6tilføjet af

Lejlighed eller eget hus

Jeg overvejer at flytte hjemme fra jeg er næsten 20 år. Jeg tjener ca.12.000 efter skat. Og så kommer mit spørgsmål... Jeg var inde på nogle boligsider for sjovt og fandt et hus det koster omkring 700.000kr. og det er ca. 4500 kr. i måneden i afdrag. Det er på 150 m2 selve huset og grunden er på 630 m2. Den tranger til noget marling og lidt hårdt arbejde. Jeg kan godt lide at lave "gør det selv" elsker at hjælpe mine forældre. Det er ikke til at finde en lejlighed i det område hvor jeg gerne vil bo så det er meget fristende at købe dette hus, men ved ikke så meget om hvad det koster " leve" og alle de andre udgifter. Så spørgsmålet er om jeg skal slå til og købe huset og gå og hygge mig med at gøre den i stand eller skal jeg vente på at der kommer en lejlighed til leje?
tilføjet af

Byggekyndig skal bese huset først.

Du skal have en byggekundig til at gennemgå huset først.Der kan sagtens skjule sig svamp og råd/skimmelsvamp i huset.Du skal sætte dig meget mere ind i det at købe hus.
Hele huset skal gennemgås,for din egen skyld.Hvis der er skjulte fejl som skal udbedres kan det blive en meget dyr æffære for dig.Helt ærligt.Jeg vil ikke turde bare springe ud i den slags huskøb.😖
tilføjet af

bedste bud

eget hus.
Ja der følger en del arbejde og udgifter med.
Men til de penge der+ fradrag kan du jo dårlig sidde i en lejlighed.
Jeg var samme alder da jeg sprang ud i det, og har ikke fortrudt.
Er du ejer vil du uvilkårlig "få nogle af pengene til afdrag tilbage den dag du vil sælge det igen.
Som lejer går de i foret på en eller anden boligudlejer, og du ser aldrig en krone igen.
Der er også husordner i lejebolig, det har du ikke i ejer.
Og heller ingen naboer der skændtes eller larmer på anden vis midt om natten.
Så jeg ser flerst fordele ved ejer🙂
tilføjet af

Banken

hej! hvor lyder det fedt - tanken om at eje sit eget hus - hurra hvor lækkert!
Mit forslag er at tage en tur i banken (gerne et par stykker så du har noget at sammenligne med) og lad dem lave et budget. Der kan gøres en del forarbejde - fx. at du kigger lidt på hvilke udgifter du har nu her: transport, andre lån, kontigent, mad, tøj, telefon, forsikringer, hygge (incl øl og bio-ture) og andet (fx. gaver, rejser).
Tænk også fremtidsrette- kan du beholde huset hvis du nu beslutter dig at læse og kun har din SU? - er der så mulighed for at leje et værelse ud i huset?
Ta ud os se på huset, kig på tilstandsrapporten og så spørg ellers en elektriker, vvs'er og murer om de lige vil kigge på det sammen med dig.
Held og lykke
Bibi
tilføjet af

gør det!

Jeg var 30 da jeg købte mit lille hus, og jeg har aldrig fortrudt! Da jeg ledte efter bolig opdagede jeg, at i mit område var et lille hus billigere end en lejlighed i centrum. Måske er det ligesådan hos dig? Lad dig ikke skræmme af noget gør-det-selv, men husk at få en sagkyndig til at se på huset inden, og køb en ejerskifteforsikring. Så er du sikret hvis der skulle være fejl og mangler. God fornøjelse med det
tilføjet af

Umiddelbart lyder det jo meget fornuftigt

- men som andre har foreslået dig; tag en gammel dreven håndværker, du har tillid til, med ud og besigtige herlighederne. Er det et håndværker-tilbud og dine hænder vender rigtigt er der penge at tjene....
- Det første hus jeg købte var billigere at bo i, end den lejlighed jeg flyttede fra. Min eneste fordring var, at jeg skulle kunne bo der på en understøttelse. SU er måske lige at stramme den.....Hvorfor vedkommende så synes du trænger til at "læse videre".
tilføjet af

Hvilken kommune.

Ikke at det rager os andre en pind, men der er meget stor forskel på de faste udgifter til ejendomsskat, skrald, osv.
Der er også meget stor forskel om det er i by eller land zone. Land zone koster næsten intet i ejendomsskat, sammenlignet med by. Her betaler jeg noget med 2000 kr om året i ejendomsskat, min bror i byen betaler mere pr. måned.
Men bare spring ud i det, der er mange gode råd i indlægende ovenfor.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.