21tilføjet af

Borgerløn

Burde vi ikke indføre borgerløn?
http://www.cbc.ca/canada/manitoba/story/2005/12/05/mb-dauphin-gia-20051205.html
Det har lykkedes, og det giver faktisk FLERE i arbejde, ikke færrer!
tilføjet af

Det er meget interessant

uanset hvor lille et befolkningstal der har været arbejdet med, ser det ud til, at forsøget endskønt endnu ikke gennemtestet, ihvertfald rammer en stor fed tyk pæl igennem den enfoldige ide om, at folk ikke gider arbejde, hvis de kan have det samme eller leve rimeligt uden at arbejde.:)
Jeg ville f.eks. hver gang jeg i fremtiden mødte dette tåbelige udsagn, nænsomt henvise til dette projekt.:)
Claus Hjort kunne have rigtg godt af at se lidt på dette projekt.:)
Men når du lufter dette begreb "borgerløn", er der straks en række psykologiske mekanismer, der starter op og en masse underlige ord vælter ud, uden stillingtagen til reelle forhold.:)
V.H. Modild
tilføjet af

Borgerløn... nej tak...

Idéen om borgerlønnen blev allerede fremført af Minoritetspartiet under valgkampen. Heldigvis kunne folk godt se det absurde i det her tumpede forslag, hvilken - sammen med flere andre ting - var årsag til, at partiet kun fik 9000 stemmer, eller 0,2 % om man vil.
Da Min.partiet var i 'krydsild' hos Steffen Kretz på DR, kom det frem, at borgerlønnen ville koste 200 MIA KR!!! På spørgsmålet om hvor de penge skulle findes, kom der kun nogle øh.. æh.. (læs: De anede det ikke!)
;o)
A - klipper og klistrer
tilføjet af

Regnestykke.

For lige at redde mig fra regnestykket på de 200 mia. Så er det hvis hver borger over 18 fik en borgerløn på 5000 kr. (og det er vel nærmere 240 mia hvis vi siger der er 4.000.000 stemmeberettigede der skulle have borgerløn)
Minoritetspartiet foreslog en borgerløn på 10.000 om mdr - hvilket ville svarer til en udgift på 480 mia.
Hvad blev der dog af det gode gamle ordsprog :
MAN SKAL YDE FØR MAN KAN NYDE
;o)
A
tilføjet af

Ja tak.

Så vil jeg straks smide mit vækkeur langt væk!
tilføjet af

herligt..

Ironisk svar... - håber jeg ;p
;o)
A
tilføjet af

Korrektion

Ideen om borgerløn stammer helt tilbage fra midt i 70'erne.
Bogen "Oprør fra midten" og senere "Røret om oprøret" har begge anvisninger til en borgerløn.
Det handler ikke om noget så usexet som hvilket politisk parti, en sådan ide, måtte komme fra. Jeg vil hellere sige det således, at den udbredte manglende viden om dette begreb, er egentlig årsag til udtalelser som f.eks. dine.:)
Du ved ikke en fjærtens dyt om dette begreb, og som så ufattelig mange andre er det eneste du kan komme op med, en henvisning til et politisk parti.:)
Tsk tsk....der findes mere materiale om dette bgreb, end du kan nå at læse de næste 5 år.. kast dig over noget af det, så du ved hvad du snakker om, eller forbliv i den lille sikre boble, hvorfra du nu spyer politiskle holdninger ud.:)
Borgerløn kan indføres uden problemer, det er ikke et spørgsmål om penge, men om politisk beslutning..... Jeg er sikker på, at med den sidste bemærkning, har jeg pirret mange.:)
Lad legen begynde.:)
V.H. Modild
tilføjet af

Det vil sige...

At skal jeg debatere med dig, så skal jeg bruge 5 år til at læse alt og sætte mig ind i tingene.??
Du er sq da en knaldperle...
Selvom man ikke er uddannet cand.pol, så er man vel i sin gode ret til at have en mening og holdning til tingene?
A - "Hoo**ignorant**ost..."
tilføjet af

Holde inde, sig ikke mere, men læs

om baggrunden for borgerløn før du deltager i flere debatter om det emne.
Tag et godt lang kig rundt på denne side http://www.borgerloen.dk/
tilføjet af

Selvfølgelig ikke

Men kaster man sig ud med sin mening, på trods af manglende indsigt, kan man jo godt tage den lidt roligt, eller hur? :)
Se blot på din egen måde at tage emnet op.:)
Blot fordi man har en politisk overbevisning, betyder det ikke, at de andre ikke kan have en pointe... det glemte du vist i farten i din iver efter at nedgøre folkene i dette tv-program...HUH? :)
Luk du blot ned for din galde, og find dine bedste argumenter frem... du får brug for dem.:)
Hvis du vil have det, kan jeg støve noget materiale op på nettet for dig?... det giver altid en bedre debat, når der rent faktisk dukker noget op med lidt kød på.:)
Host du bare videre hahahaha
V.H. Modild
tilføjet af

Kender siden...

men det ændrer ikke min holdning til det..
slut-prut..
;o)
a
tilføjet af

klart, klart

men lad os mindrebemidlede da lige få at vide hvem som skal kunne kvalificere sig til at kunne oppebære borgerløn??
og hvem skal bestemme hvem der kvalificerer sig?
og hvem skal være dem som skraber alle pengene hjem til alle dem som holder ferie, og nyder livet??
som jeg ser det, vil alle i fald påberåbe sig at være berettiget til borgerløn!!
eller hvad?? - jeg ville!!
realisten.
tilføjet af

Regnestykket holder

Ja Minoritetspartiet er ikke for kloge, men det er anden snak.
Pengene kommer selvfølgelig af skatte indtægterne.
Alle får borgerløn uanset om de arbejder eller ej.
Arbejde giver bare en ekstra indtægt oven i borgerlønnen.
Incitamentet for en arbejdsløs til at arbejde vil endda være større i et sådan samfund end i det danske, hvor han jo mister sine dagpenge ved at påtage sig et arbejde. Der udover sparer vi mange penge til administration og frigør velkvaliceret funktionærer til andet og mere produktivt arbejde for samfundet.
tilføjet af

Lad være..

..med at beskylde andre for noget som du jo også selv gør dig skyldig i, at spy politiske holdninger ud. Borgerløn er et gammelt marxistisk
begreb, som enhedslisten da også har haft oppe og vende. At indføre borgerlønnen er det samme som, at byde den socialitiske stat(tenderende den kommunistiske) velkommen, og samtidigt en uundgåelig måde at ruinere Danmark på. Lad være med overhovedet at diskutere sådan en gang åbenlyst idioti!
tilføjet af

Tag det roligt

Der er lavet flere regnestykker, med forskellige betingelser.
Men alle har dog samme holdning til dit spørgsmål. Alle er selvskrevet, du behøver ikke at påberåbe dig noget som helst.:)
Pengene er der allerede, det er simpelt.:)
V.H. Modild
tilføjet af

Vås

Andet er der ikke at sige.
V.H. Modild
tilføjet af

Forklar mig..

..hvad du mener formålet med en borgerløn skulle være?
tilføjet af

Uha da, der er mange

gode formål. Men lad mig starte med en rigtig god liberal ide.:)
Siden alle allerede får en aller anden form for overførelsesindkomst, ville det være en kæmpe rationalisering af hele det administrative system, med et kontor...læs et komtor.:) der der trykkede på send knappen, når pengene skulle udbetales.
Ingen kontrol af hver eneste krone og alt det der.:) Samme beløb ingen mellemregninger et vildt enkelt system, der kunne frisætte en masse mennesker til noget mere nyttigt, end kontrol.
Ingen spekulationer om din mor arbejder, eller din faster går med violette underhylere om såndagen og derfor skal have et fradrag eller tillæg eller hvad ved jeg.:)
Et beløb pr. snude. Du registreres når du hyler første gang ved fødslen, og pengene kommer stille og roligt ind på kontoen.
Børn under 18 et beløb over 18 og til du falder væk, et andet beløb.
Der er utrolig mange effekter af en sådan ordning, men de ser ikke alle ens ud. Mit udgangspunkt er en model, der er som jeg beskriver ovenfor.
Men som mange tror, så er det ikke sådan, at borgerløn er noget der kan hentes hjemme fra sofaen. Man er nemlig i en ordning, hvor man er på arbejdsmarkedet i en turnusordning, eller i efteruddannelse.
Man er dog tvangsindlagt til at forlade arbejdsmarkedet ind imellem for at enten slappe lidt af med familien, efteruddanne sig eller spille golf.:) Heftigt..ikke? :)
Udgiften for samfundet er den samme eller faktisk når den har kørt lidt, mindre, da alle de gode sideeffekter da er slået igennem. F.eks kan man forvente at udgifter til medicin og andre sundhedsudgifter vil falde betragteligt, da en række kendte følgesygdomme foranlediget af det nuværende system, ikke mere vil være aktuelle.
Arbejdsgiverne vil blive vildt henrykte, da lønnen ligeledes daler. Det er nemlig således, at man jo møder med en borgerløn, den trækker du fra den normale løn, og vupti, så passer pengene.:)..... Jeg er sikker på at alle der læser dette hertil, er ved at falde ned af stolen, eller erklære mig for fordrukken eller det der er værre, det er der ikke noget at sige til... det er jo ikke lige hvad vi er vant til at sludre om.:) Og med alle dogmerne omkring økonomi, er der ingen ved deres "fornufts" fulde brug, der kan kapere dette vanvid.
Men som sagt, der er faktisk regnet på det, og det kan selvfølgelig lade sig gøre.:)
Der er masser af hængepartier, men ingen afgørende alvorlige. Skat som vi kender det er lavet om i dette system, så tag det roligt.:)
Det der kommer ud af et anet system som dette, er et imponerende klvalitetsløft for hele samfundet.
Jeg tror ikke, jeg kan omtale denne forskrækkelige borgerløn mere positivt, men jeg tager gerne debatten om alle forbeholdene. Vi kan endelig også se på økonomien, den der sikkert bekymrer de fleste.:)
Dette er blot de første løse kommentarer til borgerløn.... sådan lidt løst formuleret, da jeg har lidt travlt.:)
V.H. Modild
tilføjet af

ja det kunne du nok tænke dig

lady-in-red
tilføjet af

Nå du forstod slet ikke noget

af det der blev talt om? Nej det er jo ikke sjovt at blive holdt udenfor, bare fordi man ikke er så klog.
Kan godt forstå du var nødt til at skrive et eller andet - og den her er jo en sikker vinder, hvis det man ikke forstår skal afspores, ikk´?
tilføjet af

Undskyld..

..jeg udtrykte mig ikke klart nok med mit spørgsmål. Det jeg gerne ville have dig til at svare på er: Hvad er den overordnede idé, det ideologiske princip med borgerløn?
Tror godt du ved hvad jeg tænker på:)
Når du har svaret, vil jeg meget gerne tage fat i dit indlæg..
tilføjet af

Jeg vil tro

at det kommer an på, hvem du spørger.
Traditionelt har det jo været en kamp mellem en socialistisk og borgerlig anskuelse, hvilket jo er indlysende, da ideen om borgerløn gør op med nogle principper i først og fremmest det økonomiske paradigme, og derved er det ikke mad for en borgerlig politisk holdning, da denne har lagt sig tæt op af det rationelle økonomiske paradigme. I den forbindelse vil jeg gerne understrege, at begrebet "rationel" her ikke er ment positivt og slet ikke fornuftigt.:)
Problemer i dag er, at ingen forhodler sig til ideens potentiale, da det netop er et politisk spørgsmål for de fleste. Det bliver derfor affærdiget som socialistisk alene ud fra det faktum, at det ikke er i overensstemmelse med det økonomiske paradigme.:) Og det er enfoldigt. :)
Jeg personligt har en anden anskuelse, som jo titter lidt frem i min tilgang.:)
V.H. Modild
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.