8tilføjet af

Fælles forældremyndighed

Kære læser
Jeg er desværre kommet i den situation at jeg skal skilles. Jeg er så heldig at have to dejlige børn som jeg selvfølgelig for alt i verden vil sikre mig forsat samvær med. Vi er enige om at børnene skal være sammen hos den ene af os en uge ad gangen.
Nu er det bare sådan at jeg har hørt at man skal være lidt forsigtig med at tilvælge fælles forældremyndighed, da man ikke er speciel "sikker" på at modparten vedbliver med at overholde aftaler. Her tænker jeg på hvad nu hvis modparten pludselig ikke syntes det er en god idé at børnene skal se den anden forældre længere og bare beholder børnene. Er man sikret i en sådan situation?
Venlig hilsen
Knuden
tilføjet af

Intet er sikkert

kun at børnene er ofre i denne situation!
Fælles forældremyndighed er som ok. Forudsat man er på talefod med sin eks. og forbliver det, når den anden finder en ny! (Som du ser kysse din eks, dine børn etc. >Tænk på det<)
Jeres børn vil altid være tættest tilknyttet begge forældre, men vælger også at knytte sig til din eks. nye partner - og omvendt!
Statsamtet er som ganske behjælpelige med rådgivning m.v. - men den dag kommer hvor i for alvor ikke længere ønsker at se ansigtet på eks. partneren!
På det tidspunkt må man da håbe børnene er modne nok til at bestemme hvor de vil bo?
Men lad være med at bruge ungerne som kastebolde mod hinanden, - og tænk jer godt om FØR i udtaler/siger noget om din eks.
Børn er slet ikke så dumme som de fleste tror, de kan sagtens mærke de vibrationer som i har.
De BEDSTE i livet er at få børn!
Det DÅRLIGSTE er at gøre dem ondt, - TÆNK ALTID PÅ DET!
(De har ikke valgt at blive skilt)
Sommervarm Hilsen fra *FedeBritt*
tilføjet af

det kan godt

...være børnene ikke selv har valgt at blive skildt, men i nogen tilfælde er det nu engang det bedste for børnene hvis forælderne bliver skildt.
Jeg troede selv, min eks ville overholde de aftaler vi lavede da vi gik fra hinanden, og det første år var også ok, men det sidste års tid, er han blevet mere og mere ligeglad med sine børn, han har forandret sig meget, og jeg kan slet ikke kende ham mere.
Jeg fortryder ikke vi gik fra hinanden, da det var det bedste for vores børn, det jeg fortryder nu et par år efter er, at jeg stolede så meget på ham, hvilket er resulteret i vores ældeste barn så tit og ofte er blevet svigtet og såret af sin far, fordi han siger han kommer, men dukker aldrig op.
Intet er sikker hvad angår en skilsmisse, og i nogen tilfælde bliver børnene mere glad for en eventuelt ny partner, end deres (i mit tilfælde) rigtige far.
Børn forstår meget mere end man tror, og nu kender jeg ikke alderen på dine børn, men vær ærlige overfor dem, og hold altid de aftaler man laver med dem, ellers kan det tit ende med det til sidst ikke vil dig mere.
Men ellers så gå til statsamtet, og få dem til og afgøre hvornår hvem skal have børnene, for disse aftaler skal overholdes, også selvom den ene måske mener de ikke burde blive det.
Held og lykke!
tilføjet af

svær tid

Det er en svær tid at gå imøde. Mit råd til dig, er at din eks. og dig bliver enige om hvordan tingene skal fungere og så få stats amtet til at nedskrive det i er blevet enige om. på den måde er man ret godt dækket ind, hvis der pludselig skulle opstå problemer, hvilket der som regel gør, men det vigtigeste er at mor og far stadig kan være gode venner, det er meget nemmere at blive enige som venner end som uvenner.
pøj pøj med fremtiden :0)
tilføjet af

Fælles er bedst

Fælles foældremyndighed er klart det bedste for børnenen!
Hvis I kan finde ud af at have en sådan delordning, så er det også klart det bedste... såfremt børnene kan fortsætte på deres nuværende instutioner/skoler.
Men nej, man kan aldrig være sikker på noget...
Jeg selv har en datter på 4 år. moderen og jeg har i over 1 år kørt med delordning, indtil jeg fandtén ny kæreste... så var det slut..
Ingen venlighed nogen steder!
Vi endte så i retten.. 2 gange.. og desværre er det ikke nemt at være faderen når det drejer sig om forældremyndigheden.. IT sucks...
Moderen vandt jo så, og flyttede med det samme 150 km væk..
Idag har jeg hende så hver anden uge fra torsdag til mandag, men det er jo nok slut når hun begynder at gå i skole...
Jeg ser ingen steder om du er moderen eller faderen???, men jeg går ud fra at du er moderen?
Det er lige vigtigt at børnene ser lige meget til begge forældre. Håber I kan finde ud af det for jeres børns skyld!! ALDRIG BRUG BØRNENE SOM VÅBEN IMOD HINANDEN... DET ER ONDT OVER FOR BØRNENE... DEM SOM BLIR RAMT ALLER ALLER MEST...
tilføjet af

Du må for guds skyld....

ALDRIG OPGIVE DIN FÆLLES FORÆLDRE MYNDIGHED !!!
Og lad din partner flytte som du bliver boende hvor børnene blev født og voksede op, så står du MEGET bedre i en evt. dom hos Statsamtet.
tilføjet af

Fælles for guds skyld

Nu er det lige sådan at Statsamterne(SA) IKKE kan fratage, eller tildele forældremyndighed til nogen med mindre det sker i enighed. Der kan faktiskt være situationer hvor det er mest praktisk! Men under alle omstændigheder: Når I er i SA og mens i stadig kan snakke sammen. Få skrevet ALT ned, ikke fordi du ikke tror på din (snart) eks men mere for at undgå situationer hvor i lige pludselig ikke kan det. Men klart sålænge I kan tale om det er det klart det bedste for børnene. HUSK DET!
Fælles forældremyndighed betyder i virkeligheden kun at den anden part kan nægte at udlevere oplysninger om skole, læge, børnehave og så videre. Forældremyndighed har intet med samkvem at gøre! Samkvem er en rettighed som modparten ikke kan "pille" ved. Så forsøg at få en så gunstig aftale som muligt for dig selv(her må man godt være egoist) også i tilfælde af en eventuel forældremyndighedssag! Men husk lige en ting - hvis de er gamle nok - tag børnene med på råd og indret jer efter dem.
Held og lykke fremover
Voksne er bare børn der er blevet sindssyge!
tilføjet af

Glemte noget

der findes nogle sider på nettet hvor du evt. kan søge råd og vejledning!
www.boernsvilkår.dk og
www.foreningenfar.dk hvor du også kan se hvor galt det kan gå!
tilføjet af

Kære "Knude"

Jeg blev skilt for 9 år siden - vores datter var 5 år dengang.
Vi har fælles forældremyndighed, vi har vores datter hver anden uge - og det fungerer rigtig godt - både for vores datter og for os.
Hvis I voksne er villige til at være på talefod med hinanden, ikke rakke hinanden ned overfor barnet, så vil det sikkert fungere.
Jeg var også betænkelig i starten, men har i al fald ikke fortrudt det.
Held og lykke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.