17tilføjet af

Fandens ligtorne

Hvordan kommer man af med ligtorne under fødderne?
Jeg er 33 år, og på det nærmeste ude af stand til at gå efterhånden. Det startede med en ligtorn under venstre fod for ca 15 år siden. Nu har jeg så en under hver forfod, en på siden af hver fod, og for nylig har jeg så fået en på venstre hæl under foden. Kan snart ikke gå mere. Jeg får ordnet mine fødder hver 4. uge, men lige lidt hjælper det. Nogen siger, at de kan fjernes, mens andre siger det ikke kan lade sig gøre. Jeg skal til ortopæd den 12. marts, men hvad kan sådan en egentlig gøre?
Jeg er for tiden sygemeldt fra mit arbejde af samme grund, og pga mange smerter i ryggen som følge af, at jeg ikke kan gå rigtigt på mine fødder.
tilføjet af

Mange gode råd her

tilføjet af

Min fodterapeut

fjerner ligtorne hvis der er nogen, så det du skriver forstår jeg slet ikke
tilføjet af

Det gør min også

Min foddame fjerner da også mine ligtorne, men de kommer tilbage i løbet af kort tid.
Min ryg er blevet et problem PGA. mine fødder. jeg belaster ryggen fordi jeg går forkert. men jeg går jo kun forkert pga. de fandens ligtorne. Har gået til fysioterapeut pga rygproblemer sidste år. Det var stadiet lige inden en diskus prolaps. Så jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre
tilføjet af

jeg har

ogsaa faaet mig en go gammeldags ligtorn mellem teerne,jeg er sikker paa,at det er den samme.Jeg bruger noget speciel plaster som hjelper og den forsvinder igen.Jeg syntes ,at naar man bliver lidt eldre (nu taler jeg kom om mig selv her ) saa er det lige som om ,at noget at fedtet mellem teerne helt forsvinder (teerne bliver tyndere),er det derfor man faar ligtorne? Jeg ved godt,atder er andre grunde,men det ville passe paa mig.Altsaa det fedt som sad mellem teerne,beskytter en del for tryk.
tilføjet af

Nogen har ..

...gået på den forkerte skole. Vælg altid en statsaut. fodterapeut, som er en sikkerhed for at det er en anderkendt sundhedsuddannelse, og ikke en fodplejer.
Fodterapeuter fjerner ligtorne, om end at de kommer igen, hvis ikke årsagen til at de opstår, fjernes. 🙂 Det kan være fejlstillinger, forkert fodtøj etc. Nogen har desuden "bare" en uheldig tendens til at danne dem uden nogen egentlig årsag.
tilføjet af

Gider du lige???

Jeg har endnu aldrig været hos en fodTERAPEUT hvor jeg var tilfreds, hvor imod min fodplejer, som ved den søde grød også er autoriseret, leverer "varen".
Men grin grin grin STATSautoriserede bliver de nu aldrig, det er forbeholdt revisorer.
tilføjet af

Hmmm

Og hvad vil du helt præcis sige med dit indlæg?
Føler du dig truffet, fornærmet eller andet? speak out!
Jeg konstatere bare fakta. Fodterapeuter er bare bedre uddannet. Erkend det eller lad være. Not my problem. samt nogle er bedre til Deres håndværk end andre.
Der også en grund til at fodterapeuter er de eneste der kan yde tilskud til diabetikere,arvævs patienter, ortonyxi patienter samt ledegigt patienter. Ydermere er vi de eneste hvor "DANMARK" yder tilskud!
Jeg kan på ingen måde stå inde for andre end statsaut. fodterapeuter.
Glemte jeg at tilføje at de er de eneste sundhedsvæsenet tager seriøst, samt de eneste man klage over til patientklagenævnet? Sidste faktor er i mine øjne yderst relevant og vigtig at vide for patienterne!! 🙂
tilføjet af

Forgot to mention

Glemte at tilføje at INGEN fodplejere er autoriseret! Det er løgn og bedrag, og vedkommende kan få et kæmpe sagsanlæg, hvis det er tilfældet at H*n kalder sig "autoriseret"!
tilføjet af

grin du bare løs

Måske du skulle tjekke hvad Statsautoriseret betyder! Du beviser i hvert fald her at du ikke er den mest begavede i historien. Sorry, uden for emne. Men pointen er; udtal dig aldrig om noget du intet har kendskab til.
tilføjet af

Att. "Undren"

Mit forrige indlæg var svar til "Undren".
tilføjet af

Det her er hvad en Statsautoriseret fodterapeut er...

Statautoriseret betyder staten giver vedkommende en autorisation efter endt uddannelse,som er godkendt af staten. I dette tilfælde Statautoriseret Fodterepeut.
Hvad er en Statsautoriseret fodterapeut?
http://www.lasf.dk/Default.aspx?tabid=788
Fra link:
"Statsautoriserede fodterapeuter er professionelle behandlere af fødder, og Danmarks eneste autoriserede behandlere af fodproblemer i forbindelse med diabetes, nedgroede negle og arvæv."
MVH Fodnusser elev, (på den ene af de to eneste skoler i DK der uddanner Rigtige fodterapeuter...)
tilføjet af

Citat:Det er næsten altid din egen skyld,

Kilde-Helsenyt.com
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=4456/sprog=1/grp=8/menu=14/
De skriver dog statautoriseret fodplejer.Det Eksistere ikke, enten er man statautoriseret fodterapeut eller også er man fodplejer. Kalder er fodplejer sig statautoriseret, lyver vedkommende og det er i øvrigt ulovligt at kalde sig det...
De kan også kalde sig lægeeksamineret xxx. Det betyder bare at en læge har gennem læst den prøve de evntuelt er gået op til. Disederet undervisning af en læge tvivler jeg på de har fået.
God sommer, frem med fusserne, de har været gemt væk længe nok.😃
tilføjet af

Tak!

Tak for dit fyldestgørende svar.
Desuden uddanner de skoler ikke bare Rigtige fodterapeuter, da ingen under nogen omstændigheder blot må kalde sig fodterapeut, med mindre de er uddannet på Fodterapeutskolen i København eller Randers. Men det ved du jo. ;)Elsker millimeterdemokrati. Sorry.
(Hvor uddanner du dig henne og hvilket modul er du på? 🙂)
tilføjet af

Statsautorisation

Det hedder Statsaut.Fodterapeut.
Statsautorisationen er en beskyttet tittel, der kan fratages os ved forsømmelse af vores arb.

Det er ikke forbeholdt Revisorer, der er også Statsaut kloakmestre m.f.
Det er en garanti og en vis kvalitetssikring, ensartet uddannelse, samt en garanti for erstatning ved forsømmelse/uheld osv.
En fodplejer kan kun sagsøges, hvis de har en forsikring, og den er ikke tvungen.

Ligtorne kommer fra tryk, tit fra fodttøj, Når vi beskærer ligtornene, er det symtombehandling, hvis patienten ikke fjerner årsagen, kommer de ofte igen.
Det kan også skyldes tynde tæer eller knogler, ved manglende "sul", kommer der øget tryk på udsatte områder, og det besvares med dannelse af ligtorne. Smerten er et signal til os om ophør af symtomgivende påvirkninger.
Fodtøjet skal passe, så det ikke trykker på tæerne.
Er det under foden, skal sålerne være bløde at gå på, eller indlæg fremstilles der aflaster evt. fejlstillinger.
Det er kun fodterapeuterne, der er uddannet til at fremstille indlæg.
Ikke for at være kedelig men....
Det er ret uprofessionelt, når du kalder dig selv fodnusser. Bare lige en tanke, men op til dig selv....desværre.😉
Jeg vil tages seriøst og hedder ikke fodnusser eller foddame eller andet, jer lakerer heller ikke negle eller sælger neglelak, det er ikke det jeg har taget min uddannelse for.... sorry🙂
Mvh.Fodterapeuten
tilføjet af

det var da utroligt !!!

At siden blir brugt til at svine hinandens erhverv til, hvem der er hvad og ikke..DESVÆRRE EN SIDEGEVINST AF DET EFTERHÅNDEN SKRÆNTENDE SUNDHEDSSYSTEM I DANMARK ...,
nU TIL SAGEN, HAR SELV HAFT EN LIGTORN SOM OPSTOD FOR 14 ÅR SIDEN, PGA FORKERT GANG PGA GRAVITITET, HAR JÆVNLIGT GÅET TIL BÅDE STAT. A. OG IKKE STATS. A. FODSPECIALIST/TEA. og man får dem aldrig væk, de får jo aldrig chancen for at hvile / hele så længe de sidder under fødderne og man jo går på dem, jeg har selv prøvet utallige indlæg både til under forfoden men også hele indlæg, min lille charmetrold har nu uviklet 4 rødder, og jeg har opgivet at gå til fodspecialist mere, da hun slet ikke kan komme i nærheden af den, når hun kommer lidt ned i den har den så 4 andre runde sataner, og de ligger så dybt at jeg er begyndt at få smerter oven på min fod,hun har prøvet at lokal bedøve den med creme uden resultat, så nu tar jeg selv overfladen een gang om ugen, og ja jeg ved godt at det er fuldstæningt uholdbart, men kan ikke se andre udveje, en opration lyder klamt da hullet som skal hele så ville være endnu større, med en endnu større ligtorn tilfølge!!!
tilføjet af

Helt ærligt...

Er helt enig i fodterapeutens indlæg... Vi hedde ikke hverken det ene eller det andet... Vi hedder fodterapeuter. Bliver ærgelig over at "en af vores egne" kalder sig fodnusser.
Kunne skrive side op og side ned, men er ikke sikker på at det hjælper noget i den her debat.
Men, til "tsk tsk". Har ret svært ved at få øje på, hvor din sammenligning omkring "det skræntende sundhedssystem" kommer ind, i forhold til at der bliver præciseret at den ene uddannelse er statsanerkendt og den anden ikke er. Kan da ikke være så svært at forstå, hvad der er bedst! -Og morsomt nok har der altid verseret sager, hvor de ikke autoiseret har prøvet at udgive sig for at være det, både på den ene og den anden måde...-Omvendt kunne vi, autoriseret, aldrig finde på det den modsatte vej. -Vi tager faktisk, i den grad, afstand fra at blive kaldt fodplejere også selvom det skulle være "lægeeksamineret".
Angående selve den terapeutiske behandling, så kan man som STATSAUTORISERET FODTERAPEUT meget hurtig se, at din beskrivelse af dine fodproblemer ikke lyder som om du har hørt særlig godt efter i timen... En ligtorn skal ikke hvile eller hele op. Den bliver fjernet!-Og nej, den udvikler heller ikke rødder...!!!! Dine egne operationer lyder som noget der ender galt med fx en ligtorn med indvækst af blodkar og nerve. På fagsprog kaldet clavi neurovasculare.
Mit råd... find en STATSAUTORISERET FODTERAPEUT og lad ham/ hende behandle dine gener med beskæring/ indlæg/ vejledning.-Og hold dig til den behandler.
tilføjet af

Behandling af ligtorn

Ja, ligtorne gør forbandet ondt. Der findes mange behandlingsformer. Oftest vil lægen starte med at file din ligtorn eller hård hud. Hvis din ligtorn er stor, så skærer lægen din ligtorn eller dine ligtorne af med en skalpel. Ifølge artiklen http://www.sundhedslex.dk/ligtorne-haard-hud.htm påføres herefter ofte et plaster, der indeholder 40% salicylsyre. Såfremt din ligtorn, ligtorne eller hård hud ikke fjernes ved denne behandlingsform, kan din læge ordinere en antibiotisk salve mod infektionen. Kun i yderst sjældne tilfælde kommer en operation på tale - det kan være hvis en skæv eller forskudt knogle er årsag til din ligtorn eller hårde hud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.