10tilføjet af

"Er du mors lille dreng"

Så I opfølgningsprogrammet der blev sendt i aftes kl. 20 på TV2?
Jeg kunne uden problemer huske da de sendte den første udsendelse om den lille Jørn's hårde start på livet for 10 år siden.. Jeg kunne faktisk bedst huske hans forældre, Anni og Bjarne.. (!) Nu så vi ham igen, og det var jo tydeligt og se hvor stor skade den lille dreng havde taget af de første uger hans forældre fik lov til at ødelægge ham for øjnene af pædagoger og rådgivere!
Drengen blev i den grad svigtet for omsorg, fik ikke nok at spise, sov alt for meget og endte med at trække sig fuldstændig ind i sig selv.
I dag, 10 år senere, har drengen udviklet autisme og DAMP, og får han ikke sine daglige piller, er han voldsom og vil slå, sparke, spytte og sige grimme ord.
Jeg er godt klar over, at der er fulgt nogle arvelige gener med fra hans mere eller mindre retadere forældre, men jeg blev faktisk chokeret over at se hvor meget skade han tog dengang.. Ikke fordi jeg skal bagatellisere de ting han var udsat for - det var i sig selv umådeligt hårdt at se på (jeg forstår slet ikke hvordan pædagogerne kunne se på når faren svingede rundt med barnet og var meget voldsom overfor ham)!
Endnu mere vildt er det jo, at mønsteret har gentaget sig med lillebroren Mads' ankomst til verdenen.. Fuldstændig samme omsorgssvigt både fra forældrerne og fra kommunens side..
Heldigvis er begge drenge hos en god og kærlig plejefamilie i dag, men skaderne er der og vil altid være der, og det værste er, at det kunne have været undgået hvis de sociale myndigheder havde grebet ind i tide og fjernet børnene ved fødslen.
De skulle aldrig have været med forældrerne hjemme!
Det er min mening.
Hvad er din?
/Klokke
tilføjet af

Ofte

Det er alt for ofte tilfældet fordi de offentlige myndigheder er bange for at få problemer ved at fjerne barnet.
Du ser disse tilfælde hos misbrugsforældre, alkohol/stoffer, men alligevel venter myndighederne som oftest med at fjerne barnet til skaden er sket fordi de frygter at få en sag på halsen for at have fjernet et barn der måske kunne have klaret sig igennem hos forældrene.
Hvad de offentlige myndigheder ikke tænker over, er at som oftest vil det barn der på denne måde er opvokset med problemer også selv få børn der gør det da de jo selv som regel bliver misbrugere og derfor behandler deres barn ligedan.
Den sociale arv er desværre den allersværeste at bryde.
faktisk ved man jo godt at det på sigt er billigere for samfundet at fjerne barnet med det samme end at vente, men man undlader det åpå grund af skræk som så bliver sløsen.
tilføjet af

Ja, og det er forfærdeligt at tendensen er sådan

Man kunne fristes til at skelne imellem omsorgssvigt eller professionel omsorgssvigt!
Jeg forstår simpelthen heller ikke, hvordan Århus Kommune bagefter dette program har udtalt, at "de har handlet korrekt".
Gu har de da ej handlet korrekt - kig dog på drengene! Kig på moren og hendes sociale arv! Hendes historie siger alt og drengene skulle aldrig have været alene med hende så længe.
tilføjet af

hvad så med mønster bryder

det er ikke fordi jeg ikke er enig med jer, for det er jeg.
men hvis man skal til at kigge på forældre til forældrene og deres sociale arv. Skal den der så har lagt den fra sig og brudt mønsteret, skal de hælder ikke have lov at have børn?
hvordan tror i at samfundet ville reager hvis et barn som kunne have fået det godt hjemme ved mor og far, er blevet fjernet?
jeg vil mene at de gør hvad de kan for at der er så få som muligt der bliver fanget i systemet eller føler sig uretfærdigt behandlet. det er så ikke så heldigt at dem som betaler prisen er børn:(
men der er frygteligt når der ikke bliver handlet i tide, og det er det også for de to drenge.
tilføjet af

ja tv tjener da penge

der skulle være en lov der sagde når karen jespersen var på tv ,og de så tjente penge på det skulle pengene gå til ofrene 🙂[l][f]😃 god dag til alle også dem det handler om
tilføjet af

Derfor

du har ret i at det er slemt hvis et barn der ikke skulle have været fjernet bliver fjernet. Men med erfaringen fra det ene barn er der ikke så meget at betænke sig på, nu har man i stedet ødelagt det for to børn hvor man kunne nøjes med et.
Du vil gerne, ligesom Århus Kommune gjorde, sætte dig mellem to stole, men så bliver det som oftest for sent
tilføjet af

Tjah...

... der er da forskel på sociale myndigheder...
Jeg har en lille datter på 5 måneder. Min kæreste har siden barndommen haft angst, men har klaret sig godt de sidste par år, hvor dog stadig har været i forskellige behandlingsforløb. Angsten begrænser hende mest omkring færden i offentligheden, men derudover mærker jeg ikke så meget til det.
Da hun blev gravid "anbefalede" hendes socialrådgiver hende til at deltage frivilligt i nogle møder med pædagogerne på en institution for mødre med diverse udfordinger.
Med "anbefalede" menes, at hvis vi gjorde som de sagde, så ville de også nemmere kunne lytte på os. Jeg kalder det tvang, men lad nu det ligge.
Vi gik til samtalerne, og de fandt hurtigt ud af, at vi sagtens kunne klare os som forældre. Vi fik det faktisk vendt til noget positivt, da vi derigennem fik mulighed for udviddet sundhedspleje, altså flere besøg af sundhedsplejersken og diverse andre tilbud, som jeg tror mange nybagte forældre kunne have godt af.
For at komme tilbage til emnet, så undrer det mig, at "Det Offentlige" kan være så bekymret for min kærestes evner som mor pga. en ting som angst, mens de udviser så stor passivitet i Jørns og Mads' tilfælde.
Angsten gør jo ikke min kæreste blind over for vores datters behov osv. den mindsker "bare" hendes overskud i visse situationer. Bjarne og Anni viste jo fra dag 1, at de ganske enkelt ikke magtede ansvaret og ikke forstod at aflæse en babys signaler.
Kan der virkelig være så stor forskel på "Det Offentlige"?
tilføjet af

Jeg synes kommunens svigt er uhyggeligt

Specielt med barn nummer 2 (Mads).
Jeg synes faktisk at Anni havde udviklet sig meget.
Hun søgte faktisk rådgivning da hun fandt ud af at hun var gravid, og hun var villig til at afbryde graviditeten, hvis kommunen ikke mente at hun kunne få lov til at beholde barnet.
Tilsyneladende kunne hun også denne gang se det fornuftige i at Mads skulle anbringes og kunne godt selv se at hun ikke magtede opgaven.
Jeg fik helt ondt af hende, da hun i begyndelsen af udsendelsen forsøger at give en ulykkelig Mads sutteflaske, men hun kan slet ikke få ham til at falde til ro. Derefter tager plejemoderen over og Anni sidder og ser på hvordan drengen falder til ro.
Det må have gjort ondt på hende.
Det er forfærdeligt at kommunen vælger at lade forældrene tage Mads med hjem efter fødslen - og uhyggeligt at de bliver overladt så meget til sig selv, uden al den hjælp det var intentionen, de skulle have haft.
Og alle de advarsler og indberetninger der var - og så skulle der alligevel gå så lang tid før kommunen greb ind. Og på det tidspunkt var Mads allerede i plejefamilien på aflastning det meste af tiden.
Pyh. Hvor jeg synes Århus kommune har svigtet!
tilføjet af

ja suk

Ja omsorgssvigt og misbrug af børn er altid bedrøveligt , børnene bliver mærket resten af livet.
De første år er jo så utrolig vigtige.
Måske burde vi ha en instans ( en slags børnenes advokater) der var uafhængige af kommuners økonomiske kasse tænkning.
tilføjet af

1980 den nye social reform

var en et fantastisk tiltag.
De svagt begavede skulle selvfølgelig have LOV til at blive forældre,som alle andre.
Jeg har set rigtig mange grusomme tilfælde,hvor de små baby børn er blevet overladt til sig selv,med deraf følgende skader på psyken.
Det er og bliver noget svineri og vi kan ikke være det bekendt.
Men igen tak til Karen Jespersen....som jo godt nok aldrig selv fik børn,så det er jo indlysende at hun ved en masse om det.
Som man råber i skoven,får man svar.
Der er under alle omsændigheder nogle mennesker,der ikke har passet deres arbejde !!!
Det er sg svært at lade være med at tude over.
Der bliver fjernet alt for få børn,og det er ligefra alkohol,stofmisbrugere og svagt begavedes børn.
Jeg har næsten mere respekt for den mor,som satte sit nyfødte barn i Liseleje,velvidende at der var mennesker der ville opdage det.Det lille barn er forlængst barn hos en velfungerende familie.
tilføjet af

????????????

Helt enig 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.