3tilføjet af

Forbud virker ikke

De, der kender lidt til historie og den menneskelige natur, har altid vidst, at forbud ikke virker som tilsigtet. Især kan man ikke tvinge folk til at ændre deres livsstil - og da slet ikke, når den ikke er ulovlig. I UK har de haft røgforbud siden 1. juli 2007.
Resultatet er - udover at 2.000 af deres dejlige pubber er forvundet fra gadebilledet - at kvinder ryger det samme som før, og mænd ryger mere.
www.eatoutmagazine.co.uk/online-article/smoking-ban-has-failed/5488
tilføjet af

Det er jo et lovligt produkt (tobak)

så det er vel meningen at det skal sælges/købes ellers skal det jo gøres ulovligt eller forbydes helt, - det er sandt man kommer ingen vegne med tvang det er heldigvis også kun nogle fanatikere her i debatten der angriber mennesker på det groveste så det betyder intet, derude i det virklige liv fungerer det så fint den generelle holdning er at rygerne er hensynsfulde.
P.S ligesom mange andre læser jeg slet ikke flere personers indlæg selv om de skifter nick er det let at se.
tilføjet af

Hensynsfuld?

Vi ryger ikke der, hvor man ikke må. Dette skyldes, at vi er lovlydige. Omvendt ryger vi der, hvor det er lovligt. Vi ryger nemlig, som i UK, lige så meget som før. Et forbud virker modsat. I mange år inden forbudet i UK og Irland f.eks. gik rygernes antal ned år efter år. Det var en naturlig udvikling pga "sundhedsbølgen". Men forbudet betød, at denne udvikling gik i stå (i Irland er salget af cigaretter steget - og samtidig er der en betydelig handel med indsmuglet tobak). Jeg er ikke hensynsfuld udendørs, her har både rygere og ikke-rygere ret til at være.
tilføjet af

Jo der er færre der ryger i England

Og antallet af pubber stiger og falder som det altid har gjort. Men der er måske en trend nedad, ligesom der er færre bodegaer i Danmark end der var for 10-20 år siden. Klientellet er simpelthen dødt ud 🙂🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.