2tilføjet af

Unges selvopfattelse/idenditet - projekt opgave

Hej!
Da vi har projektopgave i denne uge vedrørende unges selvopfattelse, kunne vi godt tænke os at du måske kunne svare på de her spørgsmål, som vi kommer til at bruge senere.
1. Hvad er selvopfattelse og udtrykning?
2. Er der forskel på ens selvopfattelse/identitet og den måde, man vil fremstå på?
3. Hvorfor vil man prøve at fremstå som en anden end ens egen selvopfattelse?
4. Hvorfor vil man gerne blive accepteret?
5. Er det vigtigst at blive accepteret som den man er (ens selvopfattelse/identitet) eller som den man fremstår som? Hvorfor/hvorfor ikke?
6. Hvad kan man gøre for at forhindre unge i at prøve at fremstå, som en man ikke er?
7. Hvad gør det ved ens selvopfattelse, hvis man ikke bliver accepteret, som den man er?
8. Hvordan kommunikerer unge via deres stil?
9. Hvorfor køber unge dyre mærkevarer? - og er det et problem?
10. Er det et problem, at kendte mennesker påvirker unge i deres hverdag?

- Kærligste hilsner Simon, Emma og Celine
tilføjet af

Unges selvopfattelse/idenditet - projekt opgave

Hej Simon, Emma og Celine
Sikke en spændende projekt opgave!
Jeg tror du, at I griber det forkert an, ved at stille sådan nogle svære spørgsmål inde på denne debat. Jeg vil i stedet anbefale jer at læse bøger, der handler om socialisering i samfundet.
Men jeg kan da prøve at besvare jeres spørgsmål:)
1. Ordene slås op på denstoredanske.dk
2. Dette er et meget individuelt spørgsmål, som der garanteret findes mange teorier om. Men jeg har den holdning at ens indre identitet er den måde man vil fremstå på. Den måde man fremstår på er ens handlinger, der kan fortolkes som modtageren ønsker at fortolke dem - dette kan både have et positivt og et negativt udfald. F.eks. hvis jeg er på vej ind i et tog, og kommer til at skubbe til en person uden selv at lægge mærke til det, og derfor ikke får undskyldt mig, kan personen, som jeg har skubbet til opfatte dette på forskellige måder. Personen kan enten blive rasende eller i stedet vælge at ignorere tilfældet, fordi jeg måske bare havde travlt. Fortolkningen som modtageren drager handler dermed også meget om, hvilke normer og værdier denne person har. Disse får personen både i den primære og sekundære socialisation.
3. Jeg mener, at hvis man vil fremstå som en anden person, er det fordi man har et lavt selvværd. Man tror ikke på, at omverdenen vil kunne lide eller acceptere en som man er. Derfor sætter man en maske på ansigtet for at virke mere interessant.
4. Mennesket er et flokdyr. Hvis det ikke er en del af en flok, er det ikke et tilfredst menneske. Mennesket vil accepteres og respekteres, fordi det derved kan være sig selv i sin flok. Et menneske der ikke føler accept vil sørge i en sådan grad, at det kan have lyst til at dø. Netop derfor har man bl.a. i skoler startet mange mobbekampagner - ikke pga. en frygt for at en uaccepteret elev ville springe ud af vinduet - men fordi vi som mennesker skal lære, at der skal være plads til alle i vores flok.
5. Det er vigtigst at blive accepteret for sin identitet, fordi den er dit inderste jeg. Men gennem livet møder man mange forskellige grupper, og skal socialisere sig selv i nye omgangskredse, og der kan det ofte være let, at sætte et flot billede op omkring sig selv. Men der er det vigtigt at huske, at folk er ligeglad med, at man har fejl, og at det faktisk gør en mere menneskelig og interessant, hvis man rent faktisk har fejl.
6. Man kan ikke forhindre unge i at fremstå som noget de ikke er. Det er en del at være teenager at afprøve flere facetter af, hvad et menneskeliv kan være, så man til sidst kan finde ud af, hvem man selv og ens egen identitet virkelig er. Hvis man forhindrer en teenager i at afprøve livet, finder personen aldrig ud af, hvad den kan lide og ikke kan lide.
7. Som jeg tidligere sagde, kan et menneske have løst til at slå sig selv ihjel, hvis det ikke føler accept.
8. Unges stil indikerer, hvem de ser op til. Stilen siger i bund og grund ikke noget om, hvilket slags menneske de er. Det siger heller ikke nødvendigvis noget om, hvem de vil være. Stilen kan de udnytte til at få andre til at se op til sig selv, og give sig selv en bestemt rolle: f.eks. lederrollen.
9. Ungdommen er et forvirret stadie mellem barn og voksen. For hvad er man egentlig, og hvordan skal man opføre sig? Nogle vil gerne være voksne med det samme, og andre kan godt lide barndommens hygge. Derfor er det meget forskelligt, hvordan en teenager opfører sig. Når en ung gør noget uventet, som at købe mærketøj, gør personen det meget for at imponere sin omgangskreds. Men hvis omgangskredsens reaktion er at skubbe den personen væk fra sig, fordi personen handler anderledes end normalt, vil personen enten forsøge at finde nye venner, eller "smide masken" (i overført betydning: smide mærkevarerne) og søge tilbage til sin gamle omgangskreds. Sidste tilfælde sker i færre tilfælde end den første, men det er alligevel sundt for individet. Husk, at konfrontation ikke nødvendigvis er en dårlig ting for mennesket. Mennesket lærer ku´n af konfrontationer.
Unge er i et udviklingsstadie, hvor de skal finde deres identitet. Derfor gør de yderst markante ting, for at se, hvordan de har det med at være en anden person end den de plejer at være. Det er i hvert fald min teori.
10. Der vil altid være nogle der påvirker os i vores hverdag. I middelalderen var det prinsen og prinsessen, der var forbilleder for den unge befolkning. I dag er det de kendte. Man kan ikke lave om på det. Men man kan i stedet formindske sin tankegang, der siger, at man SKAL være præcis ligesom dem for at have et liv og være sej. Man kan være sej og have et liv på sin egen måde. Der er alligevel ikke nogen, der er interesseret i at tale med en kopi af et andet menneske.
Vi er individuelle individer med individuelle tanker og holdninger, og det burde vi benytte os af.
Husk at jeg ikke er professor. Jeg er et menneske, og derfor kan I kun bruge mine svar som et eksempel.
Rigtig meget held og lykke med jeres opgave!
Mvh Sonja
tilføjet af

Unges selvopfattelse/idenditet - projekt opgave

Hej Sonja!
Vi vil gerne sige mange gange tak fordi du tog din tid, og besvarede alle vores spørgsmål, og du har helt ret vedrørende at det er forskelligt fra person til person. Da der ikke findes noget endelige svar. Vi skrev også ind for at høre de andres meninger.
- Knus Simon, Emma og Celine
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.