16tilføjet af

Frustreret over kat!

Hej alle....
Jeg skriver i frustration over min ene kat. Jeg har to katte som vel egentlig stadig er killinger. De er 8 måneder. Den ene stortrives, og hun er simpelthen sådan en rigtig kælebasse og spinder når bare jeg snakker til hende🙂Hankatten derimod virker til at mistrives, og det ødelægger mig snart! Han miaver KONSTANT!-jeg bliver snart drevet til vanvid, råber faktisk efterhånden af ham hele tiden, og jeg hader mig selv for det. Jeg aner ikke hvad jeg skal stille op. Det er ikke bare sådan noget miaven-snak, der er tydelig forskel. Det er piv og kald, nærmest skrig....
Han vil ikke lege hvis jeg forsøger med det, han har mad og vand, kattebakken tømmes dagligt, og jeg forsøger at kæle med ham, men han går bare.
Jeg bliver så stresset over det, og kan ikke engang sidde og slappe af foran fjernsynet eller sove længe om morgenen mere, så er han igang med at miave.
Det skal lige siges at de begge er steriliseret for 2 måneder siden. De er indekatte, og har aldrig været ude.
Jeg håber så inderligt der er nogle der kan hjælpe mig....🙁Er så ulykkelig.
Mange venlige hilsner.
tilføjet af

leg med ham.

Hankatten er jo ved at blive voksen, og hvad dertil følger, kæl og leg med ham, det kan du selv få godt gavn af, så løses både hans og dit problem sikkert.
tilføjet af

En god løsning

Hvis du ikke vil avle på hankatten, så få ham kastreret hos dyrlægen.
tilføjet af

Han er nemlig i løbetid

Dvs. han er liderlig hele tiden i en periode, og så skriger
og mijaver han i døgndrift.
tilføjet af

anonym

Du skal få han kastereret. Så bliver han mere rolig.
Hvis han har mulighed for at komme ud så gør det. eller bare på en aflukket altan. det er også en god ide at lege meget med han. men først for fremest få ham kastereret.
tilføjet af

kastreret

Hej igen,
han blev kastreret for to måneder siden, så det kan vel ikke være det der er problemet.....
Desuden forsøger jeg lege med ham, men uden held. Det ender somregel med at han bare lægger sig på gulvet og glor på mig.
tilføjet af

Din kat vil nok ud.

Hej,
Jeg forstår udmærket at du er ved at blive vanvittig.
Du føler dig sikkert også magtesløs over ikke at kunne hjælpe ham og sætte en finger på hvad som er galt.Du skriver desværre ikke noget om hvilken race din hanmis er. Men det er som regel sådan, at de fleste katte har et jagt instinkt liggende dybt i sig, med mindre man vælger en race som er egnet som decideret indekat. Eksempelvis er Ragdoll katten - som vi opdrætter - fremavlet til at trives fuldstændigt som indemis. Hvis det er en "natur-kat" som du har, så vil han stadig have behovet for at komme ud og jage, på trods af han udelukkende er opvokset inde og nu er kastrat. Udelivet for en mis ER farligt, så jeg forstår helt klart dit valg om at have dine katte inde. Har du evt lagt mærke til om han står og miaver foran vinduet/altandøren❓
Du kunne evt. starte med at prøve at have ham ude i en sele (H-selen er den bedste). Nogle kalder det også for en kaninsele, og så se om han bliver mere glad ved at komme lidt ud sammen med dig. Han kan selvfølgelig ikke komme til at jage med dig i den anden ende af selen, men måske bare det at komme lidt ud og få nogle nye impulser kunne gøre ham mere glad og måske dejlig træt :o) I ville måske også få styrket jeres forhold med at have de små gå-ture sammen. Men du skal selvfølgelig være klar over, at når han først har duftet til "friheden", så kan du nok ikke stoppe med at lade ham få gå-turene.
Hvis du har mulighed for at indhegne altan eller bygge en løbegård kunne det også være en ide.
Har du lagt mærke til om han spiser og drikker normalt?
Håber du og din misse-dreng får det bedre snart.
Med venlig hilsen
Danie
tilføjet af

Rigtig mange tak

Hej Danie
manget tak for dit svar.
Det er en almindelig huskat, jeg ved ikke om de har et fint navn.
Han står ikke foran hverken dør eller vindue når han miaver, men somregel i den anden ende af lejligheden end hvor vi befinder os.
Ang det med selen så har jeg skam allerede anskaffet mig seler til dem begge, vil dog gerne vente til det bliver lidt lunere da de ikke har fået vinterpels af at være inde, eller hvad?🙂Jeg kan sige at jeg glæder mig meget til at "lufte dem", men folk griner dog af mig når jeg fortæller det, hehe.
Han er svær at få til at spise vådkost, men elsker Pussi-tørkost, så det er stort set det eneste han spiser + lidt spegepølse engang imellem..... :-D Vand drikker han fint, og han elsker kattemælk!
Mange venlige hilsner M.
tilføjet af

P-piller

du skriver din hankat er kastreret, derfor kan det alligevel være en god ide at give ham p-piller en kort overgang. Nogle kastrerede hankatte kommer i en form for løbetid og det eneste der hjælper er at lade den komme ud til hunkattene eller give den p-piller. De fås hos dyrlægen og katten skal kun have 1 om ugen. Har selv haft kat hele mit liv og været udsat for det flere gange.
held og lykke med de 2 katte
mvh Rocksy
tilføjet af

...

Jeg ved ikke, om det her kan hjælpe. Jeg har også en hankat (er nu næsten 5 år), som var indekat og kastreret. Han gjorde præcis det sammen som det, du beskriver, og jeg var også ved at gå ud af mit gode skind. Indtil jeg tilfældigvis lagde mærke til, at hver gang alle dørene i min lejlighed stod åbne, så faldt han mere til ro. Jeg har læst, at nogle katte ikke kan lide lukkede døre. Bare lige en tanke... Min kat fandt ud af at åbne alle skablågerne, og han åbnede dem konsekvent, når jeg ikke var hjemme. Nu er jeg flyttet ud på landet, og katten er kommet ud, men han kan stadig stå og hyle over en lukket dør.
Venlig hilsen
Lille mig
tilføjet af

Hej :o)

Jeg havde engang en steriliseret hankat der bed og var underlig. Jeg husker ikke, om han miavede hele tiden.
Han kom så til dyrlægen og fik en form for hormonbehandling, og det hjalp.
Held og lykke med ham :o)
Ace
tilføjet af

min kat

Jeg havde stort set samme problem med min kat. Han var SÅ irriterende ! .. og jeg måtte til sidst (da han var 8 mdr.) konstatere at han bare ikke egnede sig til at være indekat. Jeg afleverede ham derfor på et kattehjem.. havde på det tidspunkt ikke sovet en hel nat i det halve år jeg nåede at have ham :o(
tilføjet af

puha

Jeg håber da ikke det kommer så vidt som til at aflevere ham, det vil gøre mig meget meget trist :(
tilføjet af

Hej

Jeg bor på en gård og har flere katte.
Alle pånær en er almindelige huskatte og "eneren" er en Abyssinier. Jeg har tidligere også haft Siamesere.
Min erfaring er, at langt fra alle almindelige huskatte er egnede til at være inde døgnet rundt, hvorimod det går fint med racekattene. Jeg ved godt at almindelige huskatte får man på det nærmeste "kastet" i nakken - men skal de være indendørs døgnet rundt, mener jeg personligt at det er bedre at investere i en racekat der er opdrættet til "formålet"!
Din kat mangler simpelthen beskæftigelse!!
Og så med hensyn til maden; skulle du prøve at tale med din dyrlæge - Pussy er ikke det bedste at give til katte - uagtet at det hedder kattemad!!
Vi havde en del problemer med vores Abyssinier da fik hende. Dels var hun meget urolig og havde ikke nogen særlig appetit. Vi køber et produkt speciel beregnet til korthårskatte - javist det koster godt 248 kr for 2,5 kg - men der er altså også næsten til 2 måneder. Men det virker og hun får ikke andet udover lidt råt oksefars i ny og næ.
tilføjet af

anonym

Ja men der siges at der gå nogen måneder efter han er kastereret, før han bliver rolig.
Vores kat gjorde det samme, men efter et lille halvt år stoppede han.Han blev meget mere rolig.
Vi begyndte også at lukke ham ud på altanen.Vi lukkede den af så han ikke kunne falde ud, og det gav godt resultat.
tilføjet af

anonym igen

Jeg har fået nogen godt svar på www.bonnie.dk ...Der er en brevkasse, hvor man kan skrive til en specialist.
tilføjet af

Katte

Hejsa du.
Har din katte nok legetøj, kradsetræ..det kunne være at hvis han fik lidt afløb ved nye aktiviteter, at han så blev roliger. Har selv 5 dejlige kattedyr, men bor også på landet...bliv endelig ved med at kæle med ham, han skal nok blive god igen. Er han kommet tidligt fra sin mor? det kan godt gøre nogle katte undelige...
Held og lykke med dem begge 2
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.