37tilføjet af

MAND eller KVINDE ???

Selvom jeg selv er kvinde, så foretrækker jeg tit at arbejde sammenmed mandlige pædagoger, da jeg arbejdede som vikar i nogle børnehaver. De er mere afslappede, lidt mere vovede, stadig uden at det går ud over børns sikkerhed og bare mere muntre at være sammen med. Det er mine personlige erfaringer, at kvinder tit blir for pylrede og seriøse (ikke at man skal være useriøs) på den måde, at jeg tit oplever meget strenge pædagogiske rammer.
Det samme har jeg oplevet i skolen, på gymnasiet og universitetet. Der er generelt en mere fri og afslappet atmosfære når mænd står inde i klasselokalet. Jeg føler tit at jeg kan være mere mig selv og mere afslappet i deres selskab og ISÆR når jeg er til eksamen. Man må gerne læne sog lidt nonchalent tilbage i sædet og fyre dumme vittigheder af, for at skabe en stemning til at starte med, hvor mændene tit er med på det men hvor jeg bare får løftet øjebryn fra en kvinde.
Nuvel, det er ikke sådan at jeg siger at kvinder er dårlige. De er fagligt ligeså dygtige som mænd, helt sikkert, det er mere den pædagogiske tone og attitude, hvor jeg tit føler, at mænd er mere afslappede og giver klare signaler, der er nemme at forstå i en kommunikationssituation, samt at de tit er mere humoristiske, hvilket giver en god stemning.
Eller er det bare mig der har oplevet det ???
Rotte
tilføjet af

Kvinder/Mænd

hejsa
Jeg har tænkt over grunden til at du netop på dét felt møder mænd som er mere fri end deres kvindelige kolleger. Kan du forestille dig at det skyldes at kvinder, som jo er de eneste som kan føde børn, mener de er mere kompetente på det område?
Jeg har ofte oplevet at få mine meninger og holdninger omkring børn og deres opdragelse fejet af bordet af kvinder. Jeg stod tilbage med den følelse at de tænker "det kan du ikke udtale dig om, vi kvinder ved alene hvordan sådan en ged skal barberes".
Det er ikke særligt sympatisk, og objektivt set har mænd NETOP den fornødne afstand, og som du siger - går vi til et problem objektivt og med en sund "afstand". Vi har ingen livmoder vi skal lytte til, intet "hønemor gen" vi skal lytte til.
Håber ikke jeg starter en storm med dette indlæg. Og dog - ville ikke gøre noget, for det er sådan jeg ser det.
MørkMand (ikke etnisk)
tilføjet af

ja...

Du har da ret.
Kan lige se det hele for mig i eksamenslokalet :)
Ved ikke hvorfor det er sådan, men det er det åbenbart.
Har haft nogle få unge lærerinder der virkelig toppede, og ellers har det været mandlige pædagoger der har hittet på min liste :)
Syns det er et sejt emne at runge, tak for det.
mvh
tilføjet af

glemte at få det med

Det var ret essentielt. Havde nemlig også tænkt på, om det var pga af det der hønemorgen måske?
Jeg har oplevet der hvor jeg har været vikar i børnehaver og på skoler, at også børnene viker generelt mindre bekymrede og mere frie når de er sammen med mænd.
tilføjet af

de lærerinder jeg har haft

, som har haft en "sund" afstand til pædagogikken, som én i forrige indlæg kaldte det, har tit været mere mandeagtige end kvindeagtige.
Rotte
tilføjet af

riv LØS

jeg kender heller ikke kvinder der tør give den gas som mænd gør det.
Riv jer løs, det er sjovt og jeg vil hvertfald ALDRIG syntes i er mærkelige ;)
Tit og ofte skal man lige have gang i jer, så kører det hele på samlebånd, men hvorfor bør jeg kæmpe for at gøre jer trygge?
tilføjet af

Belastning

Tror du har ret i at det er essentielt. Børn ønsker ikke at få den overdimensionerede omsorg som de står model til derhjemme. Opfat mig for guds skyld ikke som kvinde kritiker - eller endda hader!! Det ligger slet ikke til mit naturel, og slet ikke til min store kærlighed til dette køn.
Men selv børn har et behov for at kunne kaste sig ud i "livsfarlige" lege og gøre sig beskidte og te sig åndsvage.
Ved du, min erfaring er at mænd har en evne til at være store legebørn, hvor jeg oplever at kvindelige pædagoger tager deres rolle som beskyttere alt alt for alvorligt. Dermed ikke sagt at mænd optræder uansvarligt. De giver bare sig selv OG børnene lov til at være børn.
Alle de gode egenskaber kvinder har i forbindelse med børn, er af vital betydning for vores species bestand. Men der følger nogle sider med som ganske enkelt gør at visse kvinder bare ikke er afslappede nok.
Venligst MørkMand
tilføjet af

kan kun være enig

Er faktisk enig i alt hvad du siger. Der blev kigget lidt skævt til mig i de børnehaver jeg vikarierede i, når jeg kastede mig ud i alle de "vilde" lege sammen med de mandlige pædagoger. Børnene blev vilde med mig og jeg fik et meget afslappet og ret ukompliceret forhold til dem.
Jeg tror jeg er sådan fordi jeg selv er blevet opdraget på den måde. Min mor kan godt være lidt hønemoragtig, men hun har i det store og hele givet min bror og jeg lov til at udfolde os og være børn. Vi har klatret i træer, leget på trappegelænderet osv. Alt i mens enten min mor eller far har siddet og kigget på indtil vores motorik var rimlig udviklet og de stolede p åat vi kunne klare det selv. Min far var (er det lidt stadigvæk) lystløgneren ud over alle grænser. Han bildte os alle mulige ting ind, så min bror og jeg var sådan nogle børn der gik og sagde "underlige" ting da vi var små. Lidt a la hunden siger mæh og koen siger vov osv. Min far udnyttede enhver chance til at få sog et godt grin...he he. Det er da sjovt! Men det er jo DYBT upædagogisk og på ingen måde tilforladeligt i dag.
tilføjet af

!!!!!!!!!!!!!

Kæmp videre, måske lykkes det en dag. For meget pædagogik er skadeligt. Afsted med dig....kæmp vores sag :-)
tilføjet af

ja, det er mærkeligt

at tingene skal være så korrekte. Det lærer man da ik en skid af. Min bror og jeg har også haft rig mulighed for at udvikle vores fantasi og er også nogle værre snakkehoveder i dag, men fungerer rigtig godt i alle sociale sammenhænge, så noget må mine forældre da ha gjort rigtigt.
Synd der ikke er flere herinde til at give os lidt modspil og nogle andre perspektiver. Det er næsten kedeligt at være rørende enige ;-)
I øvrigt, min bror blev opkaldt efter min mors gamle bil, fordi hun savnede den og gerne ville mindes den :-)
tilføjet af

Jeg foretrækker også

i det fleste tilfælde, mænd!!
Jeg kan ikke fordrage i de fleste tilfælde, kvinder i flok!
tilføjet af

nå..og manglede

at sige, at danskere kvinder i flok og mig, forget it.
No way!!
Simpelthen ikke!
Og jeg har heller ikke kemi med østeuropæerne eller asiatere.
tilføjet af

Stakkels bror...

Ja Rotte, så tør jeg slet ikke gætte på hvorfor du hedder "rotte"?
Og din stakkels bror. Han må da have øvet sig længe inden han kunne skrive sit navn? Mitsubishi er sgu ikke nemt for en unge at skrive? Kim og Ib kan lige gå an. Hehehehe..just kidding.
Hilsen MørkMand
tilføjet af

hov vent...

jeg er dansker....jeg er siker på du godt kan lide mig ;-)
Nå men, det er rigtigt, der er altså et eller andet med kvinder i flok engang i mellem. Du skulle så se sydeuropæiske kvinder i flok....AAARGH. Massivt østrogenangreb, forstår næsten godt at mændene flygter på bar...ha ha
tilføjet af

ikke etnisk???

Alle folk har en etnisk gruppe.
Har du ikke noget genre, er du jomfrus Marias barn?
Jesus??????????
Oh...jeg er ordløs..mester..
Et af dine ord, vil være nok til at rede mig resten af mit liv..
tilføjet af

Mentalt

Hejsa sapphiro
Du siger at du ikke har kemi med østeuropæere og asiater? De er jo også mentalt vidt forskellige fra os? De har helt andre værdier og livskvaliteter.
Jeg har forholdsvist nemt ved at tilpasse mig andre, men de er så ikke helt så villige til at tilpasse sig os.
"Lige børn leger bedst" er vist ikke helt forkert :o)
Hilsen MørkMand
tilføjet af

ha ha ja

min far havde sikekrt engang en hund der rotte.....
Faktisk har min bror ført spøgen videre og givet én af hans venners nyfødte datter en plysmajskolbe....og nu hedder datteren så Majse !!! Efter majskolben naturligvis. He he.......
tilføjet af

Hehehehehe...

hej der Sapphiro
Jeg er da glad for at jeg kan få dig til at le. Nu ved jeg ikke om du er kvinde eller mand. Men jeg har en evne til at få kvinder til at le på lidt uheldige tidspunkter.
Nej, jeg har fulgt debatterne lidt herinde. Og når jeg så skriver at jeg er mørk, så kunne det skabe en vis modvilje? Når jeg siger at jeg ikke er mørk rent etnisk, så for at fortælle at jeg ikke er mørklødet. Kun mit hår og min humor er mørk.
Mvh MørkMand
tilføjet af

bange for mænd

faktisk er jeg lidt bange for mænd - ja, den er god nok;-)
når jeg forelsempel skal til en samtale eller et møde, håber jeg altid på det er en kvinde. sågar når jeg er i supermarkedet styrer jeg altid hen til en kvindelig kassedame hvis jeg kan.
ved godt det er lidt sygeligt (men der kan man se hvad forældre får ud af at skilles - "neej, der sker da ikke noget med børnene, de får det kun bedre af at far og mor ikke skændes")
MEN når det er sagt, viser det sig altid at mændene er de mere overbærende og afslappede som du skriver.
det er så mærkeligt med kønsrollerne: kvinderne står for det blide og omsorgsfulde hvorimod mændene er stærke og autoritære, men sådan er det jo ikke i virkeligheden...
strange...
tilføjet af

det er jo rigtigt

Du blir garanteret anklaget for at være rascist af en eller anden lige om lidt. Men det er rigtigt nok, sådan i det store og hele. Og det har jo ikke noget med ens indstilling at gøre, det har jo i bund og grund bare noget at gøre, med den baggrund man har. Jeg er altid sammen med mange udlændige både på mit studie og på arbejdet og der er nogen man passer bedre sammen med end andre. Sådan er det bare. Jeg passer helelr ikke så fantastisk sammen med østeuropæere. Ihverfald ikke kvinderne. Jeg kan sagtens omgås dem, men vi er bare vidt forskellige i vores livsopfattelse.
tilføjet af

ihvertfald

ikke hvad børneopdragelse angår åbenbart.
Det er da sjovt du har det på den måde med mænd. Men sådan havde jeg det i teenage årene, men det var nok bare pga pubertetshormoner ;-)
tilføjet af

Oplagt

Hej igen Rotte
Jada, hvis man løber rundt med hovedet under armen kan man da gerne kalde mig racist. Jeg/vi ved jo bedre?
Synes du ikke det er oplagt, når man som f.eks russer hele sit liv har oplevet undertrykkelse, overforbrug af vodka, eller når man er vant til at stå i kø i mange timer for at købe et rugbrød, hvis man overhovedet får et, at det så slår sig ned i éns mentalitet?
Man vil opleve at østeuropæere har et stort behov for at indhente det forsømte, og derfor er der nok en del danske/vesteuropæiske mænd som har oplevet denne side af russiske/østeuropæiske "golddiggers".
Så, nu må jeg da være sikret en lidet flatterende titel som racist? Hehehe.
Nej, jeg mener der er en naturlig forklaring på de ting.
Og så må jeg modsige mig selv omgående. Jeg har indtil flere gange været sammen med mennesker fra det tidligere DDR. Og det er mageløst så tæt på dem vi er rent mentalt. Jeg ved ikke den egentlige grund, men de har slet ikke den arrogance som deres vestlige landsmænd er kendte for.
Hygge fra den MørkeMand
tilføjet af

ja, en adgang

kan klares..
Men kvinder i flok er noget særlig, derfor har kineserne som deres krig tegn, to kvinder under den samme tag..*GG*
Jeg har været mange gange med spanske kvinder i flok, men, har ikke lagt mærket noget ekstremt udholdelige, man kan komme til et tæt forhold, i det mindste, måske og de kan lave spændende mad.
Mændene flygter på bar...fordi det er en del af deres kultur, de mænd kan godt lide at være sammen som mænd og alene, tja, uden kvinder, men det er ikke pga. de ikke holder af kvinderne, de lider af morsyg næsten alle sammen ! Et bryst i deres nethinde sidder altid fast.
;o)
tilføjet af

det tager

jeg som et kompliment:-) (pupertetsårene) ;-)
tilføjet af

ja det tør siges

De er godt nok meget morsyge. Har haft nogle spanske kærester og det var ganske umuligt for dem, at rive dem væk hjememfra. Altså jeg mener i tankerne. For de fleste blir nødt til at blive boende hjemme mens de studerer, da forældrerne betaler for deres uddannelse. Men heller ikke bagefter virker set som om, at de har lyst til at flytte sådan lige med det samme.
De spanske kvinder jeg har oplevet i flok har primært været dem fra landet, du milde sikke nogle høns...ha ha, jeg har fået mig nogle gode grin. De må simpelthen have skabt begrebet sladrehøns. Madre mía. Men man kan selvgølgelig også sige, at det sikkert kommer af, at de er mere ude på gaden i og med at DET IKKE ALTID PISSER NED, som det gør HER :-( De oplever nogle flere ting og har mulighed for at være mere soviale. Det er trods alt hyggeligere at sidde ude. Nå, det var en appetizer, tror jeg pakker mine ting og tager derned igen ;-)
Der lan være noget om det kinesiske krigssymbol du beskriver....det gir faktisk mening....!!!!
tilføjet af

nej jeg mener....

nej vent, det er for sent at redde den i land nu....he he ;-)
Du ved godt ved sen pubertet at du kan få hormonpiller, ik`? :-D
Nej okay, jeg skal nok stoppe :-P
tilføjet af

ingen modspil???

Nå, jamen så må det jo betyde at vi har ret herinde. Kvinder kom i sving, ud og lege og klatre i træer...
Ciao
tilføjet af

Lige børn leger best..?

Mmmm! Hvordan kan jeg så lege med de danske mænd? Vi er ikke "lige"..!
*GG*
tilføjet af

Legesyg?

Hej sapphiro
Når jeg siger "lige børn leger bedst", så mener jeg at i nogle tilfælde passer folk bedst sammen som har samme eller en lignende baggrund.
Hvad du kan eller ikke kan med danske mænd, må være en anden debat ;o)
Mvh MM
tilføjet af

Ikke italienere?

Er du sikker på det ikke er italienske mænd der har meget svært ved at løsrive sig fra deres mødre?
Jeg har lagt mærke til at spanske kvinder er langt mere og langt tidligere ligeberettigede end nabolande, og også i forhold til Danmark. Spanien virker ikke som noget patriarkat på mig?
MM
tilføjet af

!!!!!!!

Det har du for så vidt ret i. Spanien har været gennem en voldsom udvikling i løbet af meget få år, så det er slet ikke ligeså patriarkalske som deres nabolande. Men du oplever det stadig når du kommer ud på landet og der har jeg opholdt mig nogle gange.
Men ingen slår italienerne i at være morsyge. Gad vide om der er en diagnose for det ??? ;-)
tilføjet af

det ikke altid pisser ned

som de gør her?
Jeg forstår ikke det?
Ja, det er forskel hvis man kommer fra lndet eller fra store byer, også på mændene...
Kvinder her på landet, de danskere er også sladrerhønser!!
*GG*
Og tænk når man kommer som fremmed, helt fremmed og ikke fra landet..Sikke opfattelse og sikke oplevelse fik jeg..
hehe
tilføjet af

hele latin europa og latin amerika

er "matriarkalsk"...det er mor der tæller..ikke faren..i de
80 % af tilfælde, ville jeg tro.
Moren bestemmer. Slut, du, og færdig. Og farvel..
*G*
tilføjet af

jeg mente også

at det er HER i DK det pisser ned. Jeg er virkelig ved at gå helt i spåner over det. Jeg har hverken penge eller tid til at tage til Spanien bare en lille uge og sige hej. Tror du har en idé om hvor frustrerende det er???? Har jeg ret ?
Hvor er du fra og hvor lang tid har du været her i landet?
Jeg har hørt fra flere,at det simpelthen er så svært at komme til et nordisk land, fordi folk er meget lukkede. Ikke fordi jeg tror folk vil være lukkede, men det er bare en del af kulturen, dels pga klimaet, at man holder sig indendøre. Har haft nogle venner hvis kærester er flyttet herop og har boet med dem ude på landet og det måtte 2 af dem opgive, fordi det var for svært at komme i kontakt med folk. Jeg kender det fra der hvor jeg har boet....temmelig langt ude på landet. Folk er søde når de kender dig,men virker meget reserverede når de ikke gør og det er virkelig irriterende i længden. SÅ farlig er jeg altså heller ikke.
Det optimale tror jeg er Kbh, når man kommer som tilflytter. Her har stort set alle dem jeg kender haft det rigtig godt. Men selvfølgelig, jostørre byen er, jo mere internationale er folk der bor i den også og det hjælper på kulturforståelsen mange gange. Hvilken by bor du I i DK?
Nå, nu skal jeg nok lade være med at ævle løs ;-)
tilføjet af

jeg ved ikke

med Latinamerika, men min opfattelse af "latin" Europa er, at det først blir matriakalsk når familien har været "stiftet" i et godt stykke tid. Manden er jo også alligevel håbløs i hjemmet...he he. Men det er dog meget forskelligt fra region til region. Jeg oplever mændene i nordspanien meget mere macho og patriaklask indstillet end dem i Katalonien f.eks. Der er bemærkelsesværdigt mere ligestilling mellem kønnene i en by som Barcelona f.eks
I øvrigt så drejer det sig tit ikke bare om den patriarkalske indstilling i praksis men også bare i mentaliteten i det hele taget. Det kan godt være mændene ikke får deres vilje trumfet igennem derhjemme, men mange af dem i nordspanien har dog formået at bevare attituden alligevel...hvad de så end får ud af det ???
Har dog hørt fra én af mine veninder der har læst i Mexico City at kvinderne i parforhold blir sat op på en pidestal....men at mange af mændene er utro alligevel. Ved ikke om det passer, men har ikke min dybeste tiltro til latinamerikanske mænd
tilføjet af

Sandt

Det er sandt at de sydlandske mænd ikke bliver "jaget" hen på baren. Det er kultur og tradition. Ligesom tyskerne går på "Knejpe" når de kommer fra arbejde, og inden de kommer hjem.
Men det at du ikke kan lide asiatere f.eks, det er nok fordi de har andre værdier end den vestlige verden har. Kan du forestille dig at være Geisha? Nej, det er der vist heller ikke mange danske kvinder der kunne.
Denne underdanighed ligger ikke til den vestliger verden. Men er det derfor forkert? Det synes jeg ikke vi kan tillade os at afgøre. Vi har vore værdier, og de deres.
Jeg tror heller ikke vi kan dyrke ledere som de gør det i østen. I Thailand er kongen ufatteligt populær. Når han har fødselsdag, så er det som om hele Thailand har fødselsdag. Jeg tror jeg kender dit forhold til monarkier, og jeg kan godt til dels forstå at du ikke er så vild med dem. Men jeg har en nyhed til dig: Spanien er også et monarki.
tilføjet af

"Pisser ned"

Hej Sapphiro og Rotte
Når vi siger at "det pisser ned", så mener vi at det regner meget kraftigt. Jeg tror ikke at Rotte fik fat i at du Sapphiro ikke kender det udtryk?
Men det er altså forklaringen. Så jeg formoder at Rotte mener at fordi det ikke regner så meget i España, så sidder man meget af tiden udenfor og leger hønsegård...bååårk båk båk.
Venligst Q
tilføjet af

nåda

ja, det gik godt nok mit hoved forbi at det var det hun ikke forstod. Var lidt langsom dér. Men tak :-D
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.