12tilføjet af

Flæskesteg med sprød svær???

Hej Alle🙂
Jeg skal have julefrokost imorgen og vi skal bl.a. have flæskesteg. Men men men da jeg lige er flyttet og ikke kender den nye ovn vil jeg høre om der findes noget jeg kan gøre for at garantere sprøde svær, som for os i vennekredsen er noget af det vigtigste på flæskestegen.
I min gamle lejlighed lykkedes det mig altid at få sprøde svær ved hjælp af varmluften i ovnen, men det har den nye desværre ikke😖
Jeg vil gerne have at denne aften skal være vellykket ang. flæskestegen, så seriøse og gode svar modtages med kyshånd.
På forhånd tak 🙂
Mvh. Filajla
tilføjet af

sprød svær

Hejsa
Du skal starte med at lægge stegen med sværen nedad i vand den første halve time i ovnen. Derefter lægger du den på en rist og gnider ind i salt. Sørg for, at stegen ligger lige. Husk at hælde lidt stegesky over stegen imens den steger. HVIS sværen ikke er sprød når I skal spise kan du gi' stegen en lille tur under grillen - men HOLD ØJE med den hele tiden. Det går stærkt når den begynder at boble op og der er ikke langt til den bliver sort!!
God fornøjelse
tilføjet af

glædelig jul :-)

jeg gør det samme ligger dog også smør oven på sværene.
min mormor er efterhånden ved at være en gammel kone og er genial til at lave mad. men flæskesteg, der vinder jeg, især når det gælder sprøde svær
tilføjet af

Mange tak

For dit svar, jeg prøver det begge råd, så kan det helt sikkert ikke gå helt galt🙂
Også glædelig jul til dig🙂
tilføjet af

En stor tak

For de gode råd som helt klart skal praktiteres imorgen🙂
Rigtig glædelig jul, lige om lidt 😉
tilføjet af

du kan snyde lidt - eller meget

sørg for at sværen er skåret ned til den sene der sidder under sværen, og ikke dybere.
gnid stegen godt med groft salt, og sæt den ind i en meget varm ovn, gerne 190 gr. C.
lad stegen stå i fred og ro i ca. 40 min. uden at åbne ovndøren.
derefter kan du tilsætte lidt vand i bunden af bradebanden så du kan få sky til saucen.
hvis sværen ikke er rimelig sprød nu, så pensel sværen med noget spiseolie, og skru op for varmen.
du må ALDRIG vende sværen ned i vandet, det gør sværen blød.
grunden til at vi har sprøde flæskesvær her i landet, skyldes at grisene bliver brændt i en brændeovn, lige efter at de fleste børster er skrabet af i en skarbemaskine, brændingen gør at huden trækker sig sammen og bliver helt sort, hvorfor der er nogle maskiner eller slagtere der skraber skindet med en speciel kniv, så alt det sorte forsvinder igen.
der findes sort skrapning og hvid skrabning, den sidste foregår normalt imellem forbenene og hovedet.
tilføjet af

NEEEEJJ

NEVER; NEJ NEJ NEJ
tilføjet af

det er jo ikke en oksesteg

smør indeholder 45 % vand.
tilføjet af

I gamle dage...

Han henviser til en gammel opskrift, hvor
sværen skulle vende ned i vandet.
http://www.svinegodt.dk/smcms/Svinegodt/Opskrifter/opskriftsdatabasen/F/Flaeskestg_tradition/Index.htm?ID=1708
tilføjet af

Jo, desværre det kan det

Der skal være steg/fedt under sværen ellers går det galt. Jeg har for længe siden opgivet den med at lade sværen koge i vandet, det hjælper ikke en dyt og man kan let brænde sig.
Hvis kødet ikke er godt nok og der ikke er godt med spæk under sværen hjælper intet. Der skal helst gnides salt godt ned, men det kan også være umuligt, hvis den ikke er til at arbejde med.
tilføjet af

Selvfølgelig skriver jeg forkert

Der skal stå SPÆK/fedt under sværen
tilføjet af

Se her:

Den skal jo helst være sprød som når man køber en pose flæskesvar hos slagteren, og det kan sagtens lade sig gøre.
På min hjemmeside (under knappen "Nem Mad"): http://john-malmer.dk/ - kan du se hvordan jeg har lært det, og der er også et billede af sværen på en steg, jeg har stegt på den måde.
tilføjet af

tøm bradepanden

tøm bradepanden en 30 min tid før stegningen er færdig ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.