3tilføjet af

Dagpengene halter efter

Reguleringen af dagpenge og folkepension kan ikke følge med den almindelige lønudvikling. Det viser den seneste vismandsrapport.
Økonomisk vismand og lektor i nationaløkonomi ved Københavns Universitet, Jørgen Birk Mortensen, siger til Politiken, at den stigende forskel mellem overførselsindkomster og løn er med til at øge uligheden i samfundet.
Ifølge rapporten har dagpenge og folkepension ligget 17 procent efter den almindelige lønudvikling igennem de seneste 10 år.
Det rammer ca. 430.000 folkepensionister og 440.000 på overførselsindkomster, der kommer til at halte efter i forbrugsfesten.
Hvis dagpengesatsen skulle have fulgt den almindelige lønudvikling, skulle den maksimale sats have rundet de 16.000 kr. I dag ligger den på ca. 14.000.
tilføjet af

Jeg er...

lige begyndt på nyt job. Månedsløn kr. 16.200, hvilket er mindstelønnen i dag (indenfor HK-området)... :-(
tilføjet af

Forståeligt? Nej vel?

Det gør det jo endnu mere uforståelig at nogen tror på det, når nogle andre (der ikke lever af understøttelse eller bistandshjælp) siger det ikke kan betale sig at arbejde.
Det hører med til billedet at bistandshjælpen maksimalt kan være 80% af den maksimale understøttelse altså DKK 11.200 FØR SKAT.
tilføjet af

Man bør sætte mindste lønnen op

Se, jeg har længe forsøgt, at sige, at man bør sætte mindste lønnen op for at øge beskæftigelsen.
Går man den anden vej og sænker dagpengene så vil ingen kunne leve af dem.
Giver man de laveste lønnede mere i løn så vil forbruget stige fordi der vil blive en større efterspørgsel på serviceydelser.
Eller sagt på en anden måde, flere vil kunne leve af at barberer hinanden.
VH
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.