7tilføjet af

Finansøkonom - Hjælp!

Er der nogen derude der ved hvilken uddannelse der er bedst at tage for at komme ind i en bank? Er i øjeblikket igang med hhx 2. år, men ved ikke hvad jeg skal vælge bagefter. Hvad er forskellen mellem at være elev i en bank i 2 år og ha' taget uddannelsen som finansøkonom?
Vil gerne have en god karriere indenfor bank verdenen og ved ikke hvad man kan nå "længst" med - om det måske skulle være en helt 3. universitets uddannelse??
tilføjet af

Du skal finde en læreplad i en bank

¨så nemt er det.
tilføjet af

uddannelse til bank

Hvis du gerne vil nå langt indenfor en bank er der ingen tvivl om at du skal vælge en universitets uddannelse, Jeg har selv afsluttet en finansøkonom uddannelse og er ikke videre imponeret over niveauet.
Hvis valget står mellem bankelev eller finansøkonom giver finansøkonomen dig bedre muligheder for at videreuddanne dig f.eks. i form at HD 2. Del som mange vælger at supplere med. Som finansøkonom har du typisk en bredere faglig viden end bankelever og vil derfor starte på et højere niveau.
Hvis du søger ind i en bank, som enten elev eller finansøkonom kommer du til at starte en del længere nede i ”rækkerne” således også det faglige niveau. Ydermere stiller bankerne ikke de store faglige krav, de ser nærmest ikke på dine karakterer, men mere dig som person. Groft sagt hvis du kan stave dit eget navn kan du blive kunderådgiver (det er stillet lidt på spisen)
Min uforbeholdende mening om kunderådgivere (som er det job du højest sandsynlig kommer til at besidde, hvis du vælger enten at tage uddannelsen som bankelev eller finansøkonom), er at privatkunderådgivning ikke kræver de store faglige evner, og det stort set går ud på at lære nogle tal udenad, hvorimod der vil være lidt mere kød på erhvervskunderådgivning.
tilføjet af

Forskellen mellem finansøkonom og elevplads

Finansøkonom er en bred uddannelse. Som finansøkonom har du flere valgmuligheder, når du er færdiguddannet. Dvs. at hvis du egentlig opdager under dit uddannelse at bank egentlig ikke passer indtil dig, så har du muligheden for at arbejde med noget andet end bank.
Dette kan eksempelvis være revision, ejendomsmægler, forsikring, pension osv. Herudover er fordele, at du faktisk får en HD 1.del, hvor du efterfølgende kan læse anden del på 2 år, sammen med at arbejde.
Med en læreplads hos en bank, kan du kun bruge det i en bank og du får heller ikke din HD 1.del.
PSSS: PT fortrækker virksomheder finansøkonomer end finanselever.
Held og lykke med at tage et valg
Hilsen nyuddannet finansøkonom
tilføjet af

Til gæst '

du kan nå langt ligemeget hvad. Du kan blive finasøkonom med en hg-uddannelse?
du skal bare vide hvad det er du vil, og yde noget for det! det vejen frem!!
Jeg er en meget succesfuld finasmand i london til dagens dato, og er ikke mere end 26 år, og har en indkomst om måneden på 65.000 kr ,- har ikke andet end en hh .
Mvh ,xxx.
tilføjet af

...

Hvad arbejder du som, og hvad har du læst til? :)
tilføjet af

....

Altså dig der Gæst fra london hehe :D
tilføjet af

....

Nu har jeg lige fundet denne debat via Google. Men er der en der kort kan forklare, om det kræver den store matematiske kunnen via en Finansøkonom uddannelse? Jeg dumpede desværre matematik B på gymnasiet, så skal have læst det op hvis det skulle blive et tema.
Evt. en der kan fortælle om uddannelser som Kunderådgiver/Ejendomsmægler kræver meget matematik? for det er ikke lige min stærke side.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.