4tilføjet af

Fradrag til gaver

Hvordan skal man dokumentere fx pengegaver til sine voksne børn så man kan trække beløbet fra ?
tilføjet af

Det kan du ikke trække fra

Du kan ikke trække gaver fra til dine børn. Men du kan give dem kr. 58.700 uden at dine børn skal beskattes, en lille men afgørende forskel.
De gaver du kan trække fra er gaver til godkendte almennyttige foreninger som eksempelvis Kræftens Bekæmpelse eller verdensnaturfonden WWF. Gaven skal overstige kr. 500 og de første kr. 500 kan ikke trækkes fra. Du skal oplyse dit cpr til foreningen og foreningen skal herefter angive til Skat at du har ydet dem en gave og beløbet vil herefter være forudfyldt på din selvangivelse.
Rent skatteteknisk er der tale om et ligningsmæssigt fradrag der har en værdi på ca 33% hvilket betyder at du refunderet 33% af beløbet når din skat bliver beregnet.
tilføjet af

Ja, godaw......

Sgu da godt at den fidus ikke eksisterer.
tilføjet af

Behøver ikke dokumentation

Så man behøver som voksent barn ikke at oplyse skattevæsenet om gaver man modtager fra sine forældre hvis det er færre end de små 60.000 om året❓Er det 60.000 skattefrit fra hver forældre❓
Det svarer jo til en SU/Starthjælp oveni så ! Og det gælder også hvis man modtager starthjælp/SU/Kontanthjælp ?, eller er det kun de selvforsørgende voksne børn der kan udnytte det❓
Det er oprørende !
Fattige forældre burde kunne fradrage beløbet, der i henhold til fattigdommen næppe nogensinde når op på 60.000 kroner i gave hvert år, til hvert voksent barn.
tilføjet af

Ifølge din logik

Lad os bare lege med tanken.
Hvis fattige forældre skulle have fradrag hvad skulle de så have fradrag for? Den gave de ikke har råd til at give ???
Og eftersom gavefriheden går begge veje går jeg ud fra at du mener at fradraget også skulle gå begge veje. Så kan jeg da hurtigt regne ud at give min far 50000 kr og så kunne han forære mig dem tilbage dagen efter. Så havde vi begge givet hinanden en gave og fortjente et fradrag hver på 50000 kr. Det er da helt på Månen...
Hvis der skulle være fradrag skulle modtageren jo også beskattes. Vær du bare glad for muligheden for skattefrihed som den eksisterer idag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.