7tilføjet af

Udleje af ejerlejlighed ved flytting til udlandet

Hej
Min kæreste og jeg ønsker muligvis at udleje vores ejerlejlighed i København, da vi skal flytte til udlandet for godt. Dvs leje ud til priserne forhåbentligvis stiger lidt igen og vi kan sælge (har tabt meget siden købet i jan 2007)
Mit spørgsmål er, må vi leje ud indtil den sættes til salgs om 2 år og hvilke regler vil så gelde?
Pt har vi udgifter til ejerforeningen, bank og el/gas mm på ca 10 000 i måneden. Hvad er reglene med tanke på skat ved udleje? Hvad kan fratrækkes? Vil det være nogen skattemæssige problemer ved senere salg? for eksempel om 2-3 år?
Tusind tak for svar:)
mvh
MissH
tilføjet af

Det skal du få advokathjælp til

Amatører skal ikke begynde at udleje selv.
tilføjet af

Advokat

Jeg er helt enig med den anden, der svarer.
I skal også passe på lejekontraktens længde, ellers kan I risikere , ikke at kunne få vedkommende til at flytte. Der er en ganske bestemt tidsfrist som SKAL overholdes. Så ,for jeres egen skyld, henvend jer til en advokat, som kender lejeloven. Pas på dem, det er ikke alle, der er lige dygtige.
tilføjet af

Mange regler

Der er flere muligheder.
Lejeindtægten skal beskattes og I har flere muligheder for fradrag. I kan vælge at fratrække faktiske udgifter (fællesudgifter, ejendomskatter, forsikringer m.v.) eller et standard fradrag på 1,33% af ejendomsvurderingen.
Mht til fastsættelse af leje har jeres egen egne udgifter til lejligheden reelt ikke meget at sige såfremt lejer klager over lejen. Det ligger der en del afgørelser på hvor udlejer har opkrævet for meget.
Såfremt I har beboet lejligheden kan I til enhver tid sælge den skattefrit.
Skats vejledninger:
i pdf: http://www.skat.dk/vejledninger/personserien/Pnr_4_v9_0.pdf
alm udskrift: http://www.skat.dk/display.aspx?oId=133774&vId=201935&indhold=1
proffesionel hjælp: http://www.timevision.dk/timevision
tilføjet af

Skal vi ikke nøjes med at sige

- at NOGLE er bedst tjent med ikke at udleje selv... men helt ærlig; hvad får dig til at tro, det er en videnskab. Kan man læse lejeloven, er man ikke helt ilde stedt. 🙂
tilføjet af

Ved fraflytning

Ud over det med en ordentlig lejekomtrakt der beskytter jer.
Så skal i også være opmærksom på at den der fraflytter lejlighedden. kan efterlade sig en pænt stor regning, som indskudet måske ikke kan sække. Og hvordan får i pengene ud af en fraflyttet lejer?
De kunne jo være ligeglade med at passe på lejlighedden. Bare slibningen af et parketgulv koster pænt meget at få slebet ned. Når der har været en kontorstol tilstrækkelig mange gange hen over. Kan jeg hilse og sige.
Så ud over at få lejeren ud på et stratetisk godt tidspunkt, så må lejligheden gerne være bebolig igen.
tilføjet af

Tusind tak for svar

Hej igen
Tusind tak for mange gode svar. Det virker som det er meget besværligt at leje ud, ikke mindst ser det ud som flere af jer har nogen dårlige erfaringer med udleje. Jeg synes det er vanskelig at træffe en beslutning vedr dette. Vi købte lejligheden for 1,95 mil i jan 2007 og vil højst få 1,6 nu..tror jeg. Det er mange penger i rent tab. Videre er det jo svært at sig om markedet vil blive bedre igen om man vælger at leje ud. Det at administere udleje når man ikke bor i landet kan også blive vanskelig Er det nogen af jer som kender til såkalte udlejemæglere? Ved at der i Norge findes udlejemæglere, der mægleren tager nogle % for at administere det hele (lejekontakt/overtagelse/evt skifte af lejetagere/ tjek ved ud/indflytning) Ved I om det findes her i DK?
hilsen
MissH
tilføjet af

Udlejningsmægler søges!!

Hej MissH og I andre!
Jeg har samme problem med at få udlejet et hus i Kolding. Jeg fik nogle lejere, der ikke betalte depositum til aftalt tid. Heldigvis var de ikke flyttet ind endnu, så jeg annulerede bare kontrakten. Jeg ville have fået mange økonomiske og praktiske problemer med dem, er jeg sikker på. Så heldigt, at jeg slap for dem.
Men min norske veninde fortæller nøjagtigt det samme, som MissH skriver, om deres udlejningsmæglere i Norge. De administrerer hele kontakten med lejerne i hele lejeperioden. Og dette vil være en stor lettelse for udlejer!
Så hvor finder vi nogen her i Danmark?? = Oplagt niche-virksomheds-idé til den aktive!😃
Mange hilsner
Majse
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.