17tilføjet af

Edderkop !

I TV avisen på TV2 kl. 18, blev der sagt noget om en edderkop så stor som en hånd..politiet var tilkaldt..man kunne konstatere, at den var ganske uskadelig trods sin enorme størrelse, den var blevet sat ud i noget buskads.
Men jeg hørte ikke hvor i landet den var set / fundet, er der noget her som fik fat i den detalje...for oplæseren sagde " godt jeg sidder her i Odense"
tilføjet af

Det

var i Roskilde
tilføjet af

Puha..da da

Tak for oplysningen, selvom det ikke lige var det svar jeg havde håbet på...*G*
vh..
tilføjet af

Skræmme edderkopper?

Kan man skræmme edderkopper så de ikke "tør" bevæge sig ind i et værelse? Lige nu kigger jeg på en ret stor satan der sidder lige ved min dør og ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre - jeg hader, Hader, HADER edderkopper :(
jeg har hørt at man kan bruge ultralyd vistnok mod myg....
tilføjet af

Edderkopskræk...

..tror jeg vi alle har i en eller anden grad...jeg ved ikke om man kan skræmme dem, men jeg ved man kan sprøjte mod dem, ligesom man sprøjrer for så meget andet uønsket.
Jeg ved det fordi, min veninde som bor i et sommerhusområde har fået sprøjtet sit hus for edderkopper, så dem har hun ikke nogen af..hun har tilgengæld millioner af myg, som ellers ville blive fanget i edderkoppens spind, men da der ikke er noget net nogen steder på hendes hus, har hun masser af myg.
Men hellere myg end edderkopper...hvad gør at vi er så bange for de "uskyldige sataner" er det fordi de har for mange og for lange ben, og bevæger sig så hurtigt at vi ikke kan fange dem...
Ikke velegnet natlæsning :-)
tilføjet af

Ufroklalig frygt

Nogen gange er vi bare bange for noget... Jeg er højdeskræk... Det giver ingen mening, at blive bange når man står f. eks. på rundetårn... stakittet rundt om er jo så højt at man umuligt kan falde ud... Alligevel er jeg rædselsslagen...
MS
tilføjet af

Fobier

Fobier er desværre "alm. lidelser" og kan være helt invaliderende..jeg lider selv lidt af Angorafobi, er fks. skrækslagen for at køre i tog.
Men den mest udbredte er nok flyskrækken og så den med edderkopperne..ved nogen hvad den fobi hedder ?
Ellers må jeg søge det på nettet :-)
tilføjet af

Ækle edderkopper

Jeg tror ikke man kan skræmme dem til ikke at komme ind, desværre, for jeg hader de kravlende ulækre kryb.
Jeg har en dåse fluegift stående og det er effektivt når de får et ordentlig pust.
Jeg skal ikke så tæt på dem, at jeg kan slå dem ihjel med en fluesmækker!
Vi har brændeovn og der kommer tit store sorte jagtedderkopper med lange behårede ben med ind med brændet.
De er bare SÅ klamme og de kan godt nok blive store, det er lige før de tramper når de spurter hen over gulvet.
Den største jeg har set, peb da min mand trådte på den!
Da min datter var mindre elskede hun alt hvad der krablede og krøb, og hun kunne finde på at komme ind med sådan en fætter kravlende op af armen mens hun stak den helt op i hovedet på mig og sagde: "se mor"
Utroligt hun ikke er blevet bange for dem senere, sådan som jeg reagerede hver gang.
Hun plager for tiden om en fugleedderkop......
Vores kat har engang haft lopper så vi måtte sprøjte for dem i hele huset. Efter det så vi ikke en edderkop i lang tid, men det er at gå lidt drastisk til værks da sådan noget gift ikke ligefrem er behageligt at arbejde med og næppe særlig sundt.
kan de ikke bare uddø?
Hilsen fra Faglæreren
tilføjet af

Det hedder....

Araknofobi.
tilføjet af

Rettelse

Har lige set på nettet at de store ulækre edderkopper der tit tramper hen over guvet, ikke hedder jagtedderkopper men husedderkopper. Men det bliver de nu ikke mindre ulækre af!
tilføjet af

Jeg er ked af at sige det....

...men du lider altså ikke af angorafobi (leder mine tanker hen på angora-kaniner), men muligvis af agorafobi -angsten for at forlade hjemme osv.
tilføjet af

Ja Agorafobi :-)

Jeg var vist for hurtig på tasterne, så der gik "mis" i det.
Jeg har ikke problemer med at forlade hjemmet overhovedet, men jeg har ladet mig fortælle, at det også dækker det, at køre i tog og være på steder, hvor man ikke selv kar kontrollen med hvornår man vil af, eller kan komme ud.
Jeg må indrømme at ikke vide så meget om det, men jeg vil slå det op, det skader vel ikke med lidt ny lærdom *S*
Vh..Piat
tilføjet af

Tak for oplysningen

Vi er mange i samme båd kan jeg se...men de er også bare ÆKLE :-((
tilføjet af

Ækle

Føj. Jeg kan skam heller ikke lide edderkopper (som så mange andre), og heller ikke stankelben, de er da også for klamme!
I dag skulle jeg tørre mine hænder i et håndklæde efter at have vasket hænder, og lige pludselig kan jeg mærke noget på min hånd, og jeg ser ud af øjenkrogen at det har lange ben, så jeg smider det bare ind mod væggen, og så ser jeg at det er et stort stankelben. FØJ! Hvorfor er de her overhovedet? I det mindste har vi ikke nogle farlige edderkopper her i Danmark....
tilføjet af

Gys

Nej det gør de godt nok ikke. Er det de sorte med det hvide kors på ryggen?
Hvor på nettet fandt du det?
tilføjet af

Jeg fandt dem her:

Hejsa.
Nej det er ikke dem med korset på ryggen jeg mener. Det er dem med lange behårede ben - Adrrr jeg får kuldegysninger bare ved tanken.
Du kan se et rigtigt ækelt eksemplar her:
http://danske-dyr.dk/dyr.php?text_id=12776&id=688&difficulty=hard
tilføjet af

Gåsehud

tak - trængte til en god omgang gåsehud... *GG*
Da jeg sad og læste om dem begyndte det at krible... hehe... Er ikke bange for dem, de er bare ret ulækre.
Jeg boede et sted hvor der var sorte edderkopper med hvide kors på ryggen, men de ligner ikke de korsedderkopper der var beskrevet. Gad vide hvad de så er for nogle...
tilføjet af

Gift

Hej
Er der nogen der ved om shell stadigvæk laver de "stripes" til at slå kryp ihjel med man har kunne købe dem på shell engang....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.