7tilføjet af

Fred uden Arafat?

Nu hvor Arafat er død, mener du så at fred vil være et skridt nærmere, eller vil situationen blive forværret? Evt. i relation til Bush's genvalg, og USA's mellemøstpolitik?
tilføjet af

Aldrig fred !

Der blir´ desværre aldrig fred - nogen steder !
tilføjet af

Fred kommet et skridt nærmere?

Man foranlediges til at spørge; hvordan synes du det er gået _med_ Arafat?
Jeg har da udenrigspolitisk indsigt nok til at vide, at Arafat var en forholdsvis moderat palæstinensisk leder, i og med at han ikke direkte sigtede efter Israels udslettelse, sådan som de mere militante terrorfraktioner éntydigt går efter. Men selv om Arafat samlede palæstinenserne på en mere forhandlingsvillig linie, end det nok vil ske i den nærmeste fremtid, holdt hans linie samtidig også hånden over de militante. For så længe han forhandlede, kunne de militante fraktioner fortsætte deres terroraktioner uden israelsk modsvar, under dække af at de var umulige at styre for Arafat, så længe Israel ikke gav Palæstinenserne hvad de bad om.....
Jeg tror, det vil blive meget voldsomt i mellemøsten efter Arafat, og jeg tror det bliver palæstninenserne der taber mest på hans død.
tilføjet af

jjj

jeg ved det ikke, men jeg tror at liuge meget hvad, så skal vi altså knokle for at få dem til at tage sig sammen.
Der bliver aldrig verdensfred. tror man det, så er man ikke bare naiv, man er oxo hjernelam.
tilføjet af

Det vil blive bedre,

Det kan kun blive bedre, medmindre der kommer en ny "syg" leder ind og tager magten. Men det vil Israel og USA aldrig tillade, så det bliver bedre. Selvmordsbomberne vil dog ikke stoppe, fordi Israel stadig besætter dele af Palæstina.
tilføjet af

Selvmord

.. Og selvmordsbomberne vil heller ikke stoppe, hvis Israel trak sig tilbage.
tilføjet af

Som om

Hah, somom det vil stoppe hvis de trækker sig ud.
Hvorfor skulle de?, når Israel først trækker sig ud er de jo sååå tææææt på at vinde!
Desuden har flere terrororgasationer erklæret at deres mål er fuldstændig at eleminiere staten Israel.
Se f. eks.:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas
".. in its effort to drive them from the West Bank and Gaza strip, and ultimately to eliminate the state of Israel and replace it with an Islamic state."
Omend objektiviteten af artiklen kan diskuteres, er dette lille stykke sandt.
tilføjet af

tildels har du ret

en del af selvmordsbomberne bliver oplært af folk der helst ser Israels undergang. Men de fleste nyere selvmordsbomberne kom først efter at Israel "angreb". Hvis Israel trækker sig ud og der bliver lavet to stater så vil størstedelen af selvmordsbomberne stoppe. Det er ofte desperate folk der bliver selvmordsbombere, folk der ikke har håb ,folk der ikke kan se "lys for enden af tunellen". Skab en Palæstinensisk stat og de fleste selvmordsbombere vil stoppe!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.