15tilføjet af

blasmefiloven ja-nej

hvad mener du?
tilføjet af

Nej

Ikke blot bør der ikke være nogen blasfemilov, d.v.s. religionerne bør frit kunne kritiseres; men der skal nedlægges forbud mod at sprede religiøs propaganda.
tilføjet af

Nej

For Gud, Allah, Odin og Buddah eller en anden gud skal nok
straffe for blasfemi, hvis han eksisterer og føler sig trådt over
tæerne. For vi skal som mennesker ikke dømme på hans vegne.
Folk skal lærer at respektere hinanden, og de forskellige trosretninger.
Men der er kun en Gud, der har skabt denne verden. Og ingen religion
har patent på sandheden.
tilføjet af

Smukt sagt

.....Bimmer. Gid flere ville tænke på den måde. :-)
tilføjet af

Blasfemi - Eller hvad har min usynlige ven gjort jer...

Jeg synes ikke at man bør have en blasfemilov. Begrundelsen er at jeg finder det krænkende for ytringsfriheden, at jeg skal begrænse mine udtalelser, da jeg ellers generer en eller anden diffus guddom, som ikke kan udtrykke sig klart nok, til at alle hans tilhængere synes at være enige med ham.
Selvfølgelig mener jeg at man skal have ret til at praktisere den rerligion man har lyst til, men for mig at se er missionærvirksomhed, religiøs fordømmelse og den, i mine øjne, generelle dobbeltmoral, der synes at klæbe til enhver religiøs institution, lige så chikanerende som nogen form for blasfemi.
Jeg mener at man, istedet for at hænge sit liv op på bud, tavler, søjler og hvad det ellers hedder, bør tage ansvar for sit eget liv, og agere med sine medmennesker som din fornuft byder dig, og ikke for at holde sig inde for et stramt religiøst eller kulturelt defineret kodeks.
Hvis man endelig har behov for at dyrke en eller anden form for religion, så synes jeg bare at man huske på det 1. bud(og efter min mening det eneste nødvendige bus). Elsk din næste.
tilføjet af

Kun en gud

Det lyder smukt at vi alle skal respektere hinanden, men er det ikke lidt selvmodsigende derpå at skrive at der kun er en gud. Dermed mener du jo at have patent på en af de allervigtigste religiøse "sandheder".
tilføjet af

Kritik

Ifølge loven står det dig frit for at kritisere eb hvilken som helst religion du har lyst til at kritisere. Det du derimod ikke må, er at nedgøre, chikanere ell. lign. andre religioner. Kort sagt: Du må ikke mobbe de højere magter
tilføjet af

Til thorsen : Det hedder: blasfemi

Bare inden du går ud i byen og udtaler det forkert ;)
tilføjet af

Kære Anita W

Når jeg læser dine indlæg, får jeg den tanke at du syntes at det helt iorden, at Muslimer kan andklage Danskere for blasfemi???? Hvad ville der ske hvis det modsatte var tilfældet????"INTET".
Gælder Grundloven/Loven kun for Muslimer eller????
Jeg forstår godt der er mange der føler sig stødt,"Danskere altså" Det er trods alt VORES LAND!!!Hvis du ikke skulle vide det!!!!
tilføjet af

NEJ!

Du læser det ikke rigtigt!!!! Jeg siger at blasfemiloven har eksisteret længe, og alle har vel haft ret til at tage den i brug! Også kristne!!!! Men der opstår en masse "hulumhej" bare fordi det nu er muslimer der vil forsøge mig med at bruge denne paragraf. De har vel ligeså meget et til at bruge den som alle andre mennesker der lever i Danmark??? Den paragraf er bare ikke så ofte taget i brug tidligere!
Personlig er jeg fuldstændig ligeglad med blasfemiparagrafen! Men mener at alle der bor i Danmark skal have samme rettigheder! Dvs. gøre brug af eksisterende lovgivning!
Det ville sgu' da være en anden snak, hvis lovgivningen skulle ændres! Men paragrafen eksistere allerede!!! Så hvad er jeres problem?
tilføjet af

Patent på en Gud?

Næppe! For jeg har en helt anden opfattelse af begrebet Gud, der
er en forenet skaber kraft. Desuden kunne jeg aldrig finde på, at
overbevise andre om min egen tro.
Folk på jo tro på hvad de har lyst til, og mange tror pga. frygt og deres
egen afmagt. Vi er afmægtige som mennesker, for vi er ikke herrer
over alt. Desuden tror jeg hellere ikke det er en ønske position, at
have al den magt.
tilføjet af

Jeg tvivler ej.

Jeg tvivler ikke på at du kan finde ud af at holde din religiøse overbevisning for dig selv; det jeg bider mærke i, er at du skriver at der ikke findes en ultimativ religiøs sandhed. Derfor er tanken om en altdominerende skaberkraft, kald den hvad du vil, vel i strid med den opfattelse andre af en anden overbevisning har. Prøv at fortæl en tilhænger af f.eks. asa troen, at der kun er en gud.
Problemet er at hvis man har et religiøst synspunkt, antager jeg at det er fordi man mener at det er sandheden. Hvis man mener at man har patent på sandheden, og derefter går ud og prøver at overbevise andre om det, må man også være parat til at tage de tæv det nu engang vil medføre. Derfor må man være sig sit ansvar bevidst, og lade være med at tude, fordømme eller ryste på hovedet hvis der bliver sagt noget der ikke passer én. Derfor; ingen blasfemilov.
tilføjet af

Hvad er vigtigt?

Det hedder "hurlumhej" og "forsøge SIG med". Men er det i grunden ikke ligegyldigt at påpege betydnigsløse slåfejl???
tilføjet af

Blasfemi-loven: Nej

Anede ikke vi havde en sådanne lov, men nu hvor jeg er bekendt med den, skal den afskaffes og det kan ikke gå hurtigt nok.
tilføjet af

Tro har aldrig bygget på sandheden

Hvad der er sandt for dig og mig, er nødvendigvis ikke
sandt for andre!
tilføjet af

Tak! :)

...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.