11tilføjet af

Afskaffelse af SU for hjemmeboende studerende

I statsministeren åbningstale sagde Lars Løkke Rasmussen at regeringen vil afskaffe de såkaldte ”cafépenge” for hjemmeboende på en ungdomsuddannelse. Formålet med besparelsen er at forbedre vores nuværende folkeskole, som i forvejen er en af verdens dyreste.

Jeg er selv studerende på Ribe Katedralskole og jeg mener at unge på en ungdomsuddannelse bør have ret til at nogle penge om måneden, selv hjemmeboende.
Beløbet de hjemmeboende modtager, kan eventuelt nedsættes, men afskaffes totalt, nej!
SU’en er med til at sikre et socialt liv ved siden af studierne. Giver det mening at det er nødvendigt med et erhvervsarbejde for at gennemføre en gymnasial uddannelse?
Det kan diskuteres hvorvidt SU’en er løn for at uddanne sig, eller hvorvidt ”belønningen” kommer senere i livet når man har færdiggjort sin uddannelse. Jeg vil mene SUen er en løn til den studerende som senere skal ud på arbejdsmarkedet og betale SU til de nye studerende.
Man kunne også bare finde sig et arbejde? Ja, men det kan være svært at finde når man bliver atten og samtidig skal finde tid til afleveringer og lektier. Ud over det vil mange arbejdsgivere ikke have en arbejder over atten som kun kan arbejde på nogle bestemte tidspunkter i løbet af ugen, når arbejdsgiveren kan få en ungarbejder til det halve.
Ligeså nævnte Lars Løkke at regeringen vil nedrive 27 ”ghetto” områder i Danmark, det vil regeringen bruge en halv milliard kroner på, midt i Danmarks økonomiske krise.
Efterlønnen til gamle nedslidte arbejdere med dårlig ryg, som har knoklet hele livet skal bibeholdes, mens udslidte arbejderes ”golf-penge” skal nedsættes til et minimum.
tilføjet af

Giver blot krævermentalitet.

Jeg kunne godt have fået et "fredagsbar-tilskud" det sidste år af min gymnasietid, men jeg foretrak at få erfaringer sideløbende i erhvervslivet med mange forskellige jobs fremfor diverse offentlige tilskud, sammenlignede jeg med mine gymkammerater som ikke have erhversjob vedsidenaf, gik denne SU udelukkende til fester og ikke andet. Og sådan tror jeg såmænd stadig det er idag.
SU for hjemmeboende animerer blot til en indstilling om, at samfundet er noget man skal modtage fra og ikke noget, man først og fremmest skal yde til. Men førstnævnte indstilling er åbenbart udbredt blandt unge hjemmeboende kvinder på den yderste venstrefløj. Intet overraskende i dette i øvrigt.
Summa summarum: SU for hjemmeboende er blot en katalysator for en krævermentalitet, som er særdeles usundt for både den pågældende modtager og samfundet som sådan.
Så NEJ TAK til SU for hjemmeboende!
tilføjet af

Forkælet indstilling

Har du overvejet, at der er familier, hvor den unge anvender de såkaldte cafe penge til at betale for at bo hjemme? Pengene fra fritidsjobbet går til tøj og fornøjelser.
Når børnene bliver 18 år mister forældrene børnefamilieydelsen, og det er ikke familier der har tilstrækkelig indkomst til at kunne undvære dette et tilskud i økonomien.
Dejligt for dig at du ikke havde de problemer, men måske skulle du tage og udvide din horisont før du udtaler dig så overlegent.
tilføjet af

hvis de unge ikke kan overleve uden SU

så egner de sig heller ikke til at studere.
en 18 årig burde kunne forsørge sig selv, og ikke leve på nas hos familien.
min læretid begyndte da jeg var 15 år, og jeg var udlært som 19 årig.
min ugeløn var 11 kr. som jeg afleverede derhjemme, selvom jeg boede og spiste på min læreplads.
der var intet der hed social liv, cafeer, nyt tøj, alt dette måtte vente til jeg var udlært, og jeg fik jo udleveret 4 sæt arbejdstøj af lære mesteren, så havd skulle jeg med tøj, når det meste handlede om at lære, og arbejde hver dag.
nutidens studenter er så forkælede i hoved og røv, de har ingen økonomisk sans, men lider af en ustyrlig kræve mentalitet.
tilføjet af

ok at fjerne su for hjemmeboende, men...

så skal de studenrende heller ikke være bundet af forældre indkomst til det 21´ år.
sådan er det idag.
det forslag venstre kom med får helt konkret den effekt at de studerende skal forsørges hjemmefra til de er 21. nu betyder det så sikkert også at nogle studerende ikke vil kunne studere hvis de er børn af eneforsørgere i lavinkomst gruppen og det er sgu ikke retfærdigt. så er der lige den anden lille krølle at børn af fattige også godt kan blive gode støtter i samfundet.. men ikke hvis vi holder dem væk fra uddannelse - så bliver det endnu sværre at knække en evt social arv..
Lars Lykke og Claus Hjort er ved at lægge sidste hånd på minimal samfundet Anders Fog beskrev i 90 i sin bog. Et samfund som reelt er en kopi af det amerikanske hvor alt finansieres via forsikring istedet for skat.
kære venner. hvis man bor i florida slipper man med 19% i skat! jeg lader den lige stå 19% wow, det er vel nok fedt og biler til lav prid uden afgift .. bedre endnu.. er der slet ingen bagsider?
jo, en normal husstand i florida betaler f.eks 8000,- kr om måneden for en ganske almindelig sygeforsikring. så træerne gror ikke ind i himlen .. men selvfølgelig sålænge man ikke har brug for hjælp er det jo billing hvis man da tør skppe forsikringerne ...
tilføjet af

studeringsudgifter

men gode mand/kone hvad med udgifterne udgifter til pen og tavle❓gode sko så man kan spare på buspengene.
maksimalt gives der cirka 2650 kr per måned til hjemmeboende.
Hvor mange hjemmeboende su modtagere er der cirka [l]
Og forældren vil jo gerne afholde alle udgifter; selv på dagpenge el kontanthjælp; det er heller ikke noget problem for mange andre end de fattige.
Måske er det bare alles´tiders gode ide at få støttet nogle lærerpladser til de 14-15 årige❓Og tvinge dem som tager en læreplads til lidt mere kæft, trit og retning indtil de er udlært som 18-20 årige❓
Men dem som skal studere arbejder jo med lektierne, og skal ikke også ud og arbejde så de forsømmer deres studier; SUen kunne også gives i kuponform; tøjkuponer, pc kuponer . . og det er næsten smart nok til at der kunne blive en industriel vækst med at levere de produkter og serviceydelser som er på kuponer❓
Ellers burde der bygges overnatnings og bespisningsbarakker ved undervisningsanstalterne❓ Hvilket der i forvejen burde gøres, fordi unge ofte el af og til har brug for at komme lidt hjemmefra og i trygge omgivelser uden overgreb og uden at deres integritet krænkes, men at de får noget støtte i tide og afklaring af eventuelle problemer.
tilføjet af

ja nemlig, og en is kostede 2 øre

tror du ikke du overser at resten af samfundet er ændret lidt siden du voksede op .. jeg er barn af 70´erne og har også stået i lære til 16kr i timen tilbage i 80´erne men det du giver udtryk for er jo rendyrket associalt .. bare fordi du har det på det tørre .. har du tænkt over at dem du klemmer der skal overtales til at betale skat om 15-20 år når du har brug for hjemmehjælp :-)
tilføjet af

nu har jeg rejst rundt i hele verden

og i de fleste lande skal skolebørn selv betale for at gå i skole, samt naturligvis bøger, mad, logi, og mange må overleve på en skål ris om dagen.
den danske ungdom er ødelagt både af forældrene og skolerne, fordi der ikke findes konsekvenser.
i min skoletid var det stadig lovligt at bruge spanskrøret, og mange piger og drenge sad og tissede i bukserne, fordi de ikke havde forberedt sig på lektierne.
studenter skal jo bare læse i 5 eller 7 år for at få en eksamen, de skal jo ikke selv skrive lærebøgerne, og dem der studerer til læger, bliver jo først færdig uddandede når de kommer ind på et hospital, hvor de kan lære at skære lig eller grise op, ingen læge kan læse til kirug, det er noget vedkommende må lære, når studenter eksamenderne er forbi.
ingen studenter møder hver dag, så de kan sagtens have et arbejde ved siden af, det kan man ikke som lærling, for mesteren tolererer ikke, at man går og har interesse timer hos andre arbejdsgivere.
der findes utallige studenter på 35 år, det er noget svineri, samfundet burde forlange at studenterne er færdige med studierne som senest 23 årige, ellers må de selv betale for undervisningen, og naturligvis ingen SU.
dem der bliver sent færdige med studierne, kan jo ikke nå at tjene penge nok, så de kan betale for de udgifter samfundet har haft fordi mange er så ugidelige og dovne, at de hellere vil drikke sig fulde, og bolle løs på universiteterne, jeg ved at de sidste 2 ting forekommer, for det er nemt at spotte en pige der har lært om de sexuelle udskejselser på et universitet, og ikke kun hos KFUK.
universiteterne får også betalling efter hvor mange der studerer, og ikke efter dem der består, så de er naturligvis intereseret i, at så mange som muligt dumper.
tilføjet af

sikke en gang fis du kommer med.

de fleste amerikanere tjener ca. 6 dollars i timen, og de kan ikke få en sygeforsikring, alene en tur på skadestuen koster 1500 kr. blot for at få syet et sår, samt forbinding.
det er kun middelklassen der har sygeforsikring, og de arbejder ikke for 6 dollars i timen.
kutyme på barer og restaurenter er, at hvis de ansatte vil tjene ekstra penge, så må de yde en bedre service, så de kan få flere drikkepenge.
den sociale arv findes stadig, der findes utallige unge på 18 til 25 år der aldrig har lært en fis, så nu bliver de forsørget på produktions skolerne.
tidligere var det kun velhaverbørn der havde råd til at studere, men i dag skal alle studere, også dem der ikke har evnerne.
samfundet er lavet om til et behandler samfund, de fleste unge tror at de bare kan gå på kommunen hvis de mangler en PC, eller hvis de er trætte af at bo hos forældrene.
i dag kan alle finde et sted at bo, tidligere var det kun gifte folk der kunne blive skrevet op til en lejlighed.
sygeplejersker og telefon damer måtte ikke være gift, fordi man mente at det medførte for meget fravær, og det gør det jo også i dag, alle offentlige ansatte har aftalte fri og "sygedage.
alle håndværkere arbejder mindst 37 timer om ugen, de offentlige ansatte arbejder 22 timer, men får løn for 37 timer, samt betalt frokost pause.
på slagterierne skal de ansatte arbejde minimum på 138 %, for at få 5 min pause hver anden time.
prøv med tids studier i det offentlige, de ansatte vil skulle betale mindst 12.000 kr. for at komme på arbejde.
tilføjet af

der er ingen person skat i florida.

Florida er den eneste stat hvor der ikke betales skat af indkomsten, fordi de rige nyder deres pension der.
tilføjet af

lars er et skvat.

Og ikke nok med det, så er han også uvidne om næsten alt, og specialt dette, fordi.
Når man har børn, så modtager man børnetilskud, og hvorfor så lige det, jo børn koster penge, så kommer de i uddannelse, de tjener ikke noget, de studerer bare et eller andet, men de koster sgu da stadigt det samme som tidligere, og mere til, der er transport, tøj, kost Osv, skal forældrene nu til at betale det?, hvis.
Såer der ingen der kommer i uddannelse, det har forældrene da ikke råd til, så hvis det bliver virkelighed, så vil vi få en generation af "arbejder" der kun kan bruge en skovl og ikke andet.
VKO kan sgu da også ødelægge alt hvad de rører ved.
Venlig Hilsen Poul jørgensen
tilføjet af

brug til artikel

Hej. Jeg er En pige der er igang med en artikel til en avis og ville høre om jeg måtte bruge noget fra dit indlæg til den?
min artikel handler om SU afskaffelse og des Konsekvenser for om de unge får tid til at støtte op og deltage i frivilligt arbejde.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.