6tilføjet af

AF...

Der er simpelthen noget jeg ikke forstår - angående love/regler i AF!! Hvis du bliver fyret/opsagt i din 3 måneders prøvetid på et arbejde og din arbejdsgiver ikke vil betale 14 dages løn efter fyring - får DU karentæne.. altså ingen dagpenge! Skulle du være uheldig at ende i samme situation senere hen i dit liv, er du overhovedet ikke berettiget til dagpenge mere. Se det forstår jeg simpelthen ikke.. det er jo ikke ligefrem alle der tager et arbejde for derefter at ønske at blive fyret!! Reglen blev lavet pga folk der misbrugte systemet.. ja det er jo en selvfølge men hvad med folk der bare er uheldige??
Bliver der aldrig kigget på den individuelle person i disse sager?? Jeg kan stadig blive forarget/overrasket over at høre/læse om hvor vanskeligt AF er skruet sammen.
tilføjet af

???

Den regel har jeg så aldrig hørt om, og jeg har da været en del rundt i socialloven? Hvor har du fået den forklaring henne, for det lyder altså mystisk? Jeg siger ikke, at du er forkert på den, bare at jeg da godt kunne tænke mig at få det undersøgt nærmere?
Var du berettiget til dagpenge, før jobbet blev påbegyndt, så er du - ud fra det jeg ved - også berettiget i tilfælde af fyring, især i prøvetiden, der jo netop er beregnet på at prøve hinanden af. Har du en kontrakt med 14 dages opsigelse i prøvetiden, kan arbejdsgiveren ikke løbe fra den (dvs. det kan de godt, men kan så trækkes i arbejdsretten, hvor de soleklart vil tabe).
Samtidig kan det ikke give karantæne at blive sagt op, MEDMINDRE det kan bevises, at du selv er skyld i opsigelsen grundet saboterende og uansvarlig opførsel.
Derimod får du karantæne, hvis du selv siger op, selv om du starter i et nyt job umiddelbart efter, dvs. hvis du vel at mærke har en periode i mellem det gamle og det nye, hvor du ikke optjener løn. Karantænen er i "dvale", hvilket vil sige, at laver du samme "nummer" igen indenfor et års tid, så tæller den ganske rigtigt med og kan udelukke dig fra dagpengene. Men går du direkte fra et job og over til et andet, så dømmes der ikke karantæne.
Jeg vil altså næsten lægge hovedet på blokken på, at du har misforstået noget, men lad os da få det opklaret. Hvis du skriver lidt mere udførligt, hvor du har det fra, så undersøger jeg mine "kilder" i medens. Om ikke andet, så kan vi begge måske blive en smule klogere. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Ok, se her...

Det nærmeste jeg kan komme på stående fod er flg.:
Hvis du er blevet fyret med for kort varsel, men ikke har gjort opmærksom på fejlen straks, vil du rent faktisk blive betragtet som selvforskyldt ledig, og blive idømt en karantæne, der dog ikke kan overskride 3 uger. Karantænen tæller først fra den dag, du har meldt dig til AF som ledig.
Hvis du så indenfor det år, jeg nævnte før, gentager "fadæsen", altså siger op eller bliver selvforskyldt ledig, skal du kunne fremvise dokumentation for mindst 300 timers arbejde inden for de seneste 10 uger (ved deltid er det det halve). Kan du ikke det, så har du ikke ret til dagpenge mere og skal optjene fuld ret igen.
Mon det er noget i den stil, der er sket for dig?
Mvh. Deci
tilføjet af

Præcis

Det var præcis det du beskrev i dit sidste svar der er gældene! Måske jeg ikke havde forklaret det godt nok :-)
Det er nu ikke mig men min kære mor der er tale om!! Jeg syntes bare det er en tåbelig regel når nu arbejdstager er drøn uheldig og ender på et absurt arbejdssted. Det jeg bliver mest forvirret over er at både a-kasse og AF har sager liggende inde pga det arbejdssted - hvordan kan de så lade arbejdssted vinde hver gang istedet for at gå det i sømmene?? Jeg føler AF svigter gang på gang ihvertfald i min mors tilfælde og det er ikke rimeligt!! Det der bla. dukker op i ens tanker er hvad nu hvis hun er uheldig og kommer udfra det samme igen.. det er jo temmelig uretfærdigt!!
Hun har trods alt været på samme arbejdsplads i 24 år hvorefter hun blev fyret pga nedskæringer.. derefter været selvstændig i 4 år. At man så på sine sidste arbejdsdage skal opleve at blive kørt rundt i manegen(stavet forkert :-) først af AF så på et arbejde - og igen af AF finder jeg helt urimeligt!!
Tak for din respons på mit indlæg...
tilføjet af

Og dog

Jeg er sikker på hun kontaktede AF samme dag hun blev opsagt... ??
Jeg ved hun har kontaktet en advokat til at kigge på sagerne for at se om der er noget at gøre!!
tilføjet af

grrrr

ja AF giver karantæne over ingenting fordi de vil rydde op, så derfor..du får INTET ud af at være ærlig overfor dem. tænk kun på dig selv!
det har jeg lært med tiden!
tilføjet af

du bliver ikke fyret-

-for du får en fyreseddel, som du skal vise til din fagforening.
hvis du selv har sagt op er det noget andet..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.