10tilføjet af

ABort for nylig - 19 år

Jeg måtte for ca. 1 uge siden få en abort.. Jeg har heldigvis ikke fortrudt det og har det ikke rigtig dårligt over det, som nogle får.. Men alligevel kan jeg ikke lade værfe og tænke "hva nu hvis" og sådan..
SÅ ville gerne snakke med en, som evt har prøvet det samme for nylig..
- Kram MIa
tilføjet af

Har været der

Hej!
Jeg har været der. Det er dog ikke for nyligt, men flere år tilbage, dog husker jeg det, som var det igår! Jeg var 16 år da jeg fik en abort og forskellen på os er nok at jeg til tider har fortrudt det. Man kan automatisk ikke lade være med at tænke, hvad nu hvis, og det vil man gøre resten af sine dage, tror jeg. Det har jeg gjort hidtil. Jeg kan dog også godt se, at det var det rigtige valg der blev taget dengang, men hvad nu hvis....❓Det er aldrig nemt, men man skak gøre hvad man syntes er rigtigt og holde fast ved det.
Jeg er nu 24 år og har en dejlig søn på knap 18 mdr., der også var en smutter. Jeg kan kun sige, at det er det bedste valg hidtil, men valget om en abort dengang var afgjort også rigtig!!!
Jeg ønsker dig i hvert fald alt mulig held og lykke for din fremtid og tvivl aldrig på din beslutning. Den kan nemlig ikke laves om.
Knus
Hopefull1
tilføjet af

Kender det...

Hejsa Mia...
Jeg fik for 2 år siden lavet en abort, dengang var jeg kun 17(på det tidspunkt var det 3 uger til jeg blev 18)!
Så jeg ved virkelig hvordan du har det, bort set fra jeg har det til tider meget dårligt over mit valg, da jeg (set i baksepjlet) nok gjorde det mest for min kæreste, men ellers er det jo nok det rigtige valg..
Men efter som du kun er 19 syntes jeg at det var det rigtige valg du har taget..
Selv har jeg nogle veninder som er 21 år, hvor af den ene har fødtsidste år og en som bliver sat til at føde på mandag, og de var/er ikke færdig med deres uddannleser, og hende der har født hendes kæreste gik fra hende efter hun havde født..
Så..
Men håber at du skriver tilbage her inde hvis du har lyst til at snakke med mig, for jeg vil da gerne snakke med dig og hjælpe dig hvis jeg kan...
Knus Mica
tilføjet af

Hej Mica

Hej Mica. Jeg kunne også godt tænke mig at snakke mere med dig.. For tror det kunne være meget dejligt at snakke med en om det, som både kender til det og som samtidig ikke er en som har forudindsatte meninger om én...
tilføjet af

Mig igen

Hejsa mia..
Så kan du sende din mail over her hvis det er så kan vi jo maile sammen.. eller hvis du heller vil snakker her inde er det også oki..
Mange knus fra mig
tilføjet af

Ingen løftet pegefinger...

...men hvor var præventionen henne piger?
vi vælter os i kondomer, p-piller, sæddræbende creme, spiraler...
Det koster dyrt at skulle ha en abort, fordi præventionen glemmes. Ikke dyrt pengemæssigt set, men psykisk.
Pas på jer
tilføjet af

præventionen var der skam

Jeg er på p-piller og var det også da jeg blev gravid, men som alle jo ved er p-piller ikke 100% sikre, men kun ca. 98% og nogle falder igennem og jeg var desværre en af dem..
Jeg har endnu ikke fået det psykisk dårligt over min abort.. Jeg ved ikke hvorfor om det er fordi jeg ingen rigtig holdning til det har, eller om det er fordi jeg bare er heldig..
tilføjet af

Det er en anden snak

Så skal jeg undskylde min "ikke løftede pegefinger"!
Hvis du har gjort hvad du skulle for at beskytte dig, og ikke er klar til et barn, så finder jeg det helt i orden med en abort.
Det er jo netop det der viser at du er en rigtig klog pige med ben i næsen. Alt for mange uønskede børn fødes hvert år.
At du ikke har det dårligt, det skal du ikke få det dårligt over! Du traf det rigtige valg, så smid tankerne omkring aborten væk, og glæd dig over at du stadig kan være dig selv.
Knus
tilføjet af

Vil lige sige...

Vil lige sige, at for mit vedkommende har jeg været gravid tre gange..
Første gang brugte vi kondom, hvor det sprang. Jeg tog fortrydelses piller, som jeg kastede op igen. to gange og der har det åbenbart været for sent at tage dem tredje gang.
Anden gang brugte jeg p-piller, men blev gravid alligevel. Lægen sagde, at der var en meget lille risiko for at man kunne blive gravid med p-piller, så jeg fortsatte med dem og blev gravid tredje gang.
Nu har jeg fået en p-ring, og håber og beder til at den virker..
Man kan altså sagtens bare være uheldig og det er de færreste der kender smerten ved at skulle tage den beslutning tre gange..
tilføjet af

har selv været der

hej mimz..
Jeg er enlig mor på 21 som fik en abort for ca en måned siden..
Mine tanker fløj rundt.. hvis jeg valgte at beholde dette barn, så ville min datter have en søster/bror hvor de har mest glæde af hinanden.. Men samtidig sad jeg og tænkte på om jeg kunne klare at være alene mor til 2.. Min endelig beslutning blev at jeg ikk følte jeg kunne magte det.. Har virkelig grædt mange tåre siden.. Har virkelig haft det skidt med min beslutning.. men for sent at ændre på nu..
Har du lyst til at skrive til mig, og få en snak så er du velkommen til at kontakte mig på mailen:
karengiftekniv@sol.dk
Vil altid være der for en som har behov for det..
Mange hilsner Anja
tilføjet af

Interviewperson søges til radioindslag

Hej,
jeg faldt lige over debatten her i min jagt på en pige, der har fået foretaget en abort. Har du lyst til at fortælle hvilke overvejelser, der lå bag og hvorfor abort var en løsning for dig i din situation, vil jeg meget gerne høre fra dig.
Send en mail med dit tlf-nummer til gerlach@mail.djh.dk.
Interviewet laves over telefonen, varer max. 10 minutter og du kan være anonym, hvis du ønsker det...
MVH Sara, journaliststuderende
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.