5tilføjet af

Demokrati på deltid?

Ytringsfriheden kan vel kun siges at være anvendelig, hvis den gælder alle, og ikke mindst 24 timer i døgnet?
Vi har jo haft en om man så må sige lang debat om ytringsfriheden, og ifølge Fogh, er der intet over og der er intet men, som han sagde, medens nogle af os hev os selv i håret af fortvivlelse over denne helt igennem store løgn og ukorrekte udtalelse.
Virkeligheden er en anden som alle i det mindste burde vide. Offentlige ansatte er ikke omfattet af den form for ytringsfrihed Fogh proklamerede, hvilket vi har set klare eksempler på, med fyringer og straf til de formastelige.
Der er helt klare regler for offentlige ansattes ytringsfrihed, men de overskrides af offentlige ledere uden at det afstedkommer en debat i samfundet. Næh, man skal helt ind i folketinget for at finde en protest, nemlig hos ombudsmanden, der igen igen har beskrevet reglerne, så der intet er at misforstå. At ombudsmanden finder det nødvendigt, er i sig selv vel problematisk, eller hur?
En af skavankerne ved systemet i dag er, at de offentlige ansatte er skræmt fra vid og sans. De har dels pligt til at påtale forhold, der strider mod loven, men ingen finder modet frem længere, da det, som vi har set, får konsekvenser. Den del af tilværelsen man som offentlig ansat har med sit arbejde, er p.t. ikke omfattet af de demokratiske spilleregler.
Skal vi ikke lade demokratiet fungere på fuld tid snart?
V.H. Modild
tilføjet af

Du kan bare lade demokratiet fungere på fuld tid

så har du færre problemer.
tilføjet af

jo ! på fuld tid

og for alle, det samme gælder ytringsfriheden, trygheden til at man må sige hvad man vil og hvor man vil (især hvis man er inviteret) som politiker ! Trygheden for at man som offentligt ansat ikke skal trues, eller udsættes for vold , hverken privat eller i udførelsen af sit erhverv. Trygheden for at man ikke skal have sit hjem eller forretning eller anden ejendom smadret af voldspsykopater som ikke fatter demokratiets spilleregler !
-
tilføjet af

Ytringsfrihed og konsekvenser

At ytre sin mening uforbeholdent kan have konsekvenser.
Både som privat og offentlig ansat, må man overveje sine ytringer.
At det har konsekvenser at ytre sine private meninger som offentlig ansat, har altid været gældende, også før denne regering.
Det kan have fatale konsekvenser specielt i totalitære stater, både i Kina, Cuba, Nord korea og visse sydamerikanske stater.
Jeg kan heller ikke ytre mig frit i læserbreve i aviser f. eks., uden konsekvenser.
Her er vi så rimeligt enige, bortset for lidt fnidder om det er de røde eller blå der skal have skylden for begrænsningerne.
Du må vel også give mig ret i at vi i Danmark har bedre mulighed for at ytre os, en man har i lande med totalitær styreform (både rød og sort)
tilføjet af

Berufsverboht?

er der ingen der er interesseret i, eller vil finde sig i.
Men politik på arbejdspladsen, offentlig som privat, skal undgås! -diskutioner fører kun til ufred og splittelse og dårligt arbejdsklima.
i de fleste private firmaer anbefales det at chefer sørger for at behandle emnet med neutralitet.
i det offentlige er det ikke tilfældet, hèr mener man derimod at det er en menneskeret at agitere for hvad man står for, og dette gerne socialisne, eller hvad betegnes for rødere end midten. derfor dit indlæg!
som sagt ovenfor skal man også i det private være meget varsom med hvad man ytrer sig med og om, når privat ansat. især hvis personen befinder sig lidt højere i hirakiet er politik faktisk et minefelt. -derfor ser du så få privat ansatte i politik og så få skrive læserbreve.
Ja det er selvfølgelig svært at fatte/forstå, når man er placeret i en fast livsstilling med pension og et arbejds/karriere forløb som er bestemt fra dag eet! - og når ens kolleger mere eller mindre deler ens egne holdninger, som man udtrykker det i de kredse. derfor er det også så nemt for undervisere at indoktrinere vor ungdom. ja de føler sig direkte kaldet, og i deres gode ret!
mvh
tilføjet af

Ingen tvivl om,

at en privat arbejdsplads kan have restriktioner, men en offentlig kan af vældig gode grunde ikke. Der er kun nogle ganske få tilfælde, nogle af dem endda kun midlertidige, som ombudsmanden har beskrevet det.:)
Ytringsfrihed er vel ikke noget du nu vil bøje? Du som ellers nok har kæmpet helt ud over dets faktiske grænser? :)
Berufsverboht er hvad du ser i dag, blot en anelse mere raffineret. For mig er det ingen overraskelse, det ligger til den stundende trend læs: politiske ideologi.:)
V.H. Modild
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.