18tilføjet af

Depression=lykkepiller?

jeg har været hos lægen i dag,og jeg har fået en recept på Lykkepiller.
Jeg har en tid igen på tirsdag.
Er der nogen her,som har erfaringer omkring lykkepiller. Jeg er nervøs ved at tage dem(evt. bivirkninger osv.)
Skal skal ikke?
tilføjet af

Tag dem!

Hvis du ER deprimeret, så tag dem. De hjælper.
Er selv deprimeret, og har fået lykkepiller i snart 6 måneder, og de har hjulpet helt fint. Fra at være i det her sorte hul, hvor der ingen udvej var, og hvor alting bare var så tungt, ser jeg nu meget lysere på tilværelsen.
Men tag også imod samtalerne. De er meget vigtige.
tilføjet af

lad være

Lad være med at tage dem. Du opnår kun at blive afhængig, hvis du bare tager pillerne og tror at de løser alle problemerne. Du bliver nødt til at snakke med nogen om det - du kan få en henvisning til en psykolog for depressioner. Det kommer til at koste lidt, ca. 300 pr gang, men i det lange løb er det SÅ meget bedre end lykkepiller.
tilføjet af

Det kan godt være du er klogest

Men jeg giver dig nu ikke ret.
Til trådstarter. Spis de lykkepiller, der er skrevet ud til og overhold dine aftaler med lægen om samtaler. Det gøres sagtens uden "psykolog", det handler om nærværende samtaler og at han kan se hvordan tingene skrider frem. Pillerne skal du ikke have til evig tid, men de kan hjælpe dig op af hullet SAMTIDIG med samtalerne.
tilføjet af

jeg ville da

spise dem!
har erfaring med citaham (for år tilbage) og sertralin, virkede godt på mig. Jeg ville ikke være så nervøs ved pillerne - hvad er du nervøs for? Skulle de endelig have nogle bivirkninger, som du ike kan leve med, er det vel bare at droppe dem igen? 🙂Hvis du virkelig har brug for dem, tag dem🙂
tilføjet af

Min erfaring

Jeg har nu faaet anti despressiv medicin i 5 aar og har accepteret at jeg nok er noed til at blive ved med det. Det er selvfoelgelig meget individuelt hvor laange depressionen varer, hvor svaar den er og hvor laange vi derfor skal have medicin. Jeg kan kun raade dig til at proeve medicinen hvis du ikke selv foeler du kan klare dig ud af din situation lige nu uden. Det er jo netop ikke en lykkepille men en medicin der gerne skulle faa dig tilbage i din normale tilstand. Angaaende bivirkningerne saa kan jeg kun sige at mine var langt mindre end den smerte jeg havde inden i foer jeg begyndte paa medicinen og idag har jeg ingen bivirkninger. Haaber du faar det bedre snart.
tilføjet af

Hallo

Det altså ok ikke at være glad altid....
Og alle problemer kan ikke klares med en lykkepille, de ligger bare et låg på problemet... og røvturen kommer bare længere fremme...
Hypnoseterapi kan anbefales, der kan årsagen findes allerede 1.gang.....hvilket betyder hurtigere resultat end hos en psykolog f.eks...🙂
tilføjet af

Lykkepiller

Hej
Du skal helt klart prøve dem, jeg er selv på lykkepiller - har prøvet det nogen gange nu - dem jeg får nu føler jeg hjælper - de bivirkninger jeg har haft var at jeg blev meget træt sov næsten hele tiden og følte ikke rigtig at jeg var tilstede når jeg gik rundt - men det holder jo op efter nogen tid, jeg tar mine inden jeg gå i seng og de sløver mig lidt - de bivirkninger jeg har haft behøver du jo ikke at få.
men håber du tar dem så må du jo se om de hjælper dig - jeg var igennem flere mærker før jeg følte der var noget der hjalp....
håber du snart får det godt igen.
knus [l]
tilføjet af

Det hjælper!!!

Hey, jeg er selv startet på piller her sidste år og det har hjulpet så meget, ka godt forstå at du er nervøs for bivirkninger, men man starter jo med en lav dosis for at mindske dem og hvis de kommer så forsvinder de igen, det er jo derfor du har en aftale med din læge, det er så han/hun ka tjekke hvordan det går. Jeg var nemlig selv meget bekymret for bivirkninger, men har ik haft nogle og dem der står på vejedningen ka virke skræmmende, men de er skrevet for at sikre dem der har lavet dem.
Jeg går til psykolog samtidig og det vil jeg anbefale, det er jo meningen at du nok ska trappe ned igen og stoppe helt og så er det godt at ha nogle hjælpemidler i baghånden.
Jeg havde meget svært ved at åbne op for min psykolog, men nu er det som om det er meget nemmere at snakke om tingene og jeg føler mig så lettet. Før var jeg meget bekymret hele tiden og slappede aldrig rigtig af, pillerne gør dig ik lykkelig, men de tager en del af byrden så du har nemmere ved at arbejde med dig selv...du ka stadig godt blive ked af det, men det virker slet ik så sort mere, sådan har jeg mærket det.
Rigtig mange gange held og lykke med det, håber du får det bedre:)
tilføjet af

depression

bevirkning ved lykkepiller træt overvægt ødelagte tænder hvor det dejlige nogle siger samtale med psykolog men her i danmark kosten det penge at får psykologhjælp
tilføjet af

Ikke lykkepillerne

derimod depressionen der give dig de symptomer. Pillerne fjerne dem, men pillerne må ikke stå alene. Der skal samtaler til også. Samtalerne kan klares af de fleste privatpraktiserende efterhånden.
tilføjet af

lykkepiller

til klienten jeg har prøvet man bliver mere dårlige tro mig en en død på hospitalet på amager hospital af for meget piller
tilføjet af

Du kan dø af alt, du får får meget af

Bliver man dårligere er det forkerte piller. Nogle patienter er så medtagne, når de endelig kommer, at piller ikke er en hjælp, men dem kan man hjælpe med elektrochok.
tilføjet af

elektochok

men hvor er samtale med psykolog kun piller og piller det er problemet med det danske syghus har prøvet få strøm igen mig trak strøm fra en stol huske alt fra mit liv 5cm rund hul ind 5cm i bendet
tilføjet af

Gør det

Jeg synes bestemt, at du skal prøve at tage dem. Det er jo ikke for sjov, lægen mener du skal tage lykkepiller. Lykkepiller er så fint lavet i dag, at de er mindre skadelige for din krop. Nogle bliver afhængige ja! Men jeg tror da, at langt størstedelen glæder sig til at stoppe med dem igen?
For ja, der er bivirkninger. Og 2 væsentlige er nok at man tager på og man bliver skide træt. Men det er jo forskelligt fra person til person. Måske oplever du ingen bivirkninger overhovedet?!
Den der med, at alle kan have dage, hvor man er nede, og hvor man baaare liiiige skal tale med en god ven eller psykolog. Den holder altså ikke i retten! Når man har fået konstateret diagnosen depression, er det simpelthen fordi, de kemiske processer i hjernen ikke fungerer ordenligt. Det er altså ikke noget det "bare lige" går i orden med det samme. Du kan vel sidestille det med, at du har fået lungebetændelse. Du kan faktisk godt blive rask uden antibiotika, men hvis du tager medicinen, er du sikker på, det ikke bliver værre og at du gør noget for at bekæmpe sygdommen.
Held og lykke og gode tanker[l]
tilføjet af

Vær ikke bange...

...men pillerne kan/bør ikke stå alene, så sørg for a få noget samtaleterapi sideløbende.
Da jeg selv begyndte at tage citalopram i sin tid, oplevede jeg først og fremmest en enorm træthed. Jeg gabte også hele tiden og havde usammenhængende søvn. Det er rigtigt at der er rigtig mange bivirkninger, der KAN forekomme i forbindelse med indtagelse af medicinen, men mange af de bivirkninger, der er listet er samtidig symptomer på depressionen, så det er ikke altid helt til at vide, hvad der skyldes hvad, og desuden er mange af de bivirkinger der er listet meget(!) sjældne.
Du skal ikke være bange for at tage pillerne. Hvis du oplever bivirkninger, vil du også opleve at de fortager sig med tiden (mine ebbede stille og roligt ud efter 1-2 uger).
Sørg bare for at se din læge jævnligt, så han kan følge op på hvordan det går med dig. Han vil formentlig også spørge ind til hvad du har af bivirkinger og derfra tage stilling til om du får den rigtige medicin og den rigtige dosis.
Held og LYKKE 😉
tilføjet af

Du ved for lidt

Du ved tydeligvis hverken, hvad depression eller antidepressiva er og gør. Depression er ikke "ikke at være glad altid". Det er en sygdom. De såkaldte lykkepiller lægger ikke bare et låg på problemet, for depression skyldes ikke et konkret problem, men kemiske reaktioner i hjernen. Du kunne lige så godt fraråde folk med diabetes at tage insulin.
Hypnoterapi kan være et udmærket redskab i livskriser og bestemt også supplere medicinsk behandling mod depression, men nogen garanti for hurtigt resultat gives ikke.
I øvrigt tilbyder mange psykologer hypnoterapi - jvf. din sidste sætning.
tilføjet af

Trist

Jeg bliver så ked af det, når jeg læser disse indlæg fra mennesker, der ikke ved, hvad lykkepiller er, og hvordan de hjælper. En moderat eller svær depression kan sjældent afhjælpes gennem samtaleterapi alene, da der ikke behøver at være NOGEN som helst konkret årsag til depressionen.
Man bliver ikke afhængig af lykkepiller. De giver IKKE en pludselig lykkefølelse, men stabiliserer ens sindstilstand, så man er i stand til at føre en normal tilværelse og komme på rette spor igen. Herefter kan nogen lægge medicinen på hylden, mens andre må tage den resten af livet - ikke grundet afhængighed, men grundet kronisk depressivitet.
tilføjet af

jeg vil også

anbefale dig at prøve. Du kan altid springe af vognen igen:)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.