7tilføjet af

Hvordan taber mig sig herhjemme?

Det uendelig spørgsmål... 🙂
(K) Jeg er egentlig tilfreds nok med mig selv, men vil gerne have mavsen og kærlighedshåndtagene væk, og ja... generelt se mig selv i en mindre skikkelse.
Det siges, at der er en tynd person inde i alle, men jeg har aldrig kunnet finde min, selvom jeg har prøvet næsten hele livet...
Jeg har prøvet med fitness 4 gange om ugen, hvilket tog næsten al min fritid - intet synderligt resultat.
Jeg har løbet meget i fritiden, hvilket endte med en mindre knæskade - intet resultat.
Jeg har prøvet at spise sundt og varieret og skåret ned på de usunde sager - begrænset resultat.
Jeg synes egentlig, jeg har prøvet en del, men jeg gør ét eller andet forkert.
Har en teori om, at det er mit stofskifte, der ikke er særligt højt, så... kære alle debat-"eksperter"... er der nogen af jer, der har en idé om, hvordan man ændrer sit stofskifte markant? Kan man overhovedet?
Eller har i den bedste idé i verden til et mega effektivt vægttab på kortere tid?
Jeg er åben for bud- for vil gerne se lækker ud til sommer!
(Kvinde)
180 cm. høj
95 kg.
Har taget en del på efter graviditet.
Help me... 🙂
tilføjet af

uha da da

ja jeg er mand 192cm og vejer det samme, jeg skal af med 6kg, så ja du skal da på arbejde.
Jeg læser imellem linjerne i dit indlæg, at du ikke gør tingene ud over den grænse, hvor det gør ondt. Hvis man har medlidenhed med sig selv, kommer man aldrig til at tabe sig. Du skal ihvertfald ikke hoppe med på nogle slankekure, men måske se om du kan komme på et slankehold hvor du bliver ansvarlig overfor dig selv men lige grad andre. Måske du også kunne træffe nogen der, som du kan køre fælles front med. Det er svært at slanke sig alene.
Min bedste kur for mange år siden var at tage nogle avisruter i byområde med mange trapper. Det virkede og jeg var i fysisk fantastisk form. Medlidenhed med sig selv, når man er træt hjælper ikke stort, når avisen skal leveres på 4sal.
god fornøjelse.
tilføjet af

vægttab

Du skriver følgende
Jeg har prøvet med fitness 4 gange om ugen, hvilket tog næsten al min fritid - intet synderligt resultat.
Jeg har løbet meget i fritiden, hvilket endte med en mindre knæskade - intet resultat.
Jeg har prøvet at spise sundt og varieret og skåret ned på de usunde sager - begrænset resultat.
Men du er nødt til at kombinere alle 3 ting paa en gang. Prøv istedet at svømme eller cykle, hvis løb belaster dine knæ for meget (skyldes nok din vægt). Yderligere er du nødt til at fjerne alt der hedder usunde sager, og ikke bare begrænse dem.
Desuden skal du styre din kost meget stringent hvis du ønsker større resultater.
Det er lidt svært at skræddersy en kostplan for dig over nettet, men du er nødt til at huske at en diæt ikke varer 1-2 maaneder, men hele livet. Det eneste der skal justeres er kalorie-indtaget.
Det nytter jo ikke noget at leve af broccoli og kyllingbryst i 2 maaneder, tabe sig en masse, og saa vende tilbage til sin tidligere livstil. Saa er det jo spildt arbejde 🙂
Men ønsker du at tabe dig, saa skær ned paa kulhydrater (kartofler, ris, melprodukter og særdeles pasta) i en kortere periode paa en 1-2 maaneder. Men vigtigst er det at du holder styr paa dit kalorieindtag, for i virkeligheden kan du i princippet tabe dig ved at leve af sukker saafremt du bare spiser tilpas lidt af det. Det er dog særdeles usundt og dumt, da du mangler en masse vitaminer og mineraler.
Men et par afsluttende raad fra mig skulle være
morgenmaden skal være en portion havregryn med mælk eller vand (evt en smule rosiner)
mellemfrokosten (ved en 10-tiden) et par stykker frugt, dog højst 1 banan
frokost skal være et par grove rugbrødsskiver med lidt grønt/frugt.
aftensmaden skal være magert kød med en smule ris/kartofler og masser af grønt.
Naar du bliver smaasulten i løbet af dagen, saa drik vand, masser af vand og spis vandholdige grøntsager som fx agurk. Det vil fylde dig en smule men ikke indholde nogle kalorier :)

Ydermere vil jeg foreslaa du læser nogle artikler paa nettet angaaende kost og vægttab, bare husk at forholde dig kritisk, for der er masser af misinformation.
Held og lykke med vægttabet
tilføjet af

kalorier spist < kalorier brugt

Overskriften viser den helt og aldeles grundlæggende forudsætning for at tabe sig, men helt så enkelt er det sjældent, fordi der er 117 forskellige parametre, der spiller ind.
Du kan godt have et stofskifte i den lavere ende, uden at du er syg af den grund. Nogle mennesker udnytter bare føden bedre end andre, og de kan derfor ikke spise så meget. En af livets uretfærdigheder, men lev med det!
Hvis du motionerer 30 minutter om dagen, er du med til at holde forbrændingen oppe.
Du skal også fordele dit kalorieindtag på 5-6 måltider om dagen, hvilket er med til at holde forbrændingen oppe. Hvis du kun spiser f.eks. 2 gange om dagen, vil kroppen tro, der er hungersnød og sætte forbrændingen ned, så du kan spise endnu mindre.
Jeg har selv erfaringer med, at det ikke er nok at spise fedtfattigt og uden sukker. Man kan sagtens holde vægten eller endda tage på på fedtfattig sukkerfri kost. Jeg selv er nødt til at tælle kalorier, hvis jeg vil tabe mig.
Jeg er selv lige begyndt på madlog.dk, og det er alletiders hjemmeside. Du skal selv veje det, du spiser og taste det ind på siden sammen med din alder vægt og hvor meget, du ønsker at tabe dig pr. uge, men så bliver det automatisk regnet ud for dig, hvor mange kalorier, du har spist, og hvor mange du har tilbage til resten af dagen. Du kan indtaste kropsvægt og mål, og så snart du har indtastet tallene 2 gange, kan du få en fin graf, der viser dine fremskridt, ligesom du også kan få statistik over din energifordeling, fordeling af kalorier på de enkelte måltider, om du har spist for mange i forhold til dit behov osv. osv.
Desuden er det min erfaring, at siden hurtigt giver overblik over forbruget, og hvad man kan gøre for at holde det nede.
mvh hønemor1001
Jeg synes siden er meget nem at gå til. Man skal selvfølgelig bruge lidt tid på at sætte sig ind i den, men det tager altså ikke lang tid.
tilføjet af

og jeg er storryger

Ved godt det et usundt, det er stadig usundt at begrænse det til en smøg.
Det nytter heller ikke at prøve at holde op.
NEJ JEG skal også holde helt op, det er ikke nok jeg bare prøver.
NÆ!....er ikke holdt op, lever stadig usundt.
tilføjet af

Jeg har faktisk skrevet et indlæg i denne tråd...

tilføjet af

Dette virkede for mig

Jeg kender alt til problemer med overvægt jeg har altid været buttet og efter at have født vejede jeg ca 30kg for meget. Jeg valgte at ændre min livsstil og det har egentligt ikke været det store problem at overholde den nye kostplan. Efter at jeg var kommet igang gik det hurtigt med at tabe kiloene og jeg mangler ligenu kun at tabe mig 5kg og så har jeg nået mit mål.
Ud over støtte fra min familie var det der fik mig igennem en "online guide" som jeg stødte på mens jeg ledte efter måder at tabe sig på. Den har hjulpet mig utroligt meget og givet mig noget jeg kan forholde mig til og så har den givet mig en kæmpe sikkerhed for jeg ved at det jeg gør er det rigtige.
http://timmyurl.com/kostplan
Jeg vil lige understrege at jeg ikke er fanatisk. Jeg er da "faldet i" før. F.eks. spiser jeg hvad jeg har lyst til juleaften! Jeg VED jo nu hvordan jeg skal tabe mig igen :o)
Kærlig Hilsen
Lone 😉
tilføjet af

gode råd

hold fast på den sunde livstil og montion det er kan være svært at tabe sig og folk har forskælige stofskifte man skal bare finde sin måde uanset hvad skal man dyrke montion og spise sundt lange gåture f.eks. eller løbeture og sturketræning du kan også prøve med en kostvejleder der kan lave nogle test på dig og finde den helt rigtige måde du kan tabe dig på mavebæjninger kunne også være en god ide.🙂 men uanset hvad så mist aldrig troen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.