3tilføjet af

Forurening

Kan man ikke opfinde en dims som bliver kodet til at genkende specifikke forureningsstoffers spektral-frekvens lidt i stil med ekkolod måske❓
Eller en dims som kan nedbryde ordinære forureningsstoffer via feks noget med omstrukturering af elektroner, varme, tryk . . .?
Kan man ikke lave en funktionel international vidensbank angående forurening og løsningsmodeller ?
Kan malariamyggene ikke bekæmpes med lokale insektædere❓
Ligesom man får tilsendt biologisk bekæmpning med potsten . . . . ?
tilføjet af

jow

Synes du skal se at komme igang.
Intet er umuligt for den der osv.
tilføjet af

Ved det ikke

Men du har da en opgave, at gå igang med her, for at få svar på disse spørgsmål -
Held og lykke
guller
tilføjet af

Lidt mere seriøst

-Kan man ikke opfinde en dims som bliver kodet til at genkende specifikke forureningsstoffers spektral-frekvens lidt i stil med ekkolod måske❓
Det er allerede opfundet. Og bruges også i flere sammenhænge. Det nye overvågningkamera til boreplatformene virker så vidt jeg har forstået efter dette princip. Der er også flere satelitter i omkreds om jorden, der måler alle mulige ting. Forurening i atmosfæren osv. Nogen kan måle hvad der gror på markerne, angiveligt en teknologi der også har været brugt til at lede efter kokainmarker i Colombia.
-Eller en dims som kan nedbryde ordinære forureningsstoffer via feks noget med omstrukturering af elektroner, varme, tryk . . .?
Omstrukturering af elektroner lyder lidt mystisk. Men hvis du har uendeligt meget energi kan du da nedbryde alle stoffer til deres grundstoffer. Den mest brugte løsning er nok forbrænding ved høj temperatur, det uskadeliggøre stortset alle organiske forbindelser. Tungmetaller er dog endnu et problem, selvom genindvindingen bliver bedre og bedre...
-Kan man ikke lave en funktionel international vidensbank angående forurening og løsningsmodeller?
Du har på det nærmest beskrevet et universitet. Desuden findes der allerede utallige af sådanne vidensbanker. Måske ikke hvor alt er samlet om alt. Men grupper med speciale i fx spildevand eller organiske stoffer.
-Kan malariamyggene ikke bekæmpes med lokale insektædere? Ligesom man får tilsendt biologisk bekæmpning med potsten...?
Kender ikke til nogen metode, men selvfølgelig kan de da det. Omkostningerne vil dog være enorme på nuværende tidspunkt. Hvis malaria var et problem i EU og USA, så var løsningen nok noget tættere på.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.