8tilføjet af

udlejning af leje-lejlighed?

Er det lovligt at udleje en lejelejlighed for en periode?
tilføjet af

det tror jeg ja

Du kan jo søge på "lejeloven" på google, men jeg mener godt man må fremleje den i en kortere periode, sålænge det ikke overstiger et vist antal dage, da du skal kunne dokumentere at det er din primære bopæl.
Frit fra hukommelsen, som sagt er du velkommen til at støvsuge lejeloven...
tilføjet af

Hvis jeg var boligminister

Så ville jeg godt se gennem fingrene med lejeloven med det udseende du render rundt med *S*
en pæn blondine, der spiller CS...gid jeg dog havde været 10 år yngre *blink blink* *ss*
tilføjet af

Jo,efter 2 år.

Har du boet i lejligheden i 2 år,kan du godt fremleje den ud,men husk at meddele det til udlejeren.Du skal lige huske på,at betaler den nye lejer ikke huslejen,bliver du smidt ud af lejligheden.Altså det hele hænger på dig,også vand,varme,hæfter du for.
tilføjet af

pladder

Du må ikke fremleje din lejlighed ud, medmindre at du har udlejers godkendelse til dette, og det er ligegyldigt om du har boet der i 30 år eller noget. Højest sansynligt får du ikke tilladelse til det. Den gives som regel kun hvis man skal rejse udenlands, og kan dokumentere dette.
tilføjet af

Udlejning af lejlighed...

Ikke alene skal du meddele det til din egen udlejer; du skal have ejerens (udlejerens) skriftlige tilladelse til at "fremleje" lejligheden og du skal vide, at udlejeren IKKE er forpligtiget til at acceptere en evt. fremlejning. Kun hvis det klart fremgår af din nuværende lejekontrakt, at du har mulighed for dette.
Du skal også vide, at den pågældende skal melde adresse ændring til denne lejlighed og det betyder samtidigt, at den pågældende, hvis fremlejemålet løber i op til 2 år, er berettiget til at OVERTAGE din lejlighed og at du således IKKE kan modsætte dig dette.
det bedste for DIG ville være at få den pågældende som "sambo". Dermed kan udlejeren ikke gøre indsigelser og den pågældende vil ikke kunne få din lejlighed...
tilføjet af

Pas på !!

Det er sikkert i god mening, at så mange giver råd og svar på dit spørgsmål, men svarene er desværre forkerte. Hvis du kan lave en frivillig aftale med udlejer, kan du fremleje lejligheden lovligt, men ALDRIG mere end 2 år. Herefter kan din lejer forlange, at lejemålet fortsætter så længe, det passer ham/hende.
Uden udlejers tilladelse kan du kun fremleje i indtil 2 år, hvis du er midlertidigt udstasioneret i dit job eller i forbindelse med din uddannelse - og det skal kunne dokumenteres.
Du må ikke tjene på udlejningen, det vil sige, at du kun må opkræve det, du selv giver i husleje og du har stadig det fulde ansvar for, hvad din fremlejer måtte forvolde af skade samt for betaling af huslejen, hvis vedkommende ikke gør det.
tilføjet af

NEJ

Normalt er det ikke lovligt at udleje sin lejede bolig ud...MEN du skal læse din lejekontrakt for der står reglerne vedr. dette.
Vh. (en ansat i en boligforeningen)
tilføjet af

Tjek LL § 70, stk 1

Kan kun give Pierre6 ret. Pas på de sikkert velmente råd fra de andre. Der bliver skudt med spredehagl uden succes! Pierre6 er inde på det rigtige; du har - uanset hvor længe du har boet i lejligheden - ret til at fremleje din lejlighed, så længe et par betingelser er opfyldt. Disse betingelser fremgår af Lejelovens § 70, stk 1.
Se evt dette link: http://www.themis.dk/synopsis/index.asp?hovedramme=/vokaten.dk/lovsamling/lejeloven.html
Håber det hjælper dig!
Vh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.