0tilføjet af

får naser khader en på ægget af marianne jelved?

da han ikke vil give hende ret i 24 års reglen?
Er det ikke på tide at opdatere div. konventioner?

Folketingsmedlem Naser Khader, der sidder i partiets interne integrationsudvalg, siger:
"Så længe ingen på Gil-Robles niveau har gendrevet kritikken, gælder hans vurderinger. Det har Marianne Jelved helt ret i. Regler skal overholdes, så længe de gælder."
"Det udelukker dog ikke, at det skal være legitimt at diskutere konventionerne. Jeg mener, det er på tide at se på dem med friske øjne.
Når vi fx åbent diskuterer modernisering af grundloven, kan det ikke være mere blasfemisk at vurdere, om konventionerne trænger til en opdatering. Der er jo tale om menneskeskabt jura, der er åben over for fortolkninger. Samtidig kan den politiske virkelighed i dag være meget forskellig fra den virkelighed, konventionerne udsprang af for 50 eller 150 år siden" siger han: "Hvad nu hvis konventionerne mod deres hensigt undergraver unge indvandreres mulighed for at bestemme over deres eget liv?"
Samtidig tyder andre eksempler på, at konventionerne kunne trænge til en modernisering. "Følger man konventionerne slavisk, ville det eksempelvis have indebåret, at næsten hele den afghanske befolkning under Taleban-styret ville have haft krav på asyl i Danmark, hvis de var dukket op i Kastrup lufthavn", påpeger Naser Khader: "Men en modernisering af konventionerne behøver ikke nødvendigvis at betyde en strammere fortolkning. Der er grupper, som ikke er beskyttet af konventionerne i dag - fx homoseksuelle eller kvinder, der ikke efterlever de lokale seksuelle normer. Det er også tankevækkende, at konventionerne ikke har forhindret Irak i at genindføre dødsstraf" siger han.
Som følge af Gil-Robles rapport er Det Radikale Venstres politik nu at kræve, at retten til familiesammenføring sættes helt ned til 18 år. En aldersgrænse Naser Khader tidligere har protesteret imod.
Den 41-årige politiker blev selv lovet bort til sin kusine, da de begge var spædbørn. Den aftale skulle indfries, da Naser Khader blev student: "Som 18-årig var jeg ikke stærk nok til at sige fra over familien, selvom jeg som den ældste søn havde særlige privilegier. Forestil jer situationen for den tredje datter i rækken! Først nogle år senere følte jeg mig stærk nok til at sige fra. Mit kendskab til kulturer, hvor man bruger arrangerede ægteskaber, gør, at jeg ikke kan overbevises om, at man er parat til at blive gift, få en ægtefælle hertil og få børn som 18-årig", siger han. "Men lige nu tyder det på, at de konventioner, Danmark har forpligtet sig på at overholde, siger noget andet."
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.