9tilføjet af

Atomkraft, Ja tak!

Stod det til mig blev det forurenende kulkraftværker skrottet til fordel for en lille håndfuld atomkraftværker. De er sikre, forurener ikke, og ville være gode for betalingsbalancen da man slap for at importere kul.
Tjernobyl! Javel, men det var for 20 år siden i sovjet som allerede dengang var på randen af økonomisk ruin og derfor ikke vedligeholdte værket ordentligt.
Bange for A-Kraft? Ja så må man undgå at tage til det billedskønne Frankrig da dette land får over 70 % af sin energi fra A-kraft.
Alternativ energi? Helt fint med mig, men situationen er den at vi bruger langt mere energi end vi kan få fra alternative kilder. Dette billede ændrer sig realistisk set ikke ret meget de kommende 20 år så derfor kan vi lige så godt se på det næstbedste alternativ; A-kraft!
Men vi bor jo i Danmark som ikke ligefrem kan beskyldes for at være verdens mest progressive land. Vi vil helst stå ude på sidelinien og se hvordan de andre gør og være bagkloge.
tilføjet af

Forstår

ikke helt hvad du mener, vi har da atomkraft i Danmark
http://www.jydskatomkraft.dk
:) Leon
tilføjet af

Samme her...

jeg kunne også godt tænke mig flere atomkraftværker, men de skal bare ikke ligge i tæt befolkede områder, hvis uheldet nu skulle ske. Jeg sad faktisk lige at læste en debat om atom-kraftværker på denne side http://newz.dk/forum/item/55616/ meget spændende at høre de andre holdninger...
tilføjet af

Jublede du?

Gad vide om DU jublede da de lukkede Barsebäck? Hvis ja, så kommer dit indlæg noget bagpå mig.
tilføjet af

Hehehe, total...

sjov hjemmeside du henviser til, jeg har været derinde før, det er meget god humor...
tilføjet af

Du har....

....fuldstændig ret.
Det er den reneste måde at fremstille strøm på.
Vi må skynde os at finde alternativer til drivmiddel til biler, fly, tog mv.
Så kunne de der oliesheiker også få lov til at æde deres olie.
tilføjet af

ok..

jamen så smider vi da bare vores atomaffald i din have, siden du er så glad for atomkraft, for det hører jo med.
så langt havde du sikkert ikke tænkt da du sagde ja til det...*S*
tilføjet af

NAR

Du er da ikke bare dum at høre på men også spild at tid at læse og debatere med for jeg tror desværre du er så tykhudet at det næppe trænger ind, men jeg vil da gøre et forsøg....
Har du tænk over alt den vind energi som bare ligger og er lige til at tage og bruge, og i Danmark er vi enda eksperter på dette område og ikke nok med det vi får mange penge ind på eksport at dette.... Skulle vi så ikke starte der....
tilføjet af

Ja og nej

Jeg jubler fordi atomkraftværker her en levetid på ca. 30 år og derfor gjorde svenskerne det helt rigtige. Men du tror da ikke at de lukkede værket for vores skyld?!! Det der sker er at reaktorkernens betonforsegling konstant udsættes for neutronstråling hvorved nogle af dens komponenter omdannes til andre grundstoffer resulterende i at betonen mister styrke.
Jeg jubler ikke fordi vi med vores fremskridtsfjendtlige holdning har bragt os i en position hvor vi vil blive anklaget (med rette) for at være hykleriske hvis vi en dag skulle falde til patten og erkende at atomkraft nu nok alligevel der den mest miljørigtige og økonomiske energikilde der findes.
Tyrannosaurus Rex
tilføjet af

Har du sat dig ind

i hvor mange vindmøller og bølgekraftsanlæg der skulle bygges for at forsyne Danmark med den fornødne energi?
Prøv at regne lidt på det og kom igen med en mere seriøs tilgang til emnet, tak!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.