12tilføjet af

Byggetilladelse!!

Hej
Jeg har en havestue som jeg på et tidspunkt gerne vil have lagt til min stue, men da havestuen er lavet i træ og jeg vil have det bygget i mursten, skal jeg så selv søge byggetilladelse eller gør den håndværker der skal bygge den nye stue det?
På forhånd tak
tilføjet af

Byggetilladelse!! Begge dele kan være sandt.....

Du kan vælge selv at søge tilladelsen, og så entrere med håndværkere...
Eller du kan få din håndværker til at lave alt papirarbejdet for dig...mod en vis ekstrapris forstås 😉
Hvis du ikke er alt for stiv i papirarbejdet omkring byggeri, er det nok bedst at vælge den sidste løsning, som iøvrigt er ganske almindelig.
Udover byggetilladelse skal der højst sandsynligt også laves energiregnskab for hele bygningen, altså også dit hus.
Der er kommet nye regler, og de kan godt være lidt højpandede for os almindelige dødelige mennesker....Jeg ville selv lade min håndværker klare alt papirarbejdet
tilføjet af

Byggetilladelse!!

Hej
Tusinde tak for svaret.
Jeg vil nok som du foreslår få håndværkeren til at lave sådan en ansøgning.
Håber du får en dejlig aften 😃
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Hvis den er under 40 M2 skal du ikke havde byggetilladelse.
Venlig Hilsen Poul jørgensen
tilføjet af

Hvis den er til kulturberigere, skal du ikke søge

Ellers skal du.
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Sikken da noget sludder. Jo du skal have byggetilladelse når det er en udestue du som beskrevet laver om til helårs. Carporte skure drivhuse under 50 m2 skal du ike have byggetilladelse til men de skal anmeldes til kommunen. Dit projekt SKAl du have tilladelse til. Se vedhæftet fil
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Prøv nu at sætte jer ind i tingene inden i forsøger at give gode råd. Jo han SKAL have en byggetilladelse til sit projekt. Carporte garager skure drivhuse under 50 m2 skal du ikke have byggetilladelse til men dog huske at anmelde det til kommunen. Dit projekt hører ikke til de nævnte så igen du skal have en byggetilladelse. Prøv selv at google det.
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Man skal altid have byggetilladelse uanset størrelse..
Jeg har lige bygget ud, med 12 m2 ja, ikke meget, men skulle søge, og det kostede omkring 2200..
Det var lidt besværligt med al papir arbejdet, da det skulle tegnes i rigtige størrelsesforhold og der skulle oplyses korrekt hvilke matrialer jeg skulle bruge.
Hvis din håndværker vil gøre det for omkring den pris 3000, ville jeg bede ham om det..
Jeg har også lige bygget min garage om, da den "døde" i en storm, dette skulle jeg ikke søge om, da det blot var vedligeholdelse, men da jeg snakkede om at udvide den blot 1 meter, skulle der søges... Dette gad jeg dog ikke betale 2200 kr for, så satte bare hegn i stedet. :)
Derfor, skal der altid søges, uanset størrelse..
Håber dette hjalp lidt.:)
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

En gang mere. Du skal ikke have byggetilladelse til carport garager skure og drivhuse under 50 m2. Google reglerne. Så at du skulle have tilladelse til at udvide din garage med 1m er ikke korrekt. Det skal blot anmeldes.
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Jeg arbejder nu på kommunen, og her hvor jeg bor skal der søges, og det kan godt være det blot er en anmeldelse, men skal altså gøres..
Ved ikke om det har nogen betydning om du bor på landet eller i byen, sammen byget eller fritstående.. Ved blot jeg blev oplyst om at jeg skulle søge...
tilføjet af

Byggetilladelse! ????.

Ingen forskel hvor du bor. Reglerne er de samme over hele landet. Før i tiden skulle du søge hvis bare det var over 10 m2 tror jeg det var. Reglerne blev forenkelt for et år eller 2 siden. Nu er de som jeg nævner det. Men som sagt prøv at Google byggetilladelse. Priserne for evnt byggetilladelse er der til gengæld store forskelle på. Der burde man også have sat faste beløb.
tilføjet af

Byggetilladelse!!

Hej
Tak for alle jeres svar, min udestue er ikke registreret i BBR da den er sat op i træ, men efter hvad jeg kan læse så tror jeg godt lige jeg vil ofre de kr. især når jeg har tænkt mig at gøre det til helårs beboelse.
tak for hjælpen 🙂
tilføjet af

Byggetilladelse!!

Jeg tror det er vigtigt at altid gå på teknisk forvaltning... de er altid hjælpsomme og så er man sikker på at man ikke kommer galt afsted.

http://ghozati-korsholt.blogspot.com
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.