13tilføjet af

Fedme er ikke et valg!

Jeg er tyk! Jamen, det er jeg. Jeg er ikke deroppe hvor akslerne er ved at knække når man stiger op i bussen, men jeg lover at du ikke vil se mig i badetøj.
Overvægt forekommer af mange forskellige årsager. Det kan være at folk ikke ved hvordan man skal spise sundt, det kan være man spiser sundt men for meget, det kan være man ikke får noget motion, det kan være fordi det ligger i generne, det kan være så meget.
Nu er det jo ikke fordi jeg går rundt om beundrer mine mavedeller, i spejlet om morgenen, eller fordi jeg er bange for ikke at kunne holde sædet nede når jeg går i biffen, ej heller fordi jeg tror at mit polster vil holde mig varm i de kolde måneder.
Det er fordi jeg ikke kan tabe mig!!!
Jeg kan ikke. Jo, jeg vil godt, men jeg KAN ikke, blev der sagt!
Doven, tager sig ikke sammen, tager sig ikke tid, gider ikke, får det ikke gjort
- du må kalde det hvad du vil, men jeg KAN ikke.
Der er faktisk en grund, men du som ikke kender mig er nok ligeglad. du kan sandsynligvis heller ikke se eller forstå grunden, men jeg ved den er der. Det er ligegyldigt hvad MIN årsag er, men jeg tænker på
findes der mon andre mennesker som er klar over at fedme ikke er et valg?
Der er INGEN mennesker som nyder at være svært overvægtige. Uanset om det er 20 eller 100 kg der er tale om. ALLE ville tabe sig hvis de KUNNE. Det KAN de bare ikke.
Al fedme bunder i noget psykologisk og én hvilken som helst, dee havde psykisk overskud til det, ville tage sig sammen, tage sig tid, gide, og få det gjort!
tilføjet af

jo..

en alkoholiker vælger jo heller ikke selv at blive alkoholiker, så kunne man jo bare stoppe med at drikke.
Misbrugsgen gælder alle former for misbrug, også madmisbrug.
tilføjet af

Ja du kan vælge og få hjælp.

Jeg var i mange år den der fede kælling du skriver om. Hende du helst ikke vil se uden for meget tøj.
Men jeg fik hjælp og tabte mig 40 kg.
Jeg ser ikke ned på en alkoholiker eller et menneske der er tyk. Bestemt ikke. Der er altid en grund til at man er som man er/gør som man gør. Og vælger som man gør.
Men giver dig ikke ret i at al fedme bunder i noget psykologisk. Mange syge får piller/medicin man tager meget på af.....
tilføjet af

Lige præcis!

Hvis det er et valg at være overvægtig, er det også et valg at være alkoholiker, narkoman, have anoreksi og alle andre problemer. Jeg ved godt hvad du mener når du siger, at det er ligemeget om det er genetisk, forkert kost, ingen motion eller hvad det nu er, ingen ønsker at være overvægtig, så så længe man er det, er grunden at man ikke kan tabe sig. Jeg vil nu mene den største årsag for langt de fleste, er psykiske problemer. Jeg har nemlig også hørt folk sige om en de har set "nå hun er overvægtig, men det har hun jo selv valgt". Det kan man sguda ikke sige! Sådan en hjernedød udtale vil kun komme fra en der ingen problemer har med vægten selv! I så fald er alt sguda noget folk selv har valgt. Nå han har en depression, men det har han jo selv valgt. Nå hun har anoreksi, men det har hun jo selv valgt. Det er akkurat ligeså dumt sagt. Så snart det gælder overvægt, bliver man set på som doven, ligegyldig, ugidelig, ubegavet og mindre værd. Jeg er selv overvægtig, men der er da seriøst ikke noget her i verden jeg hellere ville, end at tabe mig! Jeg ville lyve hvis jeg sagde jeg ikke tænkte på det næsten konstant. Ligemeget hvor jeg er, eller hvad jeg laver, så tænker jeg på det. Folk tror jeg er sådan et lykkeligt uvidende fjols der render rundt, og er skide ligeglad, og sidder hjemme foran fjerneren og æder roulade hver dag, men i virkeligheden er jeg det stik modsatte. Jeg vil lige sige at jeg har svært ved at tabe mig, og det gør det bestemt ikke nemmere, men jeg ved jeg godt kan hvis jeg tager mig meget sammen, jeg ved så udmærket hvad jeg skal spise, jeg ved godt hvad jeg skal lave, jeg kan bare ikke tage mig sammen til det! Jeg har prøvet tusind gange, det lykkes bare aldrig! Jeg tror der er nogen der er nødt til at prøve det selv, for at forstå det.
tilføjet af

Det er nu så rørende...

...når fede kvinder giver hinanden komplimenter det kunne vi andre lære noget af😉
tilføjet af

Hvem siger at Tykkesen er en kvinde?

Jeg troede det var en mand. Hvad er du Tykkesen?
Nå men jeg er nu enig med tykkesen langt hen af vejen for jeg har også nogen i min familie som er overvægtige og jeg har godt set hvor svært det er for dem. De har alle sammen nogen problemer som gør det sværere for dem at tabe sig kan jeg godt se.
Det er klart at der ikke er nogen de har lyst til at veje for meget det ville jeg heller ikke selv jo.
tilføjet af

Jeg forstår det ikke

Jeg har taget 5 kg på det sidste år. Jeg har vejet det samme de sidste 10 år og så pludselig.....
Jeg spiser ikke mere end ellers, jeg gør nøjagtig de ting jeg plejer.
Jeg drikker aldrig sodavand. Jeg spiser næsten ikke slik eller kager. Jeg lever som jeg har gjort i 10 år, hvor jeg har holdt vægten.
Engang da jeg ville tabe mig 2 kg spiste jeg kun grøntsagssuppe til frokost. Det tog et halvt år at tabe de to kg. Glad var jeg, vi tog på ferie i en uge. Da vi kom hjem sad de to kg der igen. ih........ og de blev der. [:*(]
tilføjet af

Det handler om at tage ansvar for sig selv!

Det kan godt være man ikke vælger at være fed, men man kan vælge at gøre noget ved det eller lade stå til og komme med 117 undskyldninger for at man ikke kan tabe sig.
Enhver kan tabe sig!!!
Det handler KUN om at finde balancen mellem indtagelse af energi og forbrænding af energi.
Hvis du cykler 60 km hver dag tror jeg ikke du kan undgå at tabe dig. Jeg kender en mand der har tabt 60 kg ved hård motion. Motionen giver to positive effekter. Du forbruger en masse energi og du kan ikke æde mens du løber eller cykler. Når du har motioneret meget og hårdt orker du ikke at proppe i hovedet hele tiden.
Ja, det kræver en del selvdiciplin at motionere nok, men er er INGEN genveje til at blive slank.
tilføjet af

Sikke et empatisk menneske du er!

Det er muligt at du har knækket koden til en sund fysik, men du har da så absolut ingen indsigt i det menneskelige sind.
Tror du slet ikke de fede mennesker ved hvordan de skal tabe sig? Jeg tror faktisk mange af dem er helt klar over det. Det er ikke et spørgsmål om forstand eller genveje. Personen som skrev indlægget mente jo netop at de fede ikke kan tabe sig fordi de har forskellige psykiske problemer som gør det til en endnu større udfordring at dyrke motion og spise sundt, end det er for os andre. Det tror jeg er helt rigtigt.
Jeg sammenligner det med min bror som havde et alt for stort alkoholforbrug i mange år. Selv jeg sagde ofte til ham NU må du tage dig sammen! Han havde problemer på jobbet og med konen men da han fik tilbudt et job hos noget familie i England og flyttede fra konen fik han kræfter til at opgive sit druk.
Hvis man har meget at slås med i livet kan man ikke overkomme at vinde over det hele.
tilføjet af

LIGE NETOP!!

Motionist - hvor har du bare ret!
Jeg har i over 20 år tilhørt den gruppe der var overbevist om, at jeg bare ikke kunne tabe mig - og min "undskyldning" overfor mig selv var at det bundede i noget psykisk og arveligt. Derfor var min TVANSTANKE at "det alligevel ikke nyttede noget".
J-O D-E-T G-Ø-R!!
I 2004 var jeg ledig og skulle til et jobtræningskursus - der var 35km til kurset, snakkede godt med en af kursisterne, som havde tænkt sig at cykle frem og tilbage hver dag. For sjovt tænkte jeg "hvorfor ikke?" - og så endte det med at jeg i 5 uger på hverdage stod op kl 05:30 for at tage cyklen kl 06:15 så jeg efter bad og omklædning kunne møde totalt og veloplagt når kurset startede 08:30-09:00. Total veloplagt og klar i hovedet og med totalt energioverskud.
Jeg vil sige så meget - bare efter den første af 5 uger hvor jeg cyklede 70km hver dag, så havde der åbnet sig en HELT ny verden for mig, det var som at få et liv tilbage, som jeg ikke havde haft før! Da kurset var færdig var jeg blevet så afhængig af det liv at jeg simpelthen ikke ville give slip på det! Så lover mig selv hver aften før jeg går i seng og hver morgen, at jeg vil være god mod min krop.
Handler om motion og søvn. Specielt SØVN er vigtig de første par måneder når man begynder at træne muskler man ikke troede man havde.
tilføjet af

Se mere TV shop

Der kan man få alle mulige dimser der kan gøre at du taber dig.. specielt den der elektriske ting man bare spænder om maven og tænder for og så (mens man ser mere tv) taber man sig, er vist meget populær.
http://www.youtube.com/watch?v=RXTq2_3LfXM
tilføjet af

Igen...

Har lige skrevet det her indlæg i en anden tråd...
Det passer vist meget godt ind her også, så jeg smider lige et link.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=201&posting=1597073
Mis
tilføjet af

Hvor er du dog klog at høre på

Det er vel nok godt vi har intelligente mennesker som dig her i debatten, du ved jo lige hvad de overvægtige skal gøre! Og så prøv lige, før du overøser os med dine gode råd, at overveje hvor mange personer på 120 kg. der egentlige lige kan hoppe op på cyklen, og klare 60 km. Og prøv også lige at overveje hvor sundt det er at knokle sådan på hver dag. Og måske du også lige skulle tænke på hvor mange mennesker der har tid til det i sin hverdag. Og så tør jeg også vædde med, at rigtig mange af dem, der ikke er overvægtige, heller ikke kan cykle 60 km. hver dag.
Og det pis med at det KUN handler om balancen mellem kalorier og forbrænding tror jeg egentlig de færreste kan bruge til noget. Tro mig, ALLE har hørt det før, og jeg tvivler på det har hjulpet dem særlig meget. Du skulle prøve at have en sygdom, hvor du hverken måtte spise frugt, kartofler, ris, pasta, rugbrød, spaghetti, visse grøntsager som majs og gulerødder og så selvfølgelig slik og hvidt brød, og der er ikke særlig mange dage i hele livet, hvor man kan bryde det, før kiloene vælter på igen. Nogen af de her ting spiser du hver dag. Prøv om du vil kunne undvære dem resten af dit liv (altså alt der indeholder kulhydrater). Så kunne du jo se hvor let du ville have ved at tabe dig, og hvor motiveret du ville være til det. Du er garanteret sådan en, der tror du har det skide hårdt, og gør det skide godt, fordi du har valgt at skære en af de 15 wienerbasser væk, du sidder og æder om lørdagen, for at tabe de 200 - 300 gram du synes du vejer for meget.
Cykler du selv 60 km. om dagen? Det har jeg sgu svært ved at tro. Mange af dem der er normalvægtige, tror jeg sgu ikke på gør motion bedre end mig, eller spiser bedre end mig, det tror de bare selv, fordi de er normalvægtige og jeg ikke er. Det har ikke en skid med undskyldninger at gøre, det har noget med at være ærlig og realistisk at gøre, når man siger man har svært ved at tabe sig. Og det er ikke noget folk der ikke har prøvet det selv, kan sidde og fortælle en noget om, eller spille kloge med. Og ham der har tabt 60 kg., som du nævner, har sikkert også gjort meget ud af det, men alle taber sig forkelligt, så du kan ikke bare uden videre sammenligne ham med andre, uden at kende deres situation. Folk der er normalvægtige tror de gør alting meget bedre end overvægtige, i virkeligheden er det i mange tilfælde kun fordi de har en helt anden forbrænding.
tilføjet af

Det er da godt

du har tabt dig, men jeg har gået til styrketræning og jiujitsu i 8 år, og virkelig kørt på, og gået rigtig meget, og cyklet, og jeg er stadig overvægtig, så det med at man bare kan begynde at dyrke motion, det passer altså ikke på alle, desværre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.