6tilføjet af

Hvidt hus med sort tag

Jeg har et lidt strange spørgsmål.
Når man ser en rigtig flot hvid villa, med et sort skinnende tag. Hvad er huset og taget lavet af? Træ, mursten, tegl?
På forhånd tak
Venlig hilsen
Maria
tilføjet af

Formentlig.....

er det et af de gamle patriciapalæer du referer til. Disse vil typisk være opført af mursten med træskelet. Derefter pudset op og malet hvidt. Taget er glasseret tegl, som faktisk er ved at være moderne igen.
Venligst Arkæologen
tilføjet af

der er mange muligheder

Men som regel er en villa opført med mursten udvendigt, som så nok er vandskuret evt. pudset og malet. Taget er tagsten i beton eller tegl, de billigste er beton så det er nok det valgte.
Hvis det er træ er det sansynligvis også malet, men det er lidt svært at sige lige her hvad det hus du har set er lavet af.
Hilsen Bygningskonstruktøren
tilføjet af

det kan

vel også være et skiffertag
tilføjet af

ja da

men nu ved vi ikke hvor gamelt huset er hvis det er nyt så er det nok ikke skiffer, men er det fra f.eks. 70´er der rimelig sansynlighed for at det kan være skiffer, hvem ved, kun en har set det hus så facitlisten er svær at komme i nærheden af...
tilføjet af

Tak for svarene

Jeg har været inde og søge på google ud fra de oplysninger I gav, så har fundet lidt jeg kan bruge.
Venlig hilsen
Maria
tilføjet af

Trænger til opdatering

I mine efterhånden 27 år som murer heraf de sidste små 11 år som mester,har jeg ikke set en patriciervilla der er konstrueret som du beskriver. Træskelet❓aldrig nogensinde. Den konstruktion du beskriver, er bræddepuds og anvendes kun indvendigt på ikke-bærende vægge og lofter.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.