6tilføjet af

for meget mad

hej
jeg håber du kan hjælpe mig fordi jeg ved ikke hvme der ellers kan...
jeg vejer 80 kg ca og er 170 høj... og jeg spiser alt alt for meget...
Jeg dyrker motion, cykler 8 km om dagen og går meget på mit arbejde.. men jeg kan slet ikke styre min sult og derfor spiser jeg for meget og forkert... jeg er begyndt at kunne mærke på min krop at den er træt og jeg har ingen overskud og det har helt sikkert noget med min kost at gøre... min mand og jeg kan heller ikke få børn og derfor har vi nu været igennem to reagensglas forsøg uden det har virket fordi jeg ikke kan holde på ægget når det først bliver sat op igen.. vi skal nu igang med det 3 og sidste forsøg om en lille månede og jeg håbede på at hvis jeg begyndte at leve sundere så ville det måske hjælpe mig lidt...
jeg spiser til morgen kl 6.00 havergryn med a38 igen kl 12 spiser jeg to rugbrød med pålæg og en halv grape frugt. så spiser jeg aftensmad omkring kl 18 og det er der det går galt fordi jeg spiser sku mere end min mand gør og det er ikke normalt... jeg har snakket med egen læge men han siger bare at jeg skal lade være med at spise så meget men det er da svært når jeg er sulten.
kan du hjælpe mig?
hilsen sine
tilføjet af

Måske...

et stykke frugt eller to imellem middag og aftensmaden?
Så er du ikke så sulten til aftensmaden.
Og husk at drikke noget til maden(F.eks vand), så giver det også mæthedsfornemmelse uden alle kalorierne. Og så er mæthedsfornemmelsen så irriterende indrettet at den er noget bagefter. Man når altså at spise mere end man egentlig har brug for for at føle sig mæt.
tilføjet af

Aldrig mere end 2½ time mellem måltiderne

Hej "..." (?!)
Det er egentlig pæresimpelt. Grunden til, at du spiser for meget, er at dit kolostoroltal danser op og ned som en hård bjergetape i Tour de France! Sørg for at STABILISER dit sukkertal i blodet. HVORDAN? Jo, du sørger for at spise lidt hver 2½ time. Og lad der ALDRIG gå mere end 2½ time mellem du spiser. Hvis der begynder at gå 3-4-5 timer, så daler dit sukkertal i blodet så meget, at du helt automatisk kommer til at overspise.
Jeg selv startede med at veje 95kg (er 178cm høj så klart for meget), spiste for en familie på 4 personer til hvert måltid og derefter gerne en 3-4 hindbærroulader til 1½ liter sukkercola om aftenen. 😮 Sådan var mit liv dengang og jeg kunne ikke forestille mig, hvordan jeg skulle komme til at veje mindre. Men Nu vejer jeg 87kg efter kun 6 uger med dette mantra i hovedet: "ALDRIG mere end 2½ time mellem måltiderne".
Ang. din morgenmad så tag højst 60g havregryn med lidt mælk (og max. ½ liter mælk i løbet af 1 døgn) ELLER A38 med 4 spiseskefulde Fiber Trim på. Og dertil MASSER af vand. Det er en god idé at drikke op mod 1 Liter vand om morgenen og gerne den ½ liter FØR du begynder at spise.
Ang. frugt: spis ikke mere end 3 stykker frugt om dagen, men aldrig under 2.
Og grøntsager: 600g rene grøntsager om dagen. Der er masser af sunde fibre i grøntsager, der er med til at skabe balance i kroppen. Ærter, grønne bønner, blomkål, broccoli, gulerødder, etc. Bare ind i kæften med dem, man kan ikke få for mange, men sagtens for lidt! 🙂
Ang. aftensmad så er kyllingekød udmærket, men ikke mere end 125g (man kan sagtens komme til at spise mere), eller fisk af f.eks. stegt sejfilet/rødspættefilet, kogt torsk eller tilsvarende (makrel i tomat tæller ikke med).
OG mellem måltiderne/mellemmåltiderne: Drik masser af vand. Vand er vigtigt, da det fylder din mave op og er med til at skabe mæthedsfornemmelse.
Og det hjælper 100% hvis du kan overholde det: små måltider hver 2½ time og masser af vand mellem måltiderne.
Malene Ejlertsen har sikkert nogle flere supplementer til mine råd, men jeg kan kun kraftigt opfordre dig til at følge dem! 🙂
tilføjet af

føler du dig mon lidt deprimeret...

prøv at tænke anderledes-prøv at lade være med at bruge så meget mental energi på det med din kost!smid det skema med madplanlægning ud, og lad være med at gå så meget op i om din mad er sund eller usund vær ligeglad!lad vær med at komplicere tingene, det her bunder i noget psykisk-drop vanerne omkring mad!hvem siger man skal spise på bestemte tider?hvem siger man skal spise op bare fordi andre gør det!
kig på dine indkøb istedet,hav din egen skuffe i køleskabet, lad vær med at føle dig fanatisk hvis den kun er fyldt op af frugt, og grønt,mere kompliceret behøver indkøb ik at være
det kan tilberedes til alt muligt, og umuligt bare du har de rette redskaber i dit køkken
planlæg dig ud af det tænk på andre ting så kommer det i orden oppe i hovedet
hvad vil du gerne opleve i livet hva?
plej dig selv mentalt læs bøger, (videnskab overgår forfængelighed)søg videnom det der intresserer dig personligt,du vil måske gerne rejse, du vil måske gerne male,have ét kæledyr,fx.en hund,ud at være social
hold dig for god til det slankefis
du fortjener ikke at lade dig løbe af med den slags lort
det blir man ikke et bedre menneske af
tilføjet af

undskylder...

mener bare
ens liv skal ikke dreje sig så meget om en ting
det må ikke blive en kamp
du har al den viden du skal bruge
tilføjet af

svar: for meget mad

Hej Sine
Flot at du bevæger dig så meget. Får du pulsen så meget op at du bliver ordenligt forpustet? hvis ikke kan det være en god idé at skrue lidt op for intensiteten.
Det første jeg bemærker ved din mad er at du får for lidt at spise i løbet af dagen så du bliver rigtig sulten når du når aftensmaden. Jeg vil foreslå at du får nogle mellemmåltider ind.
kl. 6 morgenmad
kl. 9 mellmmåltid
kl. 12 Frokost
kl. 15 mellemmåltid
kl. 18 aftensmad
Hvis du føler dig alt for sulten kan du evt tage et mellemmåltid kl. 20, det gør det måske nemmere ikke at spise så meget til aftensmaden hvis du ved at du kan få lidt senere. Det optimale er ikke at spise noget efter aftensmaden men drik gerne the osv.
Et mellemmåltid kan være:
1 stk frugt og 10 mandler eller nødder
1 stk grøntsag f.eks gulerod, blad selleri eller peberfrugt og 10 mandler og nødder
1 stk grøntsag med dip f.eks tahin, oliventapanade eller pesto
1/2 stk rugbrød eller fiberrigt knækbrød med avokado og tomat / pesto, magert pålæg og peberfrugt.

Spis min. 600 g. grønt/frugt om dagen dvs max 3 stk frugt dagligt resten grønt.
Spis groft dvs mange fibre
      Sådan skal din tallerken se ud til frokost og aften (også gerne morgen)
      50 % grøntsager (gerne de grove, broccoli, kål, gulerødder som har mange       mættende fibre)
      25% Protein; fisk, mager kød, kikærter (humus), bønner
      25% Stivelse; Rugbrød, kartofler, brune ris, grov pasta, linser
Få det gode fedt
Hvis vi ikke får fedt nok vil kroppen sende signal til vores sultcenter om at vi er sultne, en skidt mekanisme når vi gerne vil tabe os så husk det gode fedt fra nødder, mandler, kerner, avokado og koldpressede olier f.eks til dressing. En lille håndfuld nødder, mandler eller kerner fordelt over dagen vil altså ikke resultere i flere kilo på sidebenene.
Tips til at spise mindre:
Spis af en mindre tallerken end du er vant til.
Forskning har vist at vi sagtens kan ”snyde” os selv og være ligeså mætte hvis vi får en lille tallerken mad som hvis vi får en stor tallerken mad.
Tyg maden grundigt og skyl ikke ned med vand. Når du har spist ¼ af det du har på tallerknen holder du 5 min. pause og mærker efter hvor mæt du er.
Gentag dette efter du har spist ½ af din mad, ¾ og hele tallerknen hvis du ikke er mæt inden.
Mange hilsner
Malene
tilføjet af

ikke blande proteiner og stivelse !

Bland ikke proteiner (kød, fisk, æg osv) med stivelse (kartofler, ris, pasta mv).
Grunden til det er (iflg Lene Hansson m.fl) at maven har brug for syre for at nedbryde proteinerne ... og der er brug for base for at nedbryde stivelsen.
Maven skal altså både producere syre og base for at nedbryde det spiste ... og de 2 neutraliserer hinanden
Det gør det altså svært for din mave at nedbryde det du spiser.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.