjet af

Sådan tænker jeg ikke

Jeg tænker bare, at der er nogen der kan tåle at ryge, ligesom nogen kan tåle at drikke uden at blive afhængige af det, nogen kan spise uden det sætter sig på sidebenene.........nogen overlever drukneulykker ved genoplivning.
Jeg ved at nogen bare elsker at hade rygerne, spille frelste osv. i har masser af problemer selv, se at få dem ordnet før i prøver at frelse hele rygekoret, men det er altid nemmere at løse andres problemer, så kan man passende sidde sine egne overhørigt.
tilføjet af

Så er alle jo glade

Nogen kan li moren andre datteren, der er noget for enhver.
Bare alle er glade og sådan ser det ud, Dronningen smiler da stagig og så vidt jeg ved trækker hun også vejret.
Stik piben ind, i mere end een forstand
tilføjet af

Det er jo simpelt.

Vi er jo ligeglade med om I ryger eller ej, bare vi som IKKE ønsker at blive udsat for kræftfremkaldende stoffer i form af rygning kan blive FRI!
Svejserøg er der INGEN metalarbejder som må udstættes for i Danmark. Passiv rygning er ligeså farligt som svejserøg! Hvis en ryger insistere på at skulle ryge i nærheden af andre ville det svare til at tage udsugningsanlæget fra metalarbejderne. Det er for langt ude at der så lidt forståelse for at andre mennesker IKKE ønsker at "ryge" med. Og glem så den med bilerne, da bilerne mig bekendt IKKE kører indenfor på caferne, ligesom der heller IKKE svejses inde på caferne bare for at tage endnu et eksempel. Rygerne kan ryge alt det de vil UDENFOR.
Der er copyright på alle evt. fejl såvel grammatik + stavefejl :D
tilføjet af

Vil stoppe med at ryge..

Jeg vil også stoppe med at ryge, men det er svært.. Hvis jeg ryger så får jeg hovedpine..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.