8tilføjet af

De Radikale - hvor?

Det er vist lidt et dumt spørgsmål, men jeg har aldrig kunne finde ud af om De Radikale ligger til højre eller venstre for socialdemokratiet rent politisk... Nogen der ved det?
tilføjet af

begge sider

De Radikale er er det man kalder 'Social-liberalister' hvilket betyder at de tror på et frit men ansvarligt (læs:reguleret) marked/samfund, i modsætning til Venstres Neoliberalistiske linie, som sværger til det totalt frie selvregulerende marked.
De radikale kæmper bravt for individets ret og friheder (ikke individet som lønmodtager eller arbejdsgiver, men individet som borger) - og ender på den måde ofte på den venstre side af Socialdemokraterne. Samtidig er de mere tilbøjelige til at støtte og deregulere (et ansvarligt) erhvervsliv og bakke op om privatisering. På dette område kan de godt ende til højre for Socialdemokraterne.
tilføjet af

ahaaaaa

ja, så er det jo ikke så sært. dog meget interessant . tak for jeres svar!
tilføjet af

Enig

Jeg er enig i dine betragtninger og må tilføje, at deres forsvar for for individet i invandrer/flygtningespørgsmålet har udviklet til den rene blåøjede betonhumanisme. Her tages ingen statistiske fremskrivninger for gode varer, men en næsten religiøs barnlig tro på, at bare man er god, er alting godt.
tilføjet af

De viises sten

Finder man den ved man hvor de radikale er!
Og dog. De radikale svinger for at flytte så megen opmærksomhed over på dem selv som muligt, samtidig med at de forsøger at sprede et image af den evige retfærdighed og godhed! De barmhjertige samaritanere som man aldrig alligevel ikke ved hvor man har! De forvalter faktisk de få mandater de har utroligt godt, taget i betragtning at ingen ved hvorfor de stemmer på dem, ingen ved hvem der stemmer på dem og ingen ved om nogen stemmer på dem eller de blot for overført deres mandater ;-)
De radikale er Helveg og Jelved, ved ikke hvem af dem der er mest mand *GG*.
De radikale kæmper for kriminelle og for udlændinge og ikke specielt meget for resten af befolkningen, så antallet af mandater må jo være et udtryk for samfundets sammensætning. ;-)
(Elsker at drille radikale, men kender ikke længere nogen *LOL*).
tilføjet af

Radikalskab

Med fare for at blive stemplet som pladderhumanist, vil jeg bemærke, at Marianne og co's Tyrkertro på, at når bare man er god er alt godt, er et rart (omend naivt) modspil til Haarders enøjede flygtningepolitik :o).
24 års regler og regulering af tilstrømningen af flygtninge til Danmark løser ikke de massive sociale problemer vi har, i de stadig voksende getthoer.
tilføjet af

slingrevals

Mandag til højre for scocialdemokratiet
Tirsdag til venstre for scocialdemokratiet
Onsdag til højre for scocialdemokratiet osv. os. osv.
Ak ja det er radikalt det er helt ligegyldigt
tilføjet af

Fastlåsning i traditionelle blokke - tror jeg ikke!

Det er ret tydeligt at en ideologisk fastlåsning til de gamle fløje ikke er noget der specielt præger dansk politik i dag.
Eksempler kunne være:
Markedet: Her ligger alle partier undtagen EL på den traditionelle højrefløj. Markedet styrer - kun graden af regulering er til diskussion.
Indvandrerpolitik: Her ligger socialdemokraterne i dag et sted mellem venstre og de konservative, mens de radikale er ude sammen med SF og EL. DF's placering kender vi jo.
Fordelingspolitik: I dag oplever at V nu er blevet en arg modstander af alle former for indgriben eller ændringer i overførselsindkomsterne. Her ligger de radikale med garanti til højre for V. Dette forudsætter dog at man virkeligt tror på V's løfter og ikke bliver mistænkelig over for dette ekstreme kursskifte.
Undskyld! V er selvfølgelig aktiv deltager i at indvandreres overførsler beskæres mærkbart.
Jeg undres altid over, at mange stadig tror at B svinger som vinden blæser. Der er en del andre partier der virkeligt fortjener dette skudsmål. Pga. af andre partiers vandring, er B i dag et fløjparti på flere punkter.
Opdelingen i tradionelle højre/venstre grupper giver i dag så lidt mening, at de i dag skaber mere forvirring end afklaring.
Nogle ideer til nye modeller?
tilføjet af

Radikale

de Radikale drøner rundt som vinden blæser, Mariane Hjelved er sgu da helt blød i bolden. Luk dem op og skid i dem.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.