7tilføjet af

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Hvad er det som gør at tilsyneladende velfungerende og viljestærke mennesker bliver alkoholikere???? er det en disposition eller ren benægtelse.
Skriver fordi at min ven, netop er gået i minnesotabehandling..det er kommet som et chock for mig..havde slet ikke set ham som typen..han siger at det er en sygdom, hvilket jeg har svært ved at forstå, man vælger vel selv at drikke indtil afhængigheden tager over?+ vil så gerne forstå ham..det hele..men er meget forvirret lige nu, så håber at der er nogle mennesker derude som kan hjælpe mig med svar??
Kærligst Lina74
tilføjet af

Flugt

Er ikke selv alkoholiker, men i en periode hvor tingene ikke kørte for mig så jeg mig selv ty til alkohol for at flygte fra virkeligheden.
Ikke at jeg skulle drikke mig fuld... bare lige så bekymringer ikke var så belastende som ellers.
Hvis det foregår i en længere periode tror jeg afhængigheden sætter ind.
Ikke nødvendigvis at man drikker grundet abstinenser, men at den rus man har bliver til ens virkelighed og man føler man er mere sig selv med et par øl eller tre i blodet.
Og ja... så bliver det nok til en sygdom der er meget svær at styre, uanset om man ellers er velfungerende og viljestærk.
tilføjet af

I følge Minnesotafolkene

- er et noget du er disponeret for på samme måde som sukkersyge. De arbejder udfra en teori om at alkoholikeren producere et stof kaldet TIC som vi andre ikke gør.
- Så i deres verden er det ikke noget du drikker dig til ved overforbrug. De arbejder også med det fænomen der hedder "stordrikkere" - de drikker bare for meget, men oparbejder ikke allergi overfor alkoholen som alkoholikeren gør, men du kan gå ind på nettet og se en nærmere beskrivelse på behandlingsstedets hjemmeside. Det kunne jo være en hjælp i relation til din ven, så du ved hvad han taler om, når han engang har færdiggjort behandlingen.
- Og tro mig, han får brug for alt det ven han kan finde med indsigt.
tilføjet af

Snigende sygdom

Kære Lina!
Du er medafhængig i den forstand, at du har levet op og ned af en der til alt held har indset sit problem og nu får hjælp til at komme ud af afhængigheden. Det skal du være glad for.
Du skal også have noget hjælp til at forstå alkoholismens væsen. Det kan du få på det nærmeste Lænkeambulatorie. www.laenken.dk
Ellers gør du det helt rigtige, søger efter hjælp her på solen. Der er også andre portaler, hvor du kan få noget hjælp, men der kan du ringe og tale med folk der ved noget mere. Håber det lykkes for jer.
Venligst
Løvemor
tilføjet af

Jeg tror du tager fejl løvemor

- for det første tror jeg ikke hun lever eller har levet sammen med manden, men en anden ting er at det du henviser til er - så vidt jeg er orienteret - et sted, hvor man mener at alle kan lære at have et forhold til alkohol, så også omgivelserne kan holde dem ud.
- Måske var det i virkeligheden de hjælpeforanstaltninger I valgte, der endte med at ødelægge dit ægteskab. Han skulle måske have været totalt tørlagt og ikke "have lært at bruge alkohol".
- "Fordelen" ved LÆNKEN er at det er gratis og kan være ambulant behandling. Minnesota koster derimod ca 60.000 og du er HELT tørlagt efterfølgende. Ingen bløde mellemvarer, men indtil videre er det også dem, der har de bedste overlevelsesstatistikker.
- Om det på nogen måde ligner sukkersyge eller ej (jeg har mine tvivl) er jo i den sidste ende fuldstændig ligegyldig, hvis den opfattelse redder liv og iøvrigt virker på de levende.
tilføjet af

Tak

Tak for jeres svar..jeg har været inde og læse lidt om minnesotabehandling..og da det er den overbevisning han skal leve et ædru liv efter, så er det den forståelse af alkoholisme som jeg vil sætte mig ind i..på den måde støtter jeg ham bedst..tror ikke at det hjælper ham at jeg sætter spg.tegn ved tingene.
Iøvrigt tror jeg heler ikke på at man kan drikke kontrolleret..det er vel det som trigger..den første drink.
kh Lina
tilføjet af

At drikke kontrolleret...

Det lyder en smule selvmodsigende at man kan lære at drikke kontrolleret. For det at man hele tiden skal være obs på alkoholforbruget indikerer at man har problemer med indtagelsen og det vil kun være et spørgsmål om tid før det går galt. Man kommer i en presset situation og så ryger kontrollen.
Enten kan man styre sit forbrug som et "almindeligt" menneske eller også har man bedst af total afholdenhed.
tilføjet af

Hejsa - Aftermatch.dk

prøv at finde dine svar her: Aftermatch.dk . der fandt jeg mine.
Held og lykke med det
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.