1tilføjet af

Ansvar

Det undrer mig at når man bringer emnet om homoseksuelle skal have lov til at adoptere, så er det første man hører om er Homoseksuelles rettigheder. Nu skal det dog siges at jeg ikke har noget imod homoseksuelle som personer, sådan så at folk ikke ender med at få denne debat til at handle om hvor dum og intolerant jeg er, bare fordi jeg ikke kan lide homoseksuelle...
Men som sagt, så tænkte jeg her forleden, en uge eller deromkring, på hvorfor det altid skal handle om de homoseksuelles rettigheder? Jeg er ivrig læser af Metroexpressens læserbreve, og fulgte med i den intense diskussion om homoseksuelle, der kørte på et tidspunkt. Jeg forsøgte at sende et læserbrev ind, men det blev afvist. Men for at komme til sagen, har børn ikke rettigheder, bare fordi de ikke er født? Eller er det bare mig der er helt galt på den her. Har et barn ikke krav på en mor og en far, når det kræver en mor og en far at få et barn? Læg nu mærke til at jeg stempler ingen som dårlige forældre, i hvert fald ikke i denne her debat. Men for at fyre en kliché af, som er blevet brugt såre tit, "En far kan ikke erstatte en mor, og ligeledes kan en mor ikke erstatte en far"
Derfor kan to homoseksuelle forældre, ikke kvalificere sig til at få et barn, om de så var bedre forældre end et tilfældigt ægtepar. For spørgsmålet er ikke om de er gode forældre, eller om de er bedre end de "straight" par, nej der er skam ikke noget spørgsmål her, det er blot en konkludering at et barn har krav til en mor og en far.
Dette ansvar overfor børns rettigheder, savner jeg hos mange homoseksuelle par, der konstant fokuserer på hvad DE har lyst til, og ikke hvad barnet har ret til. Er det for meget at forlange af mennesker at de kan se dette? Eller er jeg bare et intolerant pinse svin, som fortjener at blive hængt og brændt fordi at jeg ikke lige syntes det var optur at homoseksuelle måtte adoptere?
tilføjet af

Hvorfor?

Hvorfor mener du, at børn har ret til en mor og en far? Hvad er det, barnet kommer til at mangle, hvis det f.eks. har to mødre istedet for en mor og en far?
Hvad er din holdning til gravide kvinder, som bliver forladt, før barnet er født? Bør kvinden så også bortadoptere sit barn til fordel for et mand/kvinde par, fordi barnet har ret til en mor OG en far?
Det kan godt lyde barskt, når man sætter det sådan op. Men udfra dit eget udsagn, så kan kvinden her jo bare tænke på, hvad der vil være bedst for barnet, og så bliver alt nok godt igen. (ironi)
Det eneste punkt, hvor jeg har mine forbehold, er muligheden for, at barnet vil komme til at savne en fader/moder figur. Det er der nemlig mange børn af enlige mødre, der savner. Men på den anden side, så kan der kompenseres for dette problem, hvis de homoseksuelle forældre har familie eller vennekreds, som barnet så kan få sit input fra.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.