14tilføjet af

Hvordan sover du, OG....

Hviken betydning har sove for dig.
Jeg sover næsten altid dårligt, gennem hele livet.
Dog mener jeg, det optager mig mere end det gjorde før.
Nu har jeg lige åbnet et flaske Los Royales 2002, og jeg ved når den er tømt, så sover jeg godt, og det er ligenetop mening.
Hvad betyder sove for dig.
1/3 del af vores liv sover vi, eller det er mening, sover du godt, Og hvis du gør, hvor dan gør man dette?
vh
Tom
tilføjet af

I´m back

Hej igen min "nye ven".
Som regel sover jeg med lukkede øjne.
Hvad vil du vide??
(P.S. Jeg ka´ikke finde ud af det her med profil -se anden tråd,du véd selv hvilken).
Knuz Mesha
tilføjet af

Hej Tom

God søvn er uundværlig for mig. Jeg vil gerne sove 7-8 timer pr. nat, så har jeg det bedst om dagen, men sjældent bliver det til mere end højest 7 timer.
Trist er det, at man sover en trediedel af livet væk, men jeg kan bare ikke fungere optimalt, hvis jeg ikke får min søvn.
Hver nat får jeg flere gange afbrudt min søvn af min (dejlige) kat, som vil henholdsvis ind og ud. Jeg kan ikke blot ignorere mjaveriet, da jeg sover meget let, og vågner ved selv den mindste lyd.
Måske er det netop også derfor, jeg nyder en morfar efter arbejdstid, men kun de obligatoriske 20 min.
tilføjet af

De retfærdiges søvn - hedder det vist

- det starter i reglen med at jeg vender og drejer mig i et væk i helt op til 1½ minut.
- Så går der i reglen 7 timer med det, hvor alle andre har lejlighed til at spille højt musik, smække med døre, bryde ind og sikkert også smide håndgranter. Jeg sover effektivt indtil jeg hører den eneste lyd, der komme mig ved - vækkeuret.
- Så ingen klager herfra, med eller uden rødvin.
tilføjet af

Så er jeg/dette ikke retfærdigt,o)

Jeg sover som H... og jeg elsker du sove godt. ved ikke hvordan det er om at sove godt, Nej det er ikke helt rigtigt, jeg kan godt husker nogen natter hvor jeg sover godt, og min Lena vil være de første som få besked.
Det lyder muligt mærkeligt, men jeg sovede godt en nat i nord Sjælland i 1998. jeg husker stadigvæk den nat, mørk, vinter, tidlig i seng, og jeg vågnede fordi de vækkede mig.
Det var alle tiders, og dejligt. Nu mener jeg det er blevet mere vanskeligt.
Nu har jeg aldrig været gammelt før, så det er muligt jeg skal bare vænne mig til dette.
Men hvor lydder det dejligt, du hører ingenting. godt for U Dulkis. jeg mener du er et heldigt person, Og også dejligt, skulle du spørge mig ,o)
vh
Tom
tilføjet af

hej igen igen Tom

Nu har jeg møg-dårlig samvittighed over mit første svar til dig.
(Se venligst mit 2. svar ) -jeg troede det var ment i spøg.
Personligt ville jeg H-a-d-e at sove dårligt,hvilket også sker for mig nogle gange.
Prøv Baldrian-urt.
V.H. Mesha
tilføjet af

Tom ...altså ;-))

Der er forskel på at sove og at være bedøvet ;-))
Du kan ikke sove, men bedøver du dig, tror du at du sover...bedere. Sådan føles det nok, men det er altså ikke det samme.
Selv sover jeg meget lidt, men når det sker er det skønt..... Gem lidt af den der Los I Royalen til mig ;-))
tilføjet af

Hvad var anderledes, Tom

- den nat i nordsjælland? Har du tænkt over det? En anden ting, hvis du ikke holder balancen med rødvin, så er den medvirkende til at gøre din søvn urolig, fordi det er forstyrrende for din søvn, når promillen skal falde for meget. Har du det med i dine betragtninger?
- Hvordan er dit soveværelse indrettet? Kan du lave det helt mørkt, få den rette temperatur og hvordan er din seng og dit sengetøj?
- Jeg sover med en næsten helt mørkt soveværelse, kun en smal lysstribe kan komme ind - og det skal den. Mine vinduer står åbne hele året, så det er et køligt rum. Min seng er gammel, men mine madrasser aldrig mere end 10 år og at spring. Jeg har to enkelt madrasser - ifald, der ryger en i ved siden af, som i reglen vejer mere end jeg gør, men jeg har en tyk god, og lige nu helt ny, topmadras der er dobbelt, så kan man brede sig så tosset man vil, når man er alene. Mine dyner (alle 3) er af dyn og mine puder blandingspuder (dun og fjer) Mit betræk er ægyptisk bomuld (den bedste ide jeg længe har fået)
- Min seng bliver endevendt, luftet, vasket osv hver søndag. Gulvet bliver vasket og småtæpperne banket.
- Og en ting der er vigtig for mig; Mit soveværelse er toptrimmet ryddeligt. Jeg kan ikke sove i rod, det er virkelig en af de ting, der kan forstyrre mig.
- Og sikkert en væsentlig ting mere; jeg går i seng, når JEG er træt og venter ikke på andre også bliver det, eller går fordi andre er trætte og vil i seng. Så søvnrytmen er altid min egen.
tilføjet af

Kære Sjoveren

Du gør mig forvirret, ligesom du er ?? nej det er du ikke, eller hva?
Men jeps, jeg bedøver mig med Los Royales, og jeg mener det er dejligt vågne næste dag med et følelse at søve godt.
Forresten burde jeg nævne, Lena siger, jeg synger efter Los Royales, og hun mener det er dejligt.
Bedst er, jeg aldrig har dårligt humør efter tømme en eller to flasker vin.
Lars, der er lidt tilbage til dig, og resten af solens familien hvis vi eller mødes engang.
Tak for din pejefinger, tak for dit svar. I,ll rest my case, and carry on.
vh
Tom
tilføjet af

Jeg er skuffede ,o)) Dulkis

Mange tak for dit svar, og din indsats Dulkis. Jeg mener virkeligt det er varmende .0))
Gennem hele livet har jeg sovede dårligt.
I naturen, i mørke, i pæne hotelværelser, i redede søværelse, også mange andre natter i nordsjælland.
Ved ikke hvorfor netop denne nat var anderledes, men det var bare så skønt, og jeg husker for ever tror jeg.
Jeps du har ret mht. rødvin, og jeps, jeg drikker for meget, men jeg gør det nu med vilje (tror jeg) jeg har tid, og often snak med min læge, om rødvin, sove medicine, alternativer, osv.
For at forklare de hele, skulle jeg tilføje, at jeg gennem mange år været ansat, eller været selvstændigt som ide mand, og som du ved, så få man fleste ideer om natten, eller når man er relaxed..
Desvære kan jeg ikke fortælle mere om dette, jeg vil helst blive anonym.
Lena, min kæreste, er ligesom mig, og sover dårligt, og vi grinner om natten, når vi er vågn, og snakker, og er oppe, og gør forskellige ting, vi nyder livet, og bliver aldrig sure.
Jeg har været ekstemly heldigt med lokation, dvs, skov, rolige omgivelse, mørke, gode senger, udforsket mange ting, nydelige søværelser, godt sex osv.
Jeps jeg har sovet godt, specielt når jeg/vi er oppe i flere tusind meter højde, men det er nu ikke sagen her i DK.
Generelt sover jeg dårligt, og det har aldrig generet mig, det har været mit arbejde, men det starter med at bekymre mig, mest fordi, Los Royales er noget man bliver afhængig af,o((
Men pyt
Jeg er gammelt nok at dø med smil på.o))
vh
To
tilføjet af

Beklager sene svar ,o((

Men jeg blev lidt fanget i et andet indlæg.
Nyder du nu bare livet med Mjaveriet, det er noget man kan blive afhængig af ,o))
Være er det med svigemør.
vh
Tom
tilføjet af

har du

prøvet at møblere rundt på dit soveværelse??
tilføjet af

Det svinger

Mit søvnmønster svinger desværre en del. Jeg går så vidt muligt i seng og står op på faste tidspunkter, men jo ældre jeg bliver, jo mere usammenhængende er min søvn blevet.
Der er både den natlige tissetur og så påvirker daglig stress også min søvn meget. Ofte vågner jeg to-tre gange pr. nat og ligger 5 minutter og stirrer op i loftet. Selvom jeg falder i søvn igen, så forstyrer det alligevel søvnen og jeg er ikke så udhvilet som hvis jeg sover igennem.
God søvn betyder rigtig meget for mit velvære og min hverdag... jeg hænger bare bedre sammen, koncentrerer mig bedre og har større overskud når jeg har sovet godt igennem.
Dog bruger jeg ingen midler til at sove på. De gør faktisk næsten søvnen værre, fordi min krop ikke reagerer særlig godt på det.
tilføjet af

Hejsa længe siden :o))

Søvn betyder meget. Har jeg sovet dårligt, kan jeg være … gnaven? *GH*
Det dårlige er at det kan tage op til to timer før jeg falder i søvn, heldigvis sker det kun når jeg har meget at se til. At gå i seng uden at være søvnig er en meget dårlig ide, så er det først jeg ikke falder i søvn. Min seng er nu heller ikke den bedste mere, den knirker!!! Har dog planer om at købe en ny til januar :o))) glæder mig :o))) at tænke sig at sove uden knirkeri ….
tilføjet af

Sovning betyder meget.

Jeg går selv meget op i at have en ordenlig seng, madras og hovedpude. Har fået en specialist til at rådgive mig angående madras og fik faktisk en vildt god én, som ikke engang var speciel dyr.
På mine ældre dage er det blevet vigtigt for mig at være udhvilet når jeg vågner. Jeg gider ikke længere det med at få en dårlig nattesøvn eller mangel på samme. Jeg gør en indsats for at kunne sove godt :-)
Det er da kedeligt at du har så svært ved at sove godt? Min mor har lidt samme problem. Men hun spiser nogle at de her naturpiller, som hedder Baldrian. Dem har jeg også engang spist, men de stinker værre end en ulykke ;0) Kan anbefale Baldrian i flydende form i stedet:-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.