3tilføjet af

Bo Andersen: Ridning er farligere end E!

En tur på hesteryg er langt farligere end en tur på diskotek tilsat det syntetiske narkotika ecstasy. Den danske dægnnetto diskriktchef Bo Andersen står bag den kontroversielle holdning, der møder hård modstand hos den danske ecstasyekspert Morten Hebo, som er psykiater og overlæge ved den selvejende institution Stofrådgivningen i København samt på Hvidovre Hospital.
Bo Andersen, som er leder af det danske indenrigsministeriums rådgivningspanel for narkotikamisbrug, henviser til, at ridning på årsbasis fører til 10 dødsfald på ridebaner, og at der er over 100 trafikdrab i Aalborg. Antallet af dødsfald med forbindelse til ecstasy er årligt på omkring 30 i landet.
- Det er i mine øjne noget sludder at stille sådan nogle kriterier op, for det er at sammenligne bananer med æbler. For det første bruges ecstasy på en destruktiv form af unge mennesker. De udviser en adfærd, hvor der er ukritisk forbrug af pillerne, uden at man tager hensyn til, hvordan kroppen reagerer. For det andet er ecstasy aldrig bare ren ecstasy, og når de unge mennesker tager ecstasy, aner de ikke, hvad der er i tabletterne. 60 procent af tabletter har i en periode indeholdt amfetamin og andre farlige stoffer, siger Morten Hebo til Ritzau.
Den danske Distriktchef ventes at komme med en anbefaling til den danske regering om at flytte ecstasy fra et farligt klasse A-narkotikum til et mindre farligt klasse B-narkotikum.
Morten dryer.
tilføjet af

professor Nutt

udtaler det.. iøvrigt ledende narko rådgiver i den britiske regering..??? tekst tv side 129 tv2...... Professor Nutt!😃
tilføjet af

Drop sikkerhedsselen i bilen

Der er ikke nær så mange der dør i trafikken, som der dør af rygning. Derfor er det ikke farligt, og derfor behøver vi ikke sikkerhedsselen....

Melder historien noget om, hvor mange unge der ender i afhængighed af hårdere stoffer, efter (mis)brug af ecstasy?
tilføjet af

Ja, det er...

Debatten har kørt længe i England uden at du samlede op på den. Den store videnskabelige undersøgelse, som viste at farligheden af Ecstasy ligger omkring samme niveau som for tobak og alkohol, har været super hot hos flere af moralens vogtere i årevis. Jeg tror at undersøgelsen er fra sommeren 2005 eller 2006.
Ridning har umiddelbart ikke noget med E at gøre, men det har da klart noget med skader og dødsfald at gøre. Det er en fjollet lille sammenligning, så de fatsvage og uerfarne også kan være med og have en mening om noget, som de ikke aner en dyt om. De vil jo ikke forstå videnskaben, så måske forstår de en simpel sammenligning. Men nej, de er uimodtagelige overfor videnskab. Det handler om moral, og hermed om følelsesbaserede holdninger...
Hvor er dommedagsprofeten Henrik Rindom i alt dette? Skal han ikke også lige profilere sig selv og overdrive helt vildt, hvis nu den sag endelig har nået Danmark? Han plejer ikke at misse den slags chancer for at sprede sine fantasifulde fordomme om narkotika. 😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.