3tilføjet af

Universitetsstudier i udlandet!

Er der nogen her, som har læst på et udenlandsk universitet i et engelsksproget land? Og i så fald hvilke erfaringer har du fået? Var der problemer økonoimisk? Kunne du få SU med? Var der stor faglig forskel sammenlignet med et dansk universitet? Hvordan var det sociale miljø etc.?
tilføjet af

Hej

Jeg gaar paa Uni i USA iojeblikket.
Jeg har faaet min SU med.
Resten af studiet skal du selv betale med undtagelse af hvis studiet er en udvekslingsaftale.
Min oplevelse har kun vaeret positiv. Jeg mener at der er flere muligheder i at studere i USA end Danmark og kan kun anbefale dig at tage afsted.
Det sociale miljo er hvad du selv gor det til. Er du aaben vil du faa let ved at mode mennesker. Der er masser af klubber og foreninger tilknyttet de forskellige skoler.
Her kan du tilmelde dig og mode andre studerende fra hele verden.
Har du flere sporgsmaal er du velkommen til at henvende dig:
min email er jacob-ras@sol.dk
VH
Jacob
tilføjet af

Fremgangsmåde

Hej.
Som sagt kan det være en ret dyr fornøjelse at læse i USA.
Jeg tror den nemmeste vej er at gøre det på følgende måde:
Du begynder først på en bacheloruddannelse i det fag Du ønsker. Tag den på et universitet der har en udvekslingsaftale med uddannelsessteder i USA (eller hvor det nu er Du vil hen). Udover at Du så ikke skal betale gebyrer på udevekslingsstedet, har de også praktisk vejledning og hjælp, og formaliteterne er afklaret i forvejen. Det gør det MEGET nemmere.
Du tager så en udveksling (1-2 semestre) og sørger for at Du virkelig profilerer dig selv derovre (ikke i forstand af at booste dit ego, men at arbejde intenst med dit fag og give den det der ekstra "edge").
Benyt dig af alle muligheder for at prente dig ind i folks hukommelse, vær tutor for yngre medstuderende, byg et netværk - og helst udenfor de internationale studerendes klub. Dem der kan hjælpe dig er ikke dem der forsvinder efter et år som dig selv, men dem der arbejder, forsker og underviser på stedet.
Det Du skal med alt den indsats er at gøre det klart at Du gerne vil være graduate student på stedet, så prøv om ikke Du kan få nogen til at inddrage dig i et fremtidigt projekt. Du skal også huske på at samle de der anbefalingsbreve de er så vilde med. Det kan simpelthen være fra hvilken som helst leder: din professor, din træner, en officer vil altid være godt (såfremt Du har været værnepligtig) osv.
Så tager Du hjem, tager din bachelorgrad og med den i lommen søger Du om at tage din Master eller PhD derovre. Dt er nok den realistiske vej: først en uddannelse derhjemme, skabe et netværk under et undvekslingsophold og så videregående studier i udlandet.
Btw, er du god til sport? Du vil nok ikke kunne hamle op med unge amerikanere der har spillet football siden 3. klasse, men hvis Du er nogenlunde god til en mindre udbredt sport, så ER der chance for at komme på et team. Kender selv en der har været middelmådig midtbanegeneral i sin lokale fodboldklub, slet ikke noegt særligt, men det var altså nok til at han fik et gratis udekslingssemester mere efter at have spillet de første 6 måneder han var der - så bare prøv.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Stadigvæk dyrt, manolo

Manolo,
hvorfor anbefaler du dén måde? Det er jo endnu dyrere at tage en overbygningsuddannelse i USA end "undergraduate".
Men jeg har så også taget uddannelse i udlandet; BA i Storbrittannien.
Det var en 100% god oplevelse, og det faglige niveau var over det danske. Der blev taget hånd om de studerende og man skulle gøre sig umage hvis man skulle føle sig ensom. Miljøet var positivt, med stor respekt for det faglige. Du er nødt til at undersøge landet og institutionen nøje, for der er store forskelle på, også ang. studieafgift.
SU kan tages med i EU, og den rækker som oftest længere end i DK. Danske arbejdsgivere kan være skeptiske overfor udenlandske uddannelser, så jeg vil anbefale evt. overbygningsuddannelse i DK.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.