13tilføjet af

Er du helbredsforsikret?

Har du penge, kan du få. Behandling på et sygehus.
Jeg har siddet og læst i Nyhedsavisen her til morgen. Jeg blev endnu en gang konfronteret med de triste kendsgerninger:
Det offentlige sygehusvæsen kan ikke klare alle operationer indenfor, her nævnt, området med grå stær. Hvis du har sundhedssikring kan du komme til med det samme. Har du ikke, ja så må du gå...og vente i op til 70 uger på at komme til.
Det berører mig, for det rører ved spørgsmålet, om jeg også i den forbindelse skal tegne en sundhedssikring. Det er jo ikke første gang, at man hører dette.
Desværre har jeg to gange i mit liv været alvorligt syg. Jeg er begge gange blevet indlagt på et offentligt sygehus. Fordi der ikke var alternativer i den forbindelse.
Dette har lært mig, at jeg er nødt til at gardere mig, så jeg kan få en bedre behandling, hvis uheldet skulle være ude endnu engang i fremtiden.
Men det gør ondt i mig at måtte erkende, at det er jeg nødt til. Fordi jeg altid har gået med en forestilling om, at det var så godt, at vi i DK har et offentligt sundhedsvæsen. Efter jeg har konsulteret det, må jeg konstatere, at det eksisterer, men er uhyggeligt tilmode over kvaliteten af det.
Problemet er også, at jo flere danskere der tegner en privat sundhedssikring, jo færre midler bliver der til det offentlige, og dermed forringes det yderligere.
Jeg hørte engang en universitetslæge sige, at hvis ikke der var private virksomheder og personener, som donerede penge til den danske forskning indenfor sundhedsvæsenet, så ville der slet ikke blive forsket, da midlerne fra staten til selvsamme var skåret så meget væk.
Altså tænker jeg lidt, at vi foranlediges til at tro, at vi kan få hjælp, når vi har brug for det, men når vi får brug for det, så får vi et chok over at opleve kvaliteten. Og dette får os til at tegne en sundhedsforsikring, for lige at være på den sikre side.
Har du forsikret dig?
Eller overvejer du det?
Er det offentlige godt nok, må vi acceptere, at det er as good as it gets?
Eller må vi også forlange kvalitet?
Er det egoistisk at tegne en sundhedsforsikring - eller er det bare fornuftigt at tage vare på sig selv?
Take care everyone [l]
tilføjet af

Tsk det frie valg..

min bare røv!
Jeg snakker tit med min søster om det emne du har bragt på banen...her.
Jeg finder det ret uroligende, at det skel der blev bagtaliseret allerede er på vej, med sin synlighed.
Jeg er forsikret, men det var et valg jeg tog for ca 15 år tilbage, da jeg købte bolig - og ikke en "tvang" som det synes at være i dag, for dem med penge.
Jeg synes ikke det offentlige er godt nok - man skal være heldig hvis man BARE kan finde en dygtig læge!!
tilføjet af

Ja, jeg har

en sundhedsforsikring - den kom som ekstra "gode" i forbindelse med ekstra pension tegnet i min bank.
tilføjet af

Det er nærmest egoistiskt IKKE at gøre det

Tænk på at os der har en sådan tager jo ikke plads op i køerne til det offentlige sundhedsvæsen. Derved kommer dem som er knapt så godt stillet også til at nyde godt af det. Simpelthen ved at køerne bliver kortere.
tilføjet af

Takke VKO

Fjoghet har opnået hvad han ville - træde på de fattige og forgylde de rige!😮
tilføjet af

skilsmisseforsikring ?

Den rådgivning om parforholdsproblemer og børneopdragelse det offentlige gratis yder til skatteborgere i familiær krise er vist også så god at der jo er masse af private partearapeuter. .
Skulle man ikke have alternativet til at oprette en forsikring vedrørende parforhold/børneopdragelse❓
Eller er de menneskelige instinkter gode nok trods årtier med skilsmisser og eneforsørgere til at opnå gode parforhold og god børneopdragelse❓
[l][s]
Men grundlæggende er det en sociologisk absurditet at skatteborgerne og vælgerne er nødsagede til at have individuelle privatfinancierede forsikringer indenfor områder hvor der i forvejen betales til mange og store institutioner via skattepengene .. .
!livsvarig strafbeskatning af folketingspolitikere der snyder ! [l]
tilføjet af

Ja det er jeg da

Alt ander er da idioti!
Foruden at man kan springe køen over i tilfælde af f.eks. ulykke, får man altså også dækket en masse andre undersøgelser og behandlinger, som man ellers skulle betale for selv.
Typisk dansk holdning. Danskerne forsikrer deres huse og biler til langt over værdien. Men sig selv - nej det gør man bare ikke. Ikke engang børnene har en ulykkesforsikring, så når de kommer til skade, er der intet at hente.
Danskerne skulle tage at vågne op, og fatte virkeligheden. Forsikringer er ikke kun til materielle gode - det er også til os selv.
tilføjet af

Sikke noget sludder

Tro du at bankassistenten der har 22.000 om måneden føler sig specielt rig? Men hun/han har da heldigvis en helbredsforsikring, betalt via hendes pensionsordning.
tilføjet af

Fradraget i virksomhedens skat

betaler for forsikringen. Dvs den skat som normalt burde ryge ned i statskassen. Det må være klart for enhver at når man udhuler finansieringsgrundlaget så forringer man servicen.
tilføjet af

alle pensionsbidrag er fradragsberettigede

Og den smule der kan trækkes fra i skat er intet i forhold til de enorme summer der spares på sygedagpengene. Det er vel også klart for enhver, at samfundets omkostninger på den front er alt for høje, og at lige præcis sundhedsforsikringerne er med til at spare milliarder på den konto. Dertil er de langt færre sygedage også med til at holde virksomhedens indtjening oppe, hvilket betyder flere tjente kroner der skal betales skat af.
Du kan være helt sikker på, at samtlige partier har regnet på det, og hvis det vitterligt havde været en underskudsforretning for staten at præmien var fradragsberettiget, så var det lavet om for længst. Når de røde pipper om ulighed, så er det kun og udelukkende for at lade som om de tænker på dem der ikke har en sundhedsforsikring. De vil i virkeligheden ikke lave om på systemet - det er jo et guldæg for staten.
tilføjet af

Både-og

Jeg er både-og forsikret. Som barn har jeg været så heldig at blive meldt ind i sygeforsikringen Danmark af min mor og har derfor ikke haft problemer med at få dækket diverser udgifter til medicin og anden behandling. Men Danmark giver ikke 100% på alle former for behandling og medicin og det er ikke alle behandlinger der overhovedet gives tilskud til.
Desværre har jeg været alvorligt syg og kan derfor ikke tegne en udvidet forsikring som kan dække hvis jeg bliver det igen og det er faktisk et problem netop nu.
Jeg blev indlagt og opereret akut for noget der på det tidspunkt var livstruende. Det viser sig nu at der er sket en fejl ved operationen. Det skal der rettes op på, men jeg har da ikke meget tillid til den læge der opererede mig første gang, og jeg ville ønske at jeg kunne vælge et privathospital til den nye operation. Ikke mindst fordi de havde enormt travlt på den afdeling hvor jeg blev indlagt, hvorfor jeg blev "sparket ud" igen mindre end et halvt døgn efter jeg var vågnet af narkosen, og uden nogen form for information om opfølgning mv.
Det resulterede i at jeg i en uge kun var smertedækket med almindelige pamol indtil min egen læge greb ind og fik mig på morfin. Det skulle jeg have været fra starten men det havde de altså lige glemt at informere om og skrive ud.
Med andre ord stoler jeg slet ikke på systemet og jeg er meget utryg ved at jeg må lægge mit helbred i deres hænder, når jeg ikke aner hvad udkommet bliver næste gang.
Det er meget trist for jeg er tilhænger af et offentligt sundhedssystem som vi hidtil har kendt det, men politikerne er nødt til at erkende deres ansvar for tingenes tilstand. Ikke bare besparelser men også massivt bureukrati er skyld i de kæmpe mangler systemet nu har.
tilføjet af

Jo flere der tegner sygeforsikring, jo dårligere bliver det offentlige

Når man anvender de private sygehuse undermineres det offentlige sygehusvæsen. Hvis man alligevel vil være egoistisk og tegner en helbreds/sygeforsikring skal man gøre sig klar at den kun gælder til man er 65 højst 67 år, derefter er der kun det offentlige. Det er faktisk i den sene alder at der er det store behov for behandling - det ved forsikringsselskaberne åbentbart godt. Lev stærkt - dø ung.
tilføjet af

Magen til privatiseringsvrøvl

Man ville spare lige så meget hvis man lod det offentlige behandle.
Samfundets omkostninger bliver da ikke mindre fordi det er de private hospitaler der anvendes -tvært imod skal aktionærene først have mindst 20% før der går ydelser til at behandle for.
Samtlige partier har regnet på det - ja man det er kun VKO der har stemt for!
Du siger der er et guldæg for staten - jeg ønsker et guldæg for de danske borgere.
Husk på at du ikke har en privat forsikring når du bliver gammel og får brug for den.
tilføjet af

Tag briller på og se virkeligheden

Den nuværende regering ønsker at alt skal privatiseres. Derfor er der tilført færre midler til det offentlige sygehusvæsen. Derfor er det en barnlig logik at man er nød til at få en sygeforsikring i stedet for at sætte sit kryds på stemmesedlen de steder der vil forbedre det offentlige sygehusvæsen. Og husk der er ikke nogen sygeforsikring når du bliver gammel og får brig for den.
Hvem er det der skal vågne op?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.