48tilføjet af

Fugleinfluenza

Hejsa!
Jeg må indrømme at nu hvor fugleinfluenzaen rykker tættere på, og ligfrem er inden for EU's grænser, begynder jeg så småt at blive nervøs!
Tror I at der er nogen grund til at frygte denne sygdom?
SARS fik de jo hurtigt under kontrol, og den hører vi ikke mere til.
Er fugleinfluenzaen den nye pest?
Jeg læste i et landbrugsmagasin, at hvis sygdommen muterer og dermed kan smitte fra menneske til menneske, skal vi forvente at minimum 250.000 danskere vil dø af denne sygdom, hvilket vil sige, at alle vil blive berørt.
Er du også bange??
tilføjet af

Er du sikker???

Er du sikker på at det var 250.000 dansker??? Hvad blad var det? Jeg har hørt at der på verdensplan kan risikere at dø 50.000, men kun hvis den mutere så den smitter fra menneske til menneske, men det er jo ikke sikkert.
Selvfølgelig er jeg nervøs for om den kommer til landet, jeg har selv høns i baghaven og kommer den til landet skal de jo selvfølgelig væk, så jeg ikke risikere at smitte de landmaænd der har fjerkræ som deres levebrød
tilføjet af

Er skam også nervøs !!!

Jeg har også gået længe og tænkt at de nok skulle få stoppet denne virus inden den nåede Eu´s grænser...Men jeg begynder også at føle mig trængt op i en krog...Jeg har ikke selv hørt noget om de tal du nævner her, men håber da bestemt ikke at tallet vil være så heøjt og at der findes en evt. vaccine vi alle kan få...For det der gør MIG utryg er at det KUN er folk i sygehus væsnet o.s.v der vil få en vaccine i tilfælde af udbrud i Danmark...Hvilket jeg mener er MEGET for dårligt...Hvad med alle os andre...De siger det er for dyrt med vacciner til os alle...men kan vores liv gøres op i penge ???!
Det mener jeg ikke....lad os blot håbe at sygdommen ikke kommer længere og ikke kommer til at koste flere menneske liv....
M.v.h V.p
tilføjet af

Det har endnu ikke kostet

menneskeliv hverken i Rumænien eller i Grækenland. Den kalkun, de fandt død, havde den milde form for influenza, der " kun" dræber fuglene. Den farlige skulle hedde H5n1.
Iman
tilføjet af

Nu ikke over-reagere.

Dersom vi skal tro på øvrighedspersoner bliver tallet ikke på 250,000 ofre i Dk på grund af den frygtede Fugleinfluenza. I England regner man med at 50,000 mennesker vil bugge under for sygdommen når den kommer.
Da den Spanske syge florerede omkring 1ste Verdenskrig døde ca.25,000 mennesker i Dk. Dengang var folkesundheden på et meget lavt nivo grundet fattigdom.
Jeg tror selv på at det er mennesker med et i forvejen dårligt helbred som det vil gå værst ud over.
Vær positiv og tænk at det bedste kan hænde og at hele kloden går ram forbi.
Godt Helbred.
tilføjet af

Statens seruminstitut

Opdaterer hele tiden udviklingen omkring fugleinfluenzaen -
http://www.ssi.dk/sw7153.asp
Jeg har det sådan, at jeg i enkelte øjeblikke kan mærke muligheden for, at kunne blive grebet af den begyndende panik, men vælger at tage det roligt -
Mange bud er der kommet, om vacciner -
Jeg har hørt i radioen for snart 1 år siden, at der dengang var vaccine til 30.000 personer i Danmark og de først og fremmest bruges til de "vigtige" personer, så som hjælpepersonale, men at der arbejdes på højtryk for at producerer mere -
Samtidig når jeg går rundt på nettet og læser, så virker det ikke som om, der er fundet en vaccine, man med sikkerhed ved hjælper, samt at virus har det med at muetere som fra smittet til smittet -
Så jeg ved ikke, hvad jeg skal tro -
En anden her svarede, at dengang den spanske syge, som jo er den type vi idag kalder fugleinfluenza, havde sit indtog, da var den generelle folkesundhed meget ringe -
Og lægevidenskaben ikke nær så udviklet og aldeles ikke enhver beskåret, at modtage hjælp fra den kant -
Og det har jo meget at sige mht. alle de dødsfald -
Summa sumarum, kommer den, så kommer den, og så må vi håbe det bedste er gjort i den sag fra diverse myndigheder, så vi kan få den hjælp og behandling vi måtte få brug for, andet kan vi jo egenligt ikke gøre -
Panik hjælper ihvertfald ikke, men at holde sig sund med den form for mad, der styrker immunforsvaret er jo altid en god ting, og et godt stykke arbejde i, at tage ansvar for eget liv og sundhed -
Jeg håber på det bedste
guller
tilføjet af

Kioskbaskere

åh, det er vist mest kioskbaskende [sic!] agurketidsskriveri.
Bare det ikke går ud over lørdagskyllingen og Bames & Kylling.
tilføjet af

Ikke nervøs

Jeg er ikke spor nervøs...
Den skal mutere først.
Dvs, en person med den almindelige influenza skal smittes med h5n1, før den kan mutere. Samtidig skal viruset udvikle sig, så det kan smitte fra menneske til menneske. Det kan det i øjeblikket ikke.
Smitten til mennesker sker idag udelukkende fra dyr til mennesker. Det fleste bakterier kommer via fuglens røvhul, så lad være med at slikke på fingrene når du har rodet din gamle høne i røven;)
Ellers søg for at ha en god håndhygiejne...
Desuden skulle der heller ikke ske noget ved at spise fjerkræ, i ilfælde af at de skulle ha viruset, bliver det ødelagt ved opvarmning.
PT er dødeligheden på ca 72 procent, af de mennesker der har fået konstateret fugle influenza. Men her skal man også tage i betragtning at i de lande hvor folk er blevet smittet, det er lande, hvor bl.a hygiejne og omgang med dyr osv er meget mere afslappet.
Mener personligt det er en storm i et glas vand. Muligheden foreligger for en epidemi, men tvivler stærkt på det sker.
tilføjet af

vestens overbeskyttelse..

Nej, for efterhånden er det jo nærmest risikabelt at leve, ofte i medier får man det ene og det andet at vide om det og det er farligt, og at der kan være det ene og det andet man kan rammes af..
Så jeg vil leve videre og tro på at det også er medier der køre det op til noget større end det er.. jeg ser det som også som at vesten altid skal forsikre sig mod det ene og det andet.. vi er så trygheds søgende som at købe medicin mod fugleinfluenza.. i andre lande kan de ikke forebygge malaria de som fødes der.. så hvorfor skulle jeg købe medicin.. jeg lever nu og her..
og det vil jeg blive ved med...
tilføjet af

Turister kan slæbe sygdommen til DK

Hvad med alle de turister der er i Tyrkiet.De kan slæbe sygdommen hjem til DK.Er det smart at gøre det?Gu'det ej.Jeg kan kun fraråde folk at rejse til de lande hvor fuglesygdommen findes.Selvom der er streng kontrol i diverse lufthavne,kan sygdommen desværre godt ramme DK.Så det skulle ikke undre mig,at vi også rammes af det her i landet.
tilføjet af

er man en kylling..

hvad så med påskekyllingerne .. lørdagskyllinger er vist så imune de har været frosne længe før der var noget der hed fugleinfluenza...
jeg tænker man er vist en kylling hvis man tror på alt det medier køre det hele op til om fugleinfluenza...
tilføjet af

Fugleinfluenza...

... Aids, terror, sunami, jordskælv, alderdom, kræft, trafikdrab, flystyrt ....
Hvorfor lægger vi os ikke alle sammen til at dø med det samme??
tilføjet af

Danskere der keder sig.

Nogen gange er det som om at der ikke rigtigt sker en skid I lille Danmark, det får så folk til at blive nervøse og bange over ting som fugleinfluenza og terror. TAG JER DOG SAMMEN og nyd freden mens den er her, chancen for at det her bliver en verdens omspændende epedemi er stadig væk meget lille.
tilføjet af

Jeg er ikke bange

Det er nok et spørgsmål om tid når influezen kommer. For min del jeg tage det stille og rolig istedet for at fare rundt og tror det værste!
tilføjet af

Mutation

Nu ved jeg ikke så meget om emnet, men jeg skulle da mene at have haft biologi nok, til at vide, at sandsynligheden for at der sker en mutation i lige præcis den retning, er meget lille. Det er klart at det skræmmer folk når en forsker siger, at HVIS den muterer, så sker der det og det, men hvis jorden blev ramt af en meteor, så ville mange mennesker også dø. Alligevel er det få der frygter meteorer.
tilføjet af

Eftersom...

sygdommen ikke smitter fra menneske til menneske, kan den ikke bringes af mennesker til Danmark, medmindre de er så dumme at tage fugle med tilbage..
tilføjet af

Tag det nu lidt med ro

Der er mange der bliver bange, når de hører om forskellige eksotiske sygdomme, men faktum er at en fugleinfluenza ikke nødvendigvis er lige om døren. Medierne har ikke været sene til at puste det hele op til en ny sort død og har kun interviewet de forskere der støtter teorien om en kommende pandemi. Der er jo ikke enighed blandt sygdomsforskerne om denne sygdom, så det kunne jo være en ide at også høre dem der har andre meninger.
Hvis man læser politiken i dag kan man få at vide at der dør ca. 1000 danskere hver gang vi har en helt almindelig influenza epidemi, sådan nogle har vi ca hver 3-4 år. Det sætter tingene idt i perspektiv at vi ca hver fjerde år er bange for en ny pandemi, jvf. SARS, men at vi ligeså tit får besøg af en dødelig sygdom ingen lægger nogen vægt i fordi det altid har været sådan.
tilføjet af

***TAG DIG SAMMEN!*****

Ingen grund til at leve i frygt.. lad dog være med det, og være en taber..
Millioner af mennesker dør om året af sult, og lille dig er i lille danmark bange for "fulgeinfluenzaen" der MÅSKE snart kommer?... jeg har een ting at sige.. TAG DIG DOG SAMMEN OG VOKS OP! Hvis den kommer, så kommer den, og så dør vi? Hvis du er pisse bange for at blive smittet, kunne du jo ligesom japanerne da sars var i udbrud, gå rundt med maske på?
tilføjet af

.....TSK....TSK....!!

Ja - det er min overskrift, for du lyder da godt nok som et fjols. Det kan godt være du er sej og ikke er bange for fugle influenzaen.... men der er altså nogen som ER bange for den - og den HAR dræbt mennesker. OG den ER sandsynligvis på vej til DK. Vi har som nævnt trækfugle. Du lyder ligesom et af de fjolser som siger at mennesket ikke har noget med den globale opvarmning - du lyder meget konservativ!!
tilføjet af

medierne, medierne, tsk tsk.....

Medierne pisker en stemning op igen så man skulle tro der var rigtig mange penge i det for dem!
Jeg vil ikke bruge tid på at være bange for ”The Bird Flu” for den bliver heller ikke til mere end SARS gjorde. Den er intet og altså ikke noget at være bange for.
Det er muligt de har været i stand til at få den til at muterer i det laboratorium som den er lavet i, men det stopper der.
Jeg er mere bekymret over det som bliver overset nu hvor alles øjne bliver dirigeret hen imod fugleinfluenzaen. Hvad sker der bag fugleinfluenzaens kulisser???
Se, det melder panik historierne intet om.
Jeg kan godt forstå folk bliver bange når de bliver bombarderet med SARS og fugleinfluenza. Det er den nye pest, siger de. Jeg siger gu er det ej!
Tro mig, min ven, du har ikke noget at frygte. Det er frygten de helst vil have frem i dig for at du skal blive mere modtagelig og tro at du har symptomer på sygdommen hver eneste dag.
Fugleinfluenzaen er ikke den nye pest, lige så lidt som SARS var det, så tag en kop kaffe, smid frygten i skraldespanden hvor den hører hjemme, og studer lige de masse medier lidt grundigere og se om jeg ikke får ret.
Mange Oprigtige Kærlige Hilsner til Jer alle
Zap
Nogle gange får jeg den tanke at medierne er den nye pest…
tilføjet af

Find dig en hobby !!

Få dig dog lidt indhold i livet Anonymita, gå en tur med ungerne og stop med at læse dameblade, de er kun skrevet til folk som dig -der altid keder sig. Ta en tur til københavn og nyd livet -eller er du også bange for terrorister?? -kunne du ikke blive ramt af en bil imorgen?? -det er nok nemmere end at dø af fugle influenza??
tilføjet af

er ikke nervøs

for alt ligger i Guds hænder! Jeg vil da håbe for de ældre og svagelige i vores land får den rette og nødvendige vaccine i tide. Men tror ikke at den vil være dødelig for folk der er sunde og raske og med et ok immunforsvar.
Og til dem der vil vide hvordan man får styrket immunforsvaret: spis hvidløg, løg, ingefær, echinacea mm.
Så frem med vaccinen til dem der behøver, og så kan den virus bare komme an!! :-)
Guds fred og alt godt!
katarin@
tilføjet af

VI KOMMER ALLE TIL AT DØ!!!

Før eller siden jo:D
Hvadenten det er den ene eller den anden måde...
Lur mig om der ikke er nogen der tænker:"250.000... Det er jo næsten alle perk*** i Danmark!!! Velkommen til H5N1 i DK!" hehehe:D
Hav det godt alle!
tilføjet af

SARS nåede til Danmark

og der kom ingen epedimi. Selvom SARS alligevel nåede vidt omkring. Dels takket være den forbandede kinesiske regerings lemfældige omgang med sandheden om de virkelig tilstande i landet. Man kunne have grebet hurtigere ind hvis man havde fået mere oplysning fra Kina hvor tilfældene fik lov at brede sig i ro og mag. Med den gode kommunikation i dag blandt landene, lykkedes det alligevel at få sat en stopper for det og fugleinfluenzaen skulle ikke være værre end SARS, så jeg er ikke bekymret længere.
tilføjet af

HÆ HÆ HÆÆÆÆÆ

MU HA HA HA HA HA
Lige i øjet :oD
tilføjet af

Nyde livet

Øh.. Kan man kun nyde livet i København eller hvad siden du skriver sådan?
tilføjet af

Ha ha ha

Den var squ god Muhahaha...Dagens joke ;0)
Men kan nu godt følge dem der er lidt nervøse...er det selv. Men kun fordi der ikk er vacciner nok til os alle !!! Las os håbe at der kommer vacciner nok.
God aften til alle
tilføjet af

tænker kun på sig selv

Det er underligt ikke en skriver om det forfærdelig jordskælv der har kostede mange mange mennesker livet.Tænk at ligge under murbrokker og vide at man skal dø,og mange børn har mistet livet.Nej folk herhjemme hytter sit eget skind,bare se hvor mange der har været på apoteket og hamstrer medicin mod influenzaen,så er de sku ligeglad med sin næste bare de selv har,hvad med at tænke mere kollektivt?? og ikke kun på sig selv og sine nærmeste,det skal man selvefølgelig også,men det var lidt hurtigt det blev udsolgt den medicin.Næææ der bliver tænkt mere på en influenzaen som ikke engang er i landet,end på et jordskælv der har ramt mange mange mennesker mange år fremover.Dansker har den indstilling bare det rammer naboen og ikke mig,så er alt godt
tilføjet af

Hvor har du....

Bare ret i det du skriver. Jordskælv - flodbølger og jeg ved ikke hvad. Der skal ingen komentarer til dit indlæg, det taler ganske for sig selv - MEN - og nu et lille sidespring....
Jeg tror egentlig hverken på gud eller fanden - MEN efter alle de katastrofer (hørte idag en ny er på vej i staterne) så må jeg ærligt indrømme, at jeg ind imellen har tænkt meget over, at der trods alt står i biblen, at vi skal blive udryddet på et tidspunkt..... Hmmmm DET kan så skræmme mig, men alle de stakkels mennesker der er døde de forskellige steder på kloden og endnu flere kommer til måske... Hvad mig selv angår - nej jeg er heller ikke bange, og jeg har ikke tænkt mig at invistere i nogen vaccine - vi skal jo dø af et eller andet..*SS*
Ha en rigtig dejlig aften
KH Anonymos1
tilføjet af

NÆÆÆH...

Næj da, man kan da også nyde livet andre steder...... Møgeltønder, Smørum, Roskilde -MEN IKKE i Ishøj!
tilføjet af

koldt vand i blodet

Der er indtil videre døde ca. 60 på verdensplan af fugleinfluenza... Hver gang der er en epidemi af almindelig influenza dør over 1000 mennesker i Danmark. Dette kan måske sætte frygten for fugleinfluenza lidt i perspektiv? Ofrene er iøvrigt altid hovedsageligt folk der i forvejen er svækkede, dvs de gamle, folk der i forvejen er meget syge, og nogle gange små børn.
For et par år siden var SARS "den nye pest" - det blev da heller ikke til så meget, vel?
Hvor har du tallet 250.000 fra? Hvilke forskere er det der har regnet sig frem til det skræmmende store tal?
Den virus der giver fugleinfluenza er stadig ikke i stand til at smitte fra menneske til menneske - det er ikke sikkert at den overhovedet bliver i stand til det, så: koldt vand i blodet.
tilføjet af

Wow

Wow, når du skriver det på den måde, bliver jeg jo helt bange. 250.000 danskere...det er fanme mange
tilføjet af

bla

Ja så kan vi forkælede danskere jo prøve det slemme, som så mange andre lande har været udsat for.Så er der måske lidt mere at pive over frem for de bagateller folk plejer at gå så højt op i,så bliver der nok en ny indsamling til ofrene for det
tilføjet af

hmmm ja

det kan man godt nogen gange opfatte det som. Men er der virkelig alerede blevet hamstret medicin? Vildt. Det anede jeg ikke engagn at man kunne. Så ved jeg godt hvor JEG skal hen i morgen.....HA HA HA HA

;-P
tilføjet af

Sjov tanke

pludselig blev terrorfrygten skiftet ud med fugleinfluenzaen. Medierne ved ihvertfald godt hvornår de skal skifte heste.....
tilføjet af

slemminge

på Lolland kan også nydes har jeg hørt. Ved ikke om det kun er navnet man mener.....
tilføjet af

øh forresten

den her fjerkræsinfluenza har jo eksisteret i mange år og har før smittet mennesker (ka ikke huske hvor mange). Nogen der ved hvornår den fik sin debut?
tilføjet af

Skræmmende

indlæg Puller har skrvet...Må indrømme det ikke lige var det jeg allermest ønskede at få af vide...Nu kan jeg mærke panikkem brede sig i mig... :0(
tilføjet af

RO PÅ

http://www.dr.dk/Videnskab/Emner/Mennesker+og+dyr/draeb ervirus.htm

Læs lige det her link før I går i panik
tilføjet af

IKKE NU IGEN!

Kan I så la´vær´med at være sådan nogle raslebukse. Vent dog og se hvad der sker, der er på nuværende tidspunkt ingen grund til hverken at være bange, el. styrte ned til lægen og få 22 æsker Tamiflu (som iøvrigt heller ikke virker mod fugleinfluenza overført til mennesker)
Bevar ro´en!!!
Hvis ikke I kan hvem skal så??
Jeres børn?
tilføjet af

info info

Højest tænkeligt vil vi ikke få den spanske syge. De tre pandemier vi har haft siden 1918 har været mildere. Er det rigtig groft vil 25% blive smittet men "kun" ca 2,5 med dødelighed til følge. Fugleinfluenza vil nok ikke komme til at smitte ligeså let som SARS gjorde. Ro på :-)
tilføjet af

Øv.....

Kinket fra Lady virker ikke...???
tilføjet af

mindsandten

det virker sgu ikke længere. Irriterende. Jeg prøver lige at finde det igen så
tilføjet af

KONSERVATIV!

Det er hvad jeg har at sige til DIG - FADER D! Bryder mig ikke om konservative personer, for I er sku så snæversynet. Lad dog folk være bange hvis de har brug for det!!! Tag dig dog sammen menneske!
tilføjet af

Laddys assistent

har fundet linket..
Var rolig før, men er nu endnu mere rolig.. Minsandten! :)
http://www.dr.dk/Videnskab/Emner/Mennesker+og+dyr/draebervirus.htm
God læselyst!!
Hilsen til lady-like Laddy
tilføjet af

Ishøj 4ever!

Hvorfor kan livet ikke nydes i Ishøj?
Nå, men livet kan i hvert fald nydes i Bækmarksbro i det mørke Vestjylland - helt uden farer for terrorister, fugleinfluenza, jordskælv & tsunamier. Det eneste, man behøver frygte, er naboernes tunger.. ;)
tilføjet af

Takker

til Laddy for at bringe dette link ind i debatten...Det var rart at læse nogle håndgribelige faktaer :0)
God søndag
tilføjet af

tak tak

mange tak for hjælpen assistent :-) Faktisk glemte jeg det helt i går. Blev lige optaget af noget i fjernsynet, mere skal der åbenbart ikke til :-)
Håber det link kan berolige folk. Jeg er ihvertfald ret rolig
tilføjet af

H5N1

Den video er fra februar 2005 den er langt tid forældet, meget nyt er sket ... til jer der syntes det er latterligt... http://www.avianflusurvival.com/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.