2tilføjet af

Forbrydernes bedste venner er pressen/politiet

Forbrydernes bedste venner er pressen/politiet
Nu gider jeg ikke fortælle, at der i søndags blev stjålet et par skide billeder, til en værdi af en lille halv milliard. Billederne var ”Skriget” og ”Madonna”, og kunne for så vidt være malet af et retarderet barn.
Naturligvis skete tyveriet ikke i Danmark, men i Norge – helt nøjagtigt i Munch-museet, Oslo.
I Danmark ville noget sådant naturligvis aldrig kunne ske – siger alle kloge-ågerne.
Men nu til pointen: TV-avisen gav i går udførlige informationer om, hvordan man afslørede kunst-tyvene, da der senest var et kunsttyveri i Danmark for nogle år siden.
Politiet kunne således fortælle pressen, som igen kunne fortælle folket, at man som bare – politiet altså – havde engageret nogle agenter. Disse agenter skulle udgive sig som interesserede kunstkøbere af de stjålne genstande. Og det gav bid. Tyvene blev fanget i deres eget net, og politiet kunne fastslå, at forbrydelse ikke betaler sig.
Men hvor dum kan man være, at fortælle, hvordan man afslørede tyvene? Er det for at inspirere og oplyse indsatte forbrydere, hvordan de bare lige skal gøre, næste gang de vil stjæle kunst?.
Men tilbage til kunst-røveriet i Norge. I dagens frokost-radioavis kunne man således høre, at flugtbilen var blevet efterladt, efter at en såkaldt detoneret skumslukker var blevet smidt ind i denne.
”Det gør det yderst vanskeligt – ja nærmest umuligt at spore fingeraftryk og DNA, når man gør sådan noget!, påpegede – skal vi kalde politifjolset for Hr. Holm fra Olsen Banden..
Også dette tip bliver vel sagtens taget til efterretning af potentielle og kommende forbrydere?.
En ting er at ”kæden springer af” for politiets trang til at instruere forbrydere i, hvordan de skal gøre. Men at pressen – som jeg jo altid har haft det ret anstrengt med, ligefrem videregiver disse tåbelige brugsanvisninger, er sku da for dumt.
tilføjet af

Du er da ikke for klog!

Uhada hvor var det er STOR STOR hemmelighed at pressen afslørede!!! Der er lavet en film om det!!!!!!
tilføjet af

Du har så ganske ret!!

Du har så ganske ret i dine betragtniger vedr. oplysninger til forbrydere.
Det er rent "Olsen-banden" og helt til grin.
Desværre er det nok sådan i vores samfund at det er "vigtigt" at offentligheden hele tiden kan følge med og købe nogle flere aviser.
Opklaringsmetoderne bør være hemmeligt stemplet og burde ikke kunne findes rundt omkring i det offentlige debatforum. Politiet skulle lære at holde mund overfor pressen - ikke at vi skal have stasi metoder - men sortere lidt kraftigt i udmeldningerne til pressen.
Hej fra Anne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.