17tilføjet af

Fest og druk i aften?

I aften er det Sct. Hans aften..."BEerit - det er FREdag og NAboerne holder GRILLfest"! Ja, det gør alle stort set...masser af godt vejr, og masser af mennesker, der har fri i mogen.
Ja, jeg spørger bare i hvilken anledning? Jeg har set på andre debatfora, at folk skriver om at de bare glæder sig til helt vildt til i aften, hvor de skal drikke sig stanghamrende visne.
Jeg er også en af dem, der kan finde ud af at lave det hele om til en fest lige pludselig...men jeg gør det altså ikke på kommando...og heller ikke for at holde fast i mindet om en ubegribelig tradition, hvor nogen havde en idé om at brænde nogle andre.
Jeg synes denne drukfestbegejstring er lidt umotiveret.
tilføjet af

forstår dig godt

din heks.
tilføjet af

Skab den rette stemning?

tilføjet af

hahahaha

sådan skal den heks klippes.
tilføjet af

tjah

Oprindeligt havde man jo en fest på dette tidspunkt for at fejre midsommeren. Det er selvfølgelig også grunden til at der er tradition for at synge midsommervisen rundt om bålene.
I middelalderen tilegnede kirken helligdagen til sankt hans ligesom de tilegnede midvinterfesterne(jul) til Jesus.
Det med at brænde bål og hekse er vist også noget der dukkede op i middelalderen engang, men jeg er ikke sikker på hvorfor det er blevet forbundet specielt med sankt hans.
Men egentlig fejrer man bare at det er midsommer.
Håber det gav svar på dit spørgsmål.
tilføjet af

fest

koranfest og koranlæsning og en god fredagsbøn
tilføjet af

Druk???

Man kan da godt holde/fejre Sct.Hans aften uden at drikke sig fra sans og samling. Men mange bruger Sct Hans aften som en god grund til at skabe sig lidt mere end de ellers plejer og det hjæper sprutten dem med.
Håber alle her på Sol får en god og fornøjelig Sct Hans aften samt at de imorgen kan huske hvad de har lavet i dag, smiler.
Mvh Graf
tilføjet af

Midsommerfest er en svensk tradition

http://www.sydsverige.dk/?pageID=420
Sct. hans i DK er noget andet. Det er primært en solhvervsfest. Heksene på bålet kom først til meget senere men gik op i en højere enhed med den gamle tradition om at skræmme onde ånder væk.
http://www.foreningen-norden.dk/nyheder_forside/2005/apr_maj_jun/nyhed_JUNI_27_2005_sktHans.php
Men det er for mig ikke nogen anledning til at gå ud at drikke mig fra sans og samling. Det var mere det, at folk bare ville drikke løs på grund af det er en mærkedag, hvor man vist nok fejrer et eller andet man ikke ved noget særligt om eller har et forhold til. Det virker temmelig hovedløst på mig...
Al fest er vel i princippet god fest? Det er ikke FEST jeg opponerer imod...det er ANLEDNINGEN, jeg synes er fjoget...
tilføjet af

JAMEN det var jo lige det!

Jeg har læst på andre debatfora, at folk GLÆDEDE sig til at de skulle drikke sig pissefulde....Det giver ikke mening...og når de så siger: "JAmen det er jo Skt. Hans" Så virrer jeg lidt med hovedet og prøver at forstå hvor fanden den logiske forbindelse er henne...
Jeg glæder mig
- Hvorfor?
Fordi jeg skal drike mig fuld
- Hvorfor skal du det?
Fordi det er Skt. Hans
Er det MIG der ikke lige fanger dimsen dér?
tilføjet af

Ørffff

Nap en lille "håndmad" hehe
Man kan også lave hyldefingre. Det er hyldeblomster dybbet i pandekagedej og stegt i olie. Det her er det nærmeste jeg kunne komme opskrifetn på nettet. Det er en ældgammel skik også at spise til Skt. Hans.
http://66.249.93.104/search?q=cache:DplLh-4Z_NgJ:www2.spejdernet.dk/ejbygruppe/Mosebryg_Old.pdf+hyldefingre&hl=da&gl=dk&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
tilføjet af

du er muslim

derfor isolere du dig
tilføjet af

Ja.

...
tilføjet af

melankolia

Jeg bliver altid lidt melankolsk på denne midsommer dag/aften for nu går vi igen mod mørket. Jeg ved, at vi endnu har en dejlig lys tid foran os, så jeg ved ikke hvad det er, med netop denne aften.
Hvis jeg tilbringer aftene alene, så kan jeg falde helt ned i et hul af melankoli, og få meget svært ved, at hive mig selv op igen.
Pudsigt at sådan 1 dag, kan have den effekt på mit sind.
Så drukfest? nej ikke mig. Jeg er heller ikke til fest på kommando. Lidt det samme med nytårsaften.
tilføjet af

Ja jeg...

...forstår det heller ikke. Jeg behøver personligt ikke et sådant påskud for at drikke mig lam ;)
tilføjet af

Næh,

jeg fatter det såmænd heller ikke ;o)
Jeg bryder mig heller ikke om at blive dikteret en drukfest ned over hovedet på mig. Mange i min omgangskreds/familie synes vist jeg er en sær snegl (og det er jeg måske også, men pyt), når jeg siger, at jeg ikke gider nytårsaften på den måde de synes den bør fejres! Jeg gider sgu ikke kogt torsk, kransekage og champagne eller at drikke mig hønefuld, bare fordi det er nytårsaften! Men egentligt har jeg aldrig hørt at man drikker sig specielt fuld Sct. Hansaften?! Det er ret nyt for mig at høre.
Selv skal jeg ud og spise med nogle gode veninder. En aften vi har planlagt for længe siden, UDEN at vide at det var Sct. Hans - og det betyder heller ikke noget i den sammenhæng.
Håber alle nyder aftenen og uanset hvordan de måtte gøre det.
tilføjet af

Man behøver ikke have et påskud

for at drikke sig fuld. Det kan man altid gøre. Det forekom mig netop lidt ulogisk, at nogen gør det FORDI det er Skt. Hans ;o) Men det glæder mig da, at der er andre der ser det ligesom jeg gør - Og SKÅL i skuret...bare fordi ;o
Mange hilsner
½Ond333
tilføjet af

Svært at blive mere enig ;o)

Jeg synes faktisk alle den slags traditioner virker meningsløse på mig.
Man holder jul fordi man skal have gås/and/flæskesteg gaver, danse rundt om et grantræ og synge sange om gud og Jesus...hvorfor? Det der giver MINDST mening det er det der med at vi skal være GODE VED HINANDEN FORDI DET ER JUL...hvorfor kan man ikke sige vi skal være gode ved hinanden, fordi det er fredag..eller hverdag..eller at der overhovedet er nogen andre at være noget for?
Jeg synes traditionerne generelt er blevet reduceret påskud for æde- og drukgilder. Jeg vil megagerne holde fest og gør det tit og meget, men sgu ike på grund af nogle traditioner jeg ikke har et forhold til.
Musikfestivaller om sommeren...en ganske meningsfuld tradition vil jeg sige ;oP (for mig dog ikke RoskildeFestivallen...der er for lidt metal for mit gamle metalhjerte ;o))
Men der er dog alligevel nogen som holder de her traditioner på grund af deres tro, og det er så også helt fjong, for det giver mening for dem...Men er det ikke lidt hyklerisk at overtage nogle kristne traditioner, bare som påskud for at holde fester?
Ligesom at holde helligdage...FORDI Jesus blev korsfæstet og genopstod fra de døde. Hvis man tror på det, og fejrer det...så giver det mening, men hvis man ikke tror på det...Hvorfor så holde påsken hellig? Protestanterne har EEEEN helligdag...Og det er storebededag...al resten er levn fra den katolske stortid.
Nå..det var så lige lidt baggrund for hvorfor jeg synes det er noget pladder at holde Skt. Hans bare fordi man vil drikke sig fuld. Det kan man sgu altid gøre ;o)
Hav en god aften med vennerne
Hilsenhendedenhalvonde
tilføjet af

Tjah måske...

forstår jeg godt din melankoli. Jeg har bare ikke noget imod de mørke tider. Jeg synes de er hyggelige. Men klart ethvert solhverv fortæller om tiden der går...det kan ihvertfald give anledning til lidt eftertænksomhed....Bare ikke for længe ad gangen...så drukner alt det man fik tiden til at gå med i sørgmodighed... Men jeg kender godt de tunge stunder... Dem skal der også være plads til.
Hav en hyggelig stille stund
Mange hilsner
Halfevil333
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.