11tilføjet af

Fagbevægelsen.

Hvad er fagbevægelsen❓Det er enormt mange ting. Socialdemokratiet er efter min opfattelse en stor magt faktor. Er vi allesammen så Socialdemokrater - det er nok tvivlsomt. 200.000 mennesker i dette land er tvangsmedlemmer af en bestemt fagforening ( læs grundloven og menneskerettigheds artikel 20 stk. 2). Det faglige er iorden , det parti politiske varetager man selv!! DSU. har en side på internettet. Her hænger man en minister og andre personer ud med billede som " fjender af fagbevægelsen". Det er for groft. Dem der ikke vil indordne sig "systemet" , udsættes for mobning , trusler , psykisk terror , beskidte metoder , og vold er også set. Det er for groft.
tilføjet af

profilen siger du har et arbejde du passer?

skulle du ikke ud i stalden?
tilføjet af

Fagforeninger - vores garanti for demokrati

Fagbevægelsen er med til at sikre vores demokrati! Det er dem, som sørger for, at der er ordentlige forhold og løn på arbejdspladserne. Uden dem kunne arbejdsgiverne gøre som det passede dem. Jeg har været på Filippinerne, hvor de er begyndt at have fagbevægelser. Der arbejder alle på en 5 måneders kontrakt. Når den så er udløbet, så kan de underskrive en ny 5 måneders kontrakt. Hele pointen med dette er at sikre, at de ikke arbejder så lang tid, at de får rettigheder. Alt dette er fagbevægelsen med til at forhindre.
Faktisk er alle arbejdsgiverne medlem af deres egen lille forening. Så de kan støtte hinanden. I verden er der brug for fagforeninger! De er vores garanti for demokrati.
tilføjet af

Sludder ...

... eksistensen af fagforeninger er blot garanti for pamperi!!!
tilføjet af

Forenkling

Det er den klassiske generalisering af fagbevægelsen, at det blot er en flok pampere. En håndfuld uheldige sager har skabt dette image, og lader resten af fagbevægelsen lide under det. Jeg tror ikke det foregår mere pamperi i fagbevægelsen, end der gør alle andre steder, hvor der ligeledes vil være enkelte snyltere, der får mast sig ind.
Men udgangspunktet var vel også mere, om det er rimeligt at man automatisk støtter Socialdemokratiet, når man medler sig ind i en fagforening. Dette er jeg fuldstændig enig i er forkert. Det er ikke længere således, at en arbejder nødvendigvis er Socialdemokrat, mens de selvstændige er Konservative. Det har fagbevægelsen også opfanget, og derfor droppede de i 2001 partisstøtten til Socialdemokraterne.
At de så stadig læner sig op af Socialdemokratisk politik, hænger nok mere sammen med, at man (af uvisse årsager) fortsat mener, at Socialdemokraterne bedst varetager arbejderens interesser. Jeg ser i øvrigt intet forkert i, at fagbevægelsen ikke ligefrem er de største tilhængere af en borgerlig regering der ønsker at afskaffe eksklusivaftalerne og dermed ødelægge hele fundamentet under de kollektive overenskomstforhandlinger, som fagbevægelsen fører, og som vi alle nyder godt af - medlem eller ej.
tilføjet af

fagbevægelsen

uden denne faglige forening ville det se sort ud for arbejderklassen, se bare hvad nuværende regering prøver på, at bombe os tilbage til 30`erne nej uden fagbevægelse ingen rettigheder for de små i sanfundet, ej heller dem der svigtede socialdemokratiet, og stemte borgerligt ved sidste valg, man må bare håbe de er blevet klogere? får den nuværende regering magt efter næste valg bliver det ikke sjovt at tilhøre arbejderklassen i Danmark
tilføjet af

Frit Valg

Jammen saa siger vi da det - at Fagbevagelsen stadig har sin beretigelse..
Men det skal staa en frit for at valge den Fagforening som vedkommende syntes passer bedst ind i sit eget system og opfattelse..
Frit slag for demokratiet og valgfrihed..
NB: Jeg skriver fra udlandet og har ikke de sidste 3 bogstaver i det Danske alfabet saa jeg beklager at det er sat sammen paa den maade i texten..
God Debat MVH Bjarne
tilføjet af

Godt at fagforeninger er der

Til Aaabenraamand,
Jeg kommer fra arbejderbevægelsen, og ved hvilkend positiv rolle Fagbevægelsen har i vores samfund. Og personligt er jeg af den opfattelse fagbevægelsen spiller en for lille indflydelse i vores samfund, og det min overbevisning have fagbevæglesen haft en støre magt i det danske samfund, ville vi ikke have alle de arbejdsløse i vores samfund som vi ser idag. Da det offenlige system ikke har den sollidaritet, og ligevær over for de mennesker som klemt i samfundet.
Fagbevægelsen bygger på et demokratiske grundlag, hvor hvert medlem har sin ret til at møde op og sige sin mening uden at blive smidt ud.
Jeg personligt mener også at fagbevægelsen har været for meget kameratter med partierne, men det har nu været medlemmerne der bestemt det, og det må man respekter.
Mvh.
tilføjet af

penge

Fagforeninger som f.eks SID, har kun et formål, nemlig at få rykket så mange penge som muligt ud af arbejdsgiverne.
De er slet ikke fulgt med tiden, faktisk er de ved at save den gren over, som de selv sidder på. Danske arbejdspladser forsvinder i disse år i hobetal til udlandet hvor løningerne er meget lavere. Og nej, vi er ikke længere, så meget bedre uddannede end de er i Kina og lignende steder.
tilføjet af

Der har du ret

`Svar til Glade Mand,
Du har ret, vi er ikke længere så meget mere veluddannet end de er andre steder i verden. Men vi ligger et godt sted geografisk, vi har lettere ved at exportere vare end så mange andre lande og dermed laver omkostninger.
Angående det danske løn niveau forstår jeg ikke du kan menne, det er for højt. Hvis der et problem, så er det jo i de andre lande, de får for lidt. Men jeg undre mig over, at du kan have den holdning til fagbevægelsen. Da problemet jo i mange trede verdens lande er, at man er blevet dræbt ved at være fagligaktiv, og derfor ser man disse lave lønninger i mange fattige lande.
Mvh.
tilføjet af

Hej Bjarne.

Det er ikke korrekt , at man selv kan vælge fagforening.Hvis du vælger danmarks frie fagforening i ålborg , eller kristelig fagforening , så er der mange arbejdspladser hvor du ikke kan få lov til at arbejde. Der er 200.000 tvangs medlemmer i dette land.Grundloven og menneskerettighederne siger , at der er fagforenings frihed. Artikel 20 stk. 2 , du kan selv undersøge det. Lo og socialdemokratiet er det samme , det er der mange beviser for. Gå også ind på folkebevægelsen for frie fagforeningers hjemmeside ( det er ikke en fagforening)! Det faglige kan være iorden , men jeg kan ikke forstå , at man skal støtte socialdemokratiet m.m. for at få lov til at arbejde.Det forstår jeg virkelig ikke. V.h aabenraamand.
tilføjet af

Omkring enevælden i 3D også kaldet SiD

De enevældige i SiD er nu opblødet lidt i spørgsmålet om forsikringer, hvor de hidtil hårdnakket har været modstandere.
Nu kender jeg lidt til denne hårdnakkethed i SiD, da jeg har læst med en del ingeniørstuderende, der har varetaget SiDs tillidsmandsposter, disse studerende blev valgt, da de blev anset for, at have lidt mellem ørerne, der ikke var omfattet af bedemandsforretningernes ressort.
Disse tillidsmænd ville i sagens natur ikke have pensioner, da de kun var ansat midlertidigt for, at tjene til studierne, derfor anbefalede de altid, ikke at lade SiD gå ind for pensionsbidrag, da de selv skulle bruge pengene til studierne. SiDs mange menige hoppede enfoldigt på denne limpind, og lod sig forføre af tomgangsretorikken fra de falske SID tillidsmænd, der skjult var tilmeldt bl.a. ingeniørstudierne.
Men nu har SiD fået begge køn ind i ligestillingens navn, og kalder sig nu for 3D, og så kom der nye boller på hønsesuppen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.