5tilføjet af

Det er for sent at trække os ud af Irak, før landet kan styrre sig selv

Det kan diskuteres om, der var gode nok grunde til, at gå ind i Irak fra starten af, og idag hvor landet måske virker som en stor terror aktion, hverdag kan man have lyst til at komme ud, men det vil en fallit erklæring, fra ideen om at skabe demokrati, eller nået der ligner, i stedet for en diktaturstat.
Nok er der mange der er døde, men det er ingen ting i forhold, hvad der døde under Saddam, og flest er døde efter "krigen" skulle være afsluttet. Fordi et mindre tal mener, at de har lov til dræbe befolkningen, og "besætterne" ud fra ideen om de kan gøre det bedre, og at vi bare kommer for at tag deres land, den ide er de nok ene om, og har været det fra starten, for nok vil vi måske gerne tjene penge på at opbygge landet, men lige frem eje det, er der ingen kollisionsstyrker som regnede eller regner med.
De så det mere som et land i nød, og et land som ud gjorde en trussel ved hjælp af terror og disederet angreb mod nabo lande og måske en dag dem selv og et land som sad på hel del olie, som de havde og har brug for.
Nu idag er der ingen anden vej end at hjælpe Irak færdig med deres snarlige valg, og hjælpe dem med at få styr på landet i en hel hed, som den menige Irakker kan lave med.
Uden at skulle være bange for at blive bombet lige meget hvor de går, for de "Oprør" som der er idag er sgu ikke nået som i længden holder, fordi flere og flere Irakker og andre vænner sig mod det, for de ikke nøjes med at bruge vold mod soldater, men også civile og tilfældigt rammer alle. Hvis der var en vis ide i nået af det de gør ud over a og til at få truet nogle få til at tag hjem med deres landsmænd, når de nu igen har bortført en tilfældig civil.
Problemet for dem bliver bare at i stedet for, at det alle lande som hjælper med opbygning af deres land tja så er det kun de få rå som tar mere for det, og som regel kommer fra de styrker som de mener besætter dem, så egentlig hjælper de os mere end de skader os rent penge mæssig, når man blot ser bort fra tab af liv, som vi skulle have været indstillet på, når vi går ind i en krig, med et andet land som ligger så langt fra selv i opvækst og leve måde, lad os dog håbe at de finder en måde der minder lidt om os og passer til dem selv.
tilføjet af

Det er aldrig for sent

Danmark skulle aldrig være blandet ind i nogens krig.
Hvorfor skal Irakerne have et system der ligner vores.
Hvad med Irakerne selv bestemmer hvordan de vil leve.
Lad dem som bestemte Danmark skulle i krig, selv udkæmpe denne krig.
tilføjet af

Hvor lang tid skal vi være der,

Hej Jrd´jeg kan godt forstå dit synspunkt, og tænker på samme måde som dig. Men vi har et problem i Danmark efter som årsagen til vi gik ind i Irak ikke holder.
Man har ikke fundet kemiske våben, der har ikke været en forbindelse mellem Saddam Hussein og Al-Qaeda. Der var den begrundelse, den danskebefolkning fik at vide som årsagen til krigen, regeringen førte i den grad befolkningen bag rykken. Frank Søholm Grevil som arbejde inde for efterretnings tjenesten, kunne jo ikke genkende de oplysninger, der blev fortalt befolkningen, og dem de havde vidre givet. Jeg mener den danske regeringen burde trade tilbage, og der bør rejses en rigsretssag imod dem, der er ansvarlig for den danske inddragelse i krigen.
Men jeg giver dig ret angående, at trække os ud af Irak på nuværende tidspunkt, vil nok resultere i borgerkrig i landet. Men jeg mener fra første dag, efter Irak har holdt deres valg skal vi trække os ud, da Per Stig Møller har sagt flere gange målet var, at befri Irak fra Saddam Hussein. Der er ingen grund til at bruge flere skatte kroner på den indsats, alle de penge den danske stat har brugt i Irak, kunne være brugt så meget bedre andre steder i verden, hvor folk lider nød.
Jeg finder også tanken omkring, at vi skulle kunne få ordre hjem til dansk erhversliv vulgær, at kunne drage økonomisk fordel, af en krig man siger, man føre af humanitære årsager.
Men vi kan håbe for fremtiden vi lære af vores fejl, og begynder, at bruge vores udlandshjælp på en mere positiv måde, da det lille menneske skriger efter vores solidaritet mange steder i verden.
Mvh
tilføjet af

Vi skulle ikke været gået med,

Til Anti Fogh,
Jeg giver dig ret, vi skulle ikke havde været med i denne krig. Men nu er vi gået ind i Irak, og helle deres infrastruktur eksistere jo ikke længer. Så jeg giver dig ikke ret, vi nød til blive til deres valg er afholdt.
Men Irakerne har jo ikke selv, haft lov til bestemme hvordan de vil leve, men sådan er det jo i mange lande.
Men nu har Irak Olie, det er det eneste der gør Irak specielt i forhold til andre lande hvor befolkningerne lever i i fattigdom og undertrykkelse.
Men ellers mener jeg den danske regering burde trade tilbage, efter som den førte den danske befolkning bad rykken.
Mvh.
tilføjet af

Vi skal blive der til den Irakiske regering ber os om at gå, eller ind til de styre landet selv

Hej igen, jeg mener at vi skal blive der minimum ind til valget, og skulle der stadig være problemer efter, det er jeg bange for, der bliver, så skal vi være ind en evt. FN styred fredskorps kan være i landet, hvilket nok vil sige ca. 1 års tid fra nu af, måske mere.
Angående kontrakter til genopbygning af landet der mener jeg at de hovedsagligt skal gå til det Irakkiske erversliv med støtte fra resten af verden, dens antal bliver mindre og mindre, fordi "oprørs grupperne" kidnapper deres landsmænd og ber dem om at skride, hvilket føre til, at det kun er dem som tør være i landet, (eller er nød til det) som kan hjælpe dem, men i bund og grund burde hele styrken sættes under FN styring og alt genopbygning, klares gennem Irakkiske regering og FN.
Angående om vi skulle været gå ind eller ej, der var jeg meget for, for mere et års tid siden, mest på grund den måde landet blev drevet på, og troen på alle historierne om våben til brug mod alle en hver, idag hvor vi ved at der ingen våben var er jeg dog skeptisk, men det er for sent, nu at gå tilbage i tiden, vi kan kun se frem af og hjælpe Irak til at få et land som de selv vil!!! Hvis muligt. At trække sig ud vil næppe gøre deres liv og vores mere sikret, og det var jo hele ideen!!
tilføjet af

Jeg finder dit synspunkt er godt,

Hej Jrd,
Jeg giver dig ret, vi kan ikke bare trække os ud af landet. men jeg er ked af det forløb Irak krigen har haft, men problemet er selv ikke FN kan være i landet, og hvor længe skal bortførelser og henrettelserne af mennesker forsætte.
Men jeg tror ikke FN går ind og overtager opgaven i Irak, da alt for mange lande har været imod invasionen.
Jeg kan ikke se der kommet noget godt ud af denne krig, der kun sket en større polarisering mellem den muslimske verden og os i vesten. Men vi kan kun håbe det bedste.
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.