7tilføjet af

Isolering af garage

Hej
Jeg har fået lov til at få mine forældres garage som værelse men jeg skal bare lige have det isoleret jeg har set engang på tv (fra skrot til slot) at man kan bruge sådan nogle stålbjælker og så putter man isolerering imellem dem og derefter skruer man en gips-plade på, men hvor kan man købe sådan nogle stål-bjælker
tilføjet af

eller bruge det her istedet

tilføjet af

se her

... http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aff/4/aft/152158/afv/topic/afpg/1/
opret evt. dig selv som bruger og spørg. Man plejer at få hurtige og meget brudbare svar.
Den anden løsning du nævner tror jeg simpelthen ikke på. Det bliver for råt. Skal du bo der og have det bare lidt behageligt er det for tyndt
mvh martin
tilføjet af

Det er 'ikke bare'....

Hej med dig -
Det er da en god løsning at ombygge garagen til værelse - MEN - brug nu ikke en masse penge på de forkerte- og dårlige løsninger....
1. hvad med gulvet? - Er det nogenlunde isoleret?
2. hvad med loftet? - Hvad skal der ske med det?.......
3. er det pt. et 'koldt rum' - altså helt u-isoleret?
4. det er ULTRA VIGTIGT at du har HELT styr på dampspærre i forbindelse med isolering af rummet - ellers kan du risikere at hele lortet rådner op bag isoleringen!
5. uanset hvad du hittr ud af, så sørg for at rummet skal ventileres korrekt...

Hvis jeg var dig, ville jeg finde en kyndig person i din omgangskreds - byd ham/hende på en kølig/kop kaffe og gå så projektet igennem -
- sådan en opgave skal jo altid lige 'ses alive', der kan være mange små detaljer der skal tages hensyn til...
Tag en i hånden der ved lidt om byggeteknik - lyt og lær - så er du snart klar til at hygge dig i et rart værelse!
God fornøjelse!😉
tilføjet af

Har i nu også styr på det ?

Undskyld, men det virker som om i ikke ved en hylende dyt om hvordan tingende skal gribes an og hvilke materialer der skal bruges.
Hvis i ikke ved hvor man køber byggematerialer, så glem alt om at gøre det selv, her er jeg helt enig med " Håndværker 55 ".
Går i alligevel ombord i ombygningen så er her lidt du kan bruge.
De " stål-bjælker " som du omtaler hedder stålprofiler, det er noget tyndt blik som er bukket til en u--profil, en dyr løsning som bruges hvor folk har for mange penge eller timelønnen er så høj at det udligner merprisen. Uden det rigtige værktøj er det noget bøvl at have med at gøre.
Du skal bruge træ-lægter til skellet, en billig men holdbar løsning og let at arbejde med.
Byggematerialer købes i et byggemarked ! - Det skulle ikke være så svært at regne ud.
Prøv i Råd & Dåd. Jeg siger ikke i skal købe noget der, men de har mange foldere omkring materiler og fremgangsmåde inden for gør det selv, de gode steder er også gode til at vejlede dig.
Nu må i så ikke kun tænke pris på de ting som der skal bruges, der er ikke noget ved at handle billigt i Jem & fix eller på nettet hvis der så mangler halvdelen af det som skal bruges og i har købt noget forkert.
Lige her er det meget bedre at handle et sted med god vejledning og service, så får i de ting som i skal og ikke mere, desuden leverer de " rigtige " byggemarkeder lige til døren.
Se nu er det altså ikke noget som man bare lige laver, der er mange ting som SKAL være i orden for at rummet bliver egnet til bolig.
Udluftning er ikke noget som der skal ses stort på, indeklima, skimmelsvamp, fugt, varme, en simpel væg er ikke så simpel når det kommer til stykket, det er jo ikke et legehus i et træ der er tale om.
En helt anden ting - Har i tænkt på strøm, stikkontakter og ledningsføring, pas lige på hvis i selv vil lave det, det kan give jer STORE problemer hvis uheldet skulle være ude og der opstår brænd. Så er det ikke sikkert at forsikringen betaler noget, desuden er det jo livsfarligt.
Strøm laves af en elektriker, dyrt men nødvendigt
Brug lige noget tid til at læse på Rockwool`s hjemmeside, der er mange gode indformationer.
http://www.rockwool.dk/r%c3%a5d+og+vejledning
tilføjet af

...

loftet er færdig isoleret... gulvet mangler bare lige få noget at gå på og måske lidt isolering under den da der er beton, væggende har ikke dampspærre-folie det er en mur med sten og så isolering og en mur med beton/sten så er murende nogenlunde isoleret
takker for svaret :D
tilføjet af

...

der har været en elektrikker og montere el-dåser rundt omkring og han skal komme igen efter væggende er sat på plads
tilføjet af

Åhh - I er jo kommet langt.

Jeg troede det kun var en ide som i havde, noget som i drømte om kunne laves.
Men nu ser jeg jo at i er kommet meget langt i byggeriet.
Men prøv nu lige alligevel at bruge lidt tid på Rockwool`s hjemmeside, det er jo der i er kommet til, og her er der mange super gode oplysninger om isolering.
Man må jo godt kikke uden at købe.
http://www.rockwool.dk/r%C3%A5d+og+vejledning
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.