3tilføjet af

Dårlig kommunikation !!!

Jeg oplever i min dagligdag hvordan folk bliver mere og mere "bange" for at snakke med hinanden face-to-face eller bare i telefonen. Man siger at det aldrig har været nemmere at kommunikere med hinanden end det er nu pga. mobilen, sms, messenger, skype osv...... Det jeg oplever i min dagligdag er hvordan folk ikke taler med hinanden mere. Hvis en aftale skal i hus synes det bedre at sende 4-5 smsér frem og tilbage, frem for at snakke det ene minut det tager at få en aftale i stand. Det er blevet så følelseskoldt den kommunikation vi benytter os af, hvilket jo så også resulterer i at mange isolerer sig selv derhjemme i deres eget lille cyberspace.
Husk på at vi er altså dyr og har dermed brug for at være sammen for at "mærke" og "fornemme" hinanden, samt se personen reagere på hvad man siger osv.. Den dimension er desværre ved at forsvinde i den daglige sms-verden vi lever i. Prøv engang at ring til en af de kammerater du normalt kun sms-er sammen med og du vil mærke en forskel. Mobiltelefonen og Pc-en er selvfølgelig kommet for at blive, men jeg mener nu ikke at vi skal glemme verdenen omkring os eller de mennesker vi omgiver os med. Der ER altså et liv uden for nettet og uden for din mobil !!
tilføjet af

En tilstand af samlebånd

Det var idet herrens år i nær fremtid.. Mediet og mobiltelefonen var i højsædet. Folk red på en bølge der hed jeg skiver, du skiver tilbage. Jeg sender lige 300 smmer i stedet for og kommunikere..
Det var blevet en selvfølge idet lille industielle samfund, og sådan havde det været de sidte mange år. Den sidste gennereation, var vokset op med, nu hed det ikke mere "kan du lege efter skloe", nej sanlig nej.. Nu hed det, "Kan du chatte efter skole, vi mødes på ciberspace klokken tre"
Den påvirkning og den hverdag, børnene havde gennemgået op gennem teenageårene, og hang ved da de blev voksne. Efterhånden viste de ikke hvordan man talte sammen.. En ganske almindlig samtale fandt ikke længre sted...
Børnene kunne ikke finde ud af og lege, -de viste ikke hvad det ville sige og sparke til en bold. Kommunikatinon kørte over nettet eller på sms, for det var det nemmeste. Egentlig ikke fordi at folk var blevet umenneskleige og usoicale, -men fordi de viste ikke andet - for det havde jo stået på de sidte mange år. Det var bare blevet hverdag, og cyberspace var rykket tættere på.
Når folk spurgte "hvordan går det med dig idag", så forventes det ikke at man svarede, for det var bare blevet en slags "kliche´". Hvor det ikke var ment som en venlig forespørgsel, men bare et begreb der blev slynget ud - idet minste for og sige et eller andet når man mødtes. For man kunne ikke længere finde ud og tale sammen længere....
Det var den tanke og billede der løb over nethinden, da jeg læste dit indlæg.
Og det er jo en skræmmende tanke hvis menensket ikke kan finde ud og kommunikere "face to face".
Selvføldig er internettet og så vidre en mega god opfindelse som gøre mange ting hurtigre og nememre. Men som du skiver, mennesket er også et slags dyr, som har brug for det sociale kontakt.
Jeg indrømmer da gerne at jeg selv godt være tilbøjlig til og benytte sms og mail. Men jeg gør alt for og bevare den sociale åbenhed og nærhed mennesket imellem..
Vi skal huske og standse op og give tid til snak og lytte hinanden.. Og IKKE over nettet og sms.
Komme hinanden ved og tale mere sammen, se hinadnen i øjnene og hjertet når vi taler sammen. Lad ikke en "dum og kold" skærm være vores stemme og talerør.
Det var bare lidt tanker, på en onsdag efter middag..
Hilsen mig..
tilføjet af

I ca. 1950 var der mange artikelen

i aviser om at robotter ville tage kontrol over livet.
Om det lykkedes tror jeg ikke direkte, men indirekte har tekniken indoktrinerede vores liv på en skræmmende måde.
Social poverty som resultat;(
vh
Tom
tilføjet af

JEG ER IKKE

dyr!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.