3tilføjet af

salg af andelslejlighed

Hej
jeg står over for at skulle sælge min andelslejlighed. Jeg vil derfor høre om der findes noget som en sælgeransvarsforsikring eller ejerskifteforsikring for den slags da der jo ikke findes en tilstandsrapport for hele ejendommen?
Er der nogen der har nogle råd eller erfaringer med dette?
tilføjet af

ang. salg af andel

Den andel jeg bor i skaffer man selv en køber, hvis ikke der en venteliste hos bestyrelsen, højesteprisen er sat af bestyrelsen, hos os går vi helt udenom en ejendommæler, derved spare vi penge, vi får et syn på andel, sammen med sælger, køber og bestyrelsen der gemmengår sammen og ser på mangler og fejler, men sælger hos os skal ikke hverken male og tapesere, det er køberens sag, men jeg vil lige påtale, at reglerne er måske ikke det samme hos dig, men henvend dig til bestyrelsen, de skal rådgive dig, held og lykke med salget.
tilføjet af

Gennemlæs din egen kontrakt

- Jeg har i sagens natur, ikke set alle slags andelskontrakter og vedtægter, men nærlæser du de to dele har du sandsynligvis svarerne på alle dine spørgsmål. Skulle dette ikke være tilfældet har du formanden for andelsforeningen til det samme.
tilføjet af

Nej

En andel er ikke en fast ejendom, men en andel af foreningens formue med brugsret til en bolig, hvorfor reglerne om tilstandsrapport, ejerskifteforsikring mv. i Lov om forbrugerbeskyttelse ved salg af fast ejendom ikke kan benyttes.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.