5tilføjet af

Velfærdsmodellerne

Hvad er fordelene og ulemperne ved hver af de tre velfærdsmodeller og hvilken en af dem er mest hensigtsmæssig?
tilføjet af

velfærd

Der er ikke nogen af velfærdmodellerne der er mere hensigtsmæssing end den anden, det fhænger helt af hvilket situation landet befinder sig i, og det afhænger i den grad også af ens egen meninger, ligsom alt andet politik.. << min egen mening
taget fra min lærebog>>
De dominerende principper i de tre modeller er:
RESIDUAL MODEL > Medborgerprincip: Alle har ret til sociale ydelser der finansieres primært over skatterne.
SOCIALFORSIKRINGSMODEL > Forsikringsprincip: Tvunget socilaforsikring giver ret til sociale ydelser, der finansieres ved sociale bidrag. Skattefinansieret sikkerhedsnet for ikke-forsikrede.
UNIVERSEL MODEL > Medborgerskabsprincip : Alle har ret til sociale ydelser, der finansieres over skatterne.
RETTIGHEDER KNYTTET TIL BESKÆFTIGELSE: (residuel= i ringe grad) (SOCIAL= i høj grad) (UNIVERSIEL= I ringe grad)
HVEM BEGUNSTIGES > (RESIDUEL= Højindkomster, stabilt beskætiget) (SOCIAL=Højindkomster, Stabilt beskæftget) (UNIVERSEL=Lavindkomster, Ustabilt beskæftiget, Kvinder, Børnefammilier)
SKATTESTRUKTUR > (Residuel= Lav skat på arbejde, Lav progression (lav vareskatter) (Høje ejendomsskatter)) (SOCIAL= Høj skat på arbejde, Lav progression (ret lave vareskatter) (Lave ejendomsskatter) (UNIVERSIEL= Moderat/høj skat på arbejde, høj progression (Høje vareskatter) (Moderate ejendomsskatter)
der var lidt der.. håber det kan bruges 🙂
tilføjet af

fordele eller ulemper???

om der er fordele og ulemper er os til at diskutere.. hvis man fx kigger på USA, deres skat og ydelser.. Usa er en klar residuel model. De har lave skatter og betaler selv alle deres ydelser. Lave skatter er godt, for dem der har arbejde. Men det er selvfølgelig skidt for dem som ikke har arbejde, for det betyder at de ikke kan få deres børn i en ordenlig skole, de kan ikke blive opereret, de kan ikke komme til lægen osv. pga de intet arbejde har. Man kan så sige det er deres egen skyld, de ku bare gøre noget for at få et arbejde eller lign, men der er altid nogle som pga af psykiske eller fysiske grunde ikke har muligheden for at få job, og de ender så med at lide under de lave skatter og selvbetaling af ydelser. Men til gengæld for dem som har fast job, er alt jo billigt og livet er nemt, de har råd til store huse og fede biler osv. genneralt set..🙂så om det er en ulempe eller en fordel at de har lave skatter er svært at sige.. og sådan er det med det hele.. der er altid to sider af sagen.. sådan er politik.. << Min mening. 🙂
tilføjet af

hvad for en velfærd

taler du om?anders fogh taler om skattestop uden der forringer velfærden mens priserne gå i vejret,alt forringes på sundheds,uddannelse,ældrepleje,nu må kunstig befrugtnings behandling betales af egen lomme,kræftpatienter venter på undersøgelser og behandling fordi regeringen og dens støtteparti har fjernet ventelistegarantien.det kaldes skattestop med en bedre velfærd ala fogh og befolkningen,de idioter sætter sit kryds på andre idioter som sider i regeringen og dansk udanskparti
tilføjet af

Samfundet er kompleks.

Ingen politiker kan overskue samtlige konsekvenser ved en lovgivning, især fordi store dele af befolkningen forsøger at drage sine egne fordele ved paragraferne, frem for at tænke i helheden og solidariteten. Se blot på dem, der pludselig fik mulighed for at hælde gratis benzin på deres bil.
Faktisk er det en dårlig skik at lægge alle dårskaberne over på politikerne, da almuen er den, der har den største skyld for fortrædelighederne.
tilføjet af

Velfærdens konsekvenser

Velfærden i Danmark kan først og fremmest ikke finanseres længere. Hvis ingen arbejder og virksomhederne forsvinder ud af landet, sidder vi i dybe problemer som går ud over mange. Problemet er så, at den ikke bare kan beskæres lidt, eller endda helt afskaffes. Folkene er alt for afhængige nu.
Hvis der skulle opstå fejl eller underfinansiering (ligesom det sker nu), går det ud over alle. Både rige og fattige. Og derved får de rige, altid skylden. Staten har megen magt over os, og den får mere, fra dag til dag. Når folk først stoler på velfærdsstaten, har den mulighed til at fratage dig alle rettigheder. Det sker, at staten, uden videre, kan hæve afgifter, skatter og restriktioner på ens madvaner, rygevaner og meget mere. Men DET, er kun det første.
Velfærdsstaten giver også mulighed for en hver indvandrer, at benytte sig af den, uden at komme i gang, med at lære kulturen og begynde, at blive integreret. Grundene til indvandringen bliver, således perverteret, og indvandrere kommer ikke altid på grund af den dejlige kultur, er at velfærden giver dem en slags "mor", til at tage sig af dem, (hvilket ikke er slemt i sig selv). Dette skaber selvfølgelig racisme og had, her i landet, fra danskere, fordi det ikke er individet som bærer eget ansvar, men hele fællesskabet. Derved giver Danmark ikke en god atmosfære for indvandrere.
Og den vigtigste konsekvens af alle, er at den gør folket ignorante, ligeglade og højt egoistiske. Dovenhed hører også til her. Da jeg er meget religiøs, og kender til hvad Jesus sagde, synes jeg det er træls at folk her i Danmark er blevet meget egoistiske og ligeglade med deres medmennsker. For de fleste lyder det nok ironisk, da de vil sige at det er de liberale, som er ligeglade med fattige. Men faktisk er det sådan, at folk stoler SÅ blindt på regeringen og velfærden, at de FULDSTÆNDIG, glemmer at der stadig findes folk, som er i rigtig dårlig tilstand, både her i landet, og i andre lande. Her i landet, findes der alkoholikere, på bistand, uden nogen social kontakt og kærlighed. Der findes stress, selvcentrering og endda skilsmisser. Når jeg går rundt, i byen, ser jeg de sureste, kedelige og mest travle mennesker, der går rundt og ligner nogen, der ikke gider mere. Og jeg kan også forstå det. Det værste er, at religion (en ellers dansk værdi), bliver FULDSTÆNDIG fjernet ud af hverdagen. Kristendom, efter hvad jeg ved, giver mennesket en mere glad holdning til medmennesker, og samtidig en stærk morale, og skelnen mellem godt og ondt. Ungdommen er derfor helt fortabt. Jeg er selv en 19 årig fyr, og nok den eneste i Horsens Kommune, der går i kirke om søndagen.
Der er ellers mange flere ting, og selvfølgelig også gode ting, ved velfærdsstaten. Tag ikke fejl, men jeg vil nødigt have velfærdsstaten afskaffet. Det KAN ikke ske nu mere, og vil ellers have grimme følger. Der mangler bare en del opklaring, startende i skolen. Men den er også fortabt.
Tænk på de andre, nogen har brug for mere, en bare et tag over hovedet. Kærlighed er den aller første menneskeret, før alt andet. Og jeg må sige, at jeg ikke får megen kærlighed fra omverdenen, men fra min familie, som jeg sætter høj pris på!🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.