2tilføjet af

YaHVeH - YaHovaH - Jehovah?

´
Hvad er GUDSNAVNET og HVORFOR/HVORFOR IKKE!
Og så skylder jeg "jehovas vidner" en 1/4 undskyldning - hermed gjort!
Jeg kan sige med det samme, at næsten alle Tolkninger af YaHWeH - tolereres i de tolerante KRISTNE KREDSE, således også betegnelsen "JEHOVA", brugt af adskillige, heriblandt det der er interessant her, nemlig den noget specielle Religion "jehovas vidner"!
Nedenstående er ca. 1/2 delen af de tolererede tolkninger af "GUDSNAVNET": "YHVH/YHWH -
Yahweh Yahveh Yaveh Yaweh Jehova Jehovah Jahova Jahovah Yahova Yahovah Yahowah Jahowa Jahowah Yahavah Jahavah Yahowe Yahoweh Jahaveh Jahaweh Yahaveh Yahaweh - MEN

"jehovas vidner" prøver ofte at give det indtryk, at forfatterne (Fred Franz & Co) til deres bibel NWT/NVO, besad specielle kundskaber i Græsk - Hebraisk og Aramaisk - Disse specielle Kendskaber/Kunskaber, brugte man bl.a. som grund til at indføre betegnelsen "jehova" i det Ny Testamente (For som de sagde, DE ville tilbage til den Rigtige "Kristne Religion" - (Hvorfor de så bl.a. indsatte det moderne "jehova" bl.a. 237 steder hvor det ikke hørte hjemme må guderne vide)) og Hvilket også var grunden til det noget Pompøse og Brovtende navn:
"New World Translation of the Holy Bible"!
Kritik af samme, kan læses her:
http://www.forananswer.org/Top_JW/Scholars%20and%20NWT.htm
(Re.: indsættelsen af "jehova" kan ses i nedenstående!)
http://www.jehovahswitnesstruth.com/john1_1.htm

JW/WTS indførte altså betegnelsen "jehova" (Som ellers er en af de NYESTE betegnelser? (til at gå tilbage i tiden med ?)) som GUDSNAVNET - NAVNET OVER ALLE og til ALLE TIDER i det Ny Testamente - Da man med vanlig beskedenhed SLOG FAST at denne betegnelse "jehovah" var det rette GUDSNAVN - og den mest sandsynlig fortolkning af det Hebraiske YHVH (som ellers tolkes mere korrekt til YaHWeH - Jahve - m.v.)
Men NU opstår så "PROBLEMET" - (altså for JW/WTS) NYERE undersøgelser har nemlig vist, at vi har at gøre med et "Dobbelttydigt problem", og at Den sådakaldte KUNDSKAB som "JW/WTS-Fred Franz" SOLEDE SIG I, ikke rigtig dækker de Bibelsk Hebraiske problemnstillinger re.: det GUDDOMMELIGE navn, YHVH som re.: verbet 'hoveh' eller "YAH - HOVEH" = "JEG ER", stavet tolket fra Hebraisk Y-H V H eller "Yud - hey vav hey" udtalt sammenttrukket YAHWEH egentlig kun kan være det LYSENDE GUDSNAVN!
Men som sagt har "jehova-brugerne" nu et problem, da der i det Hebraiske skriftsprog er en dobbelttydighed, der bl.a. er afhængig af Sætningskonstruktionen:
Hvilket viser grunden til at man er ved at Udfase bl.a, Jehovah fra de moderne Bibler, fordi NØJAGTIG de samme bogstaver på Hebraisk "Y - H W H / H V H" = "hey vav hey" med enten en prik eller pennestreg under eller i forbindelse med de omgivende ORDs sætningsdannelse, angiver udtalen "YAH - HOWAH/HOVAH", (Som i "JE-HOVAH) MEN betyder begærlighed / ugudelighed / ondskab" / RUIN - Samme "H V H" "hey vav hey" kan også oversættes til "HAVAH" = Problemer /Ødelæggelse /Gøren fortræd!

Derfor er betegnelsen JEHOVAH" faktisk ikke en særlig god TOLKNING af YHVH, og vil sandsynligvis blive udfasede i de Kommende Sande KRISTNE Bibler da "jehova" i den rette sæætningskonstruktion, KAN oversættes med Ondskabens Herre / "GUD der ødelægger" - m.v.
http://www.revelations.org.za/NotesS-Name.htm
http://www.revelations.org.za/MenuSName.htm
http://www.revelations.org.za/Didyouknow.htm

Det er jo egentlig tankevækkende, at nøjagtig de samme HEBRAISKE konsonanter "YHVH/YHWH", som danner "GUDSNAVNET" Også danner Ødelæggerens Navn, alt efter i hvilken sætningskontruktion man skriver eller ved tilføjelsen af en lille prik/pennestrøg!
Ovenståënde er ikke kun kendetegnende for "GUDSNAVNET", men Også Messias Navn "YAH'SHUAH /Josva/Jesus har tilsvarende dobbelttyddighed indbygget - Men det må i selv "stave" jer igennem til via ovenstående link!

Med venlig hilsen
jalmar
P.s. - Da emnet er lettere kontroversielt for nogle, beder jeg jer være opmærksom på -
Skulle jeg have lavet en "BØF" re.: ovenstående bedes I venligst rette mig - Jeg har lavet indlægget efter bedste evne, hvilket jo ikke altid rækker, og jeg har læst adskillige Engelske sider v/hjælp af Ordbog - Men man kan jo sagtens misforstå et og andet!
På forhånd tak!
J*
tilføjet af

Hjalmar - Jalmar - Jalmer

Du gør dig mange tanker.
tilføjet af

At JEHOVAH er = SATAN ..........

´
Hvis den rette sætningskonstruktion er tilstede, er da interessant!
Og at mange måske IKKE kan lide den sammenhæng min forborgne ven er da endnu mere interessant!
MEN min ven!
Jeg læser vurderer og videreformidler de oplysninger, som jeg mener er interessante -
At andre ikke finder den Dobbelttydighed der ligger i det PRIMÆRE GUDSNAVN interessant,
er da egentlig bedøvende, jeg synes det FAKTUM at BETEGNELSEN JEHOVA bragt i den rette
sammenhæng ER "ONDSKABENS GUD" = SATAN er mere end interessant - så forsstår jeg bedre!
Se nu er det jo man kunne finde en række spændende sætninger fra Bibelen -
for at se om jeres "jehova" de facto ikke er SATAN selv, så det I beskylder
de KRISTNE for, mon det egentlig i virkeligheden ikke er en tveægget boomerang!

Med venlig hilsen
jalmar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.