35tilføjet af

Trampoliner - for farlige?

Kan ikke lade være med at tænke på, om trampoliner i haven - til børn - burde forbydes. Hører en masse om ulykker, og da jeg havde tænkt mig måske at købe en til ungerne, tøver jeg nu.
Hvad synes I - er det for farligt for børn?
tilføjet af

Havetrampoliner

Du har egentlig ret, havetrampolinerne er skyld i mange, rigtig mange uheld hver eneste sommer og giver i perioder mange kunder til skadestuerne.
En trampolin er ikke et stykke legetøj som man bare kan bruge efter forgodtbefindende, men efterhånden sendes der mange ting på markedet som forældre betragter som legetøj for deres børn og børnene også, men som reelt er meget potentielt farlige.
Ti lgengæld vil forældrene ikke have at deres børn leger ved havnen eller skovsøen fordi det er farligt, men dog ikke så farligt som f.eks. havetrampolinerne. Da havetrampolinerne desværre sælges og efterhånden accepteres som legetøj, tror folk fejlagtigt at de er ufarlige.
Jeg springer selv trampolin og har gjort det i mange år, ikke havetrampolin, men rigtig trampolin, jeg ved hvilke alvorlige skader man kan pådrage sig på en trampolin, og her tænkes ikke kun på hvis man kommer udenfor lagnet, men også ved selve springene såfremt disse ikke laves korrekt.
Nej havetrampolinen sælges af kyniske forretningsfolk der vil tjene penge på dine børns ulykke.
tilføjet af

Undlad

at sætte børn i verden, de kommer helt sikkert til skade på et eller andet tidspunkt i deres liv.
Havetrampoliner, gynger, alle typer legeredskaber til brug i fri luft, cykler, rulleskøjter, isskøjter, ski og kørsel med forældrene i bil er alle potentielle farer for børn.
Hvad vil du med børn, når de ikke må røre sig fordi der er en risiko for skader, dine børn må vel gerne sove i deres senge❓Statistisk dør de fleste i en seng, så den udgør også en risiko.
Har du en dreng ser du vel gerne at han interesserer sig for at spille fodbold❓Fodbold er den aktivitet der giver flest skader og mange fodboldskader giver livsvarige men, har du tænkt så langt ?
tilføjet af

Du har ret

Livet er farligt, men havetrampoliner er ekstremt farlige fordi de brugt forkert kan give varige skader uden der egentlig er sket et uheld.
tilføjet af

Ja da

men det kan sport også, som brug at euforiserende stoffer og tobaksrygning kan og det at drikke sodavand i store mængder, det gør børn jo i dag, det er i det hele taget farligt at leve, det dør man nemlig af.
tilføjet af

Ikke farlige

Trampoliner er ikke mere farlige end alt andet vi omgåes i hverdagen.
Vi har en stor trampolin i haven, det er faktisk nr 2, for den første blev slidt ned.
Der er aldrig nogen der er kommet til skade, fordi vi har fastsat nogle regler fra starten.
Aldrig mere end to personer der hopper ad gangen.
Legen skal ikke blive for vild.
Der er ingen hegn, for det giver kun falsk tryghed, og incitere til vilde lege, hvor det kan gå galt.
Alle har altid respekteret reglerne, og ingen er kommet til skade.
Børnene får en fantastisk motorik og gode mavemuskler.
Vores børn kan lave de vildeste spring og kolbøtter i luften, det har de selv lært sig.
Til tider er det også bare en hyggelig sted at ligge og læse, snakke eller bare tage solen.
Det er det legetøj der har vætet brugt mest hjemme hos os.
tilføjet af

Børnene elsker den.

Selvfølgelig kan de komme til skade på en trampolin, som de kan med alle andre ting.
Jeg ved at der er mange som vælger simpelthen at grave den ned i græsset, så hvis de skulle falde af, så er der stører chancer for at de ikke kommer alvorligt til skade. Desuden kan alle trampoliner købes med et sikkerhedsnet.
Ellers er det altid en god ide at holde lidt øje med ungerne, og at deres leg ikke bliver for vild.
tilføjet af

Jeg ville også tøve

Men køber du alligevel en, så husk samtidig at købe et net.
For efterhånden mange år siden læste jeg om en pige på 16 år, der i skolen sprang på trampolin. Hun faldt ved siden af og brækkede nakken. Hun blev lam for livstid.
Naturligvis kan man sige: Det er farligt at leve. Men jo flere risici man udsætter sig for jo større er faren.
Jeg glemmer hende ikke. I en artikel læste jeg hun fortalte, at først var der blevet sagt til hende: Op med dig igen. De havde svært ved at tro hun ikke kunne røre sig.

Flere år efter læste jeg hun lå på et plejehjem.
Jeg græd over hende. Tænk at blive lam som 16-årig og der lå hun endnu. Mere eller mindre glemt af omverdenen.
Jeg tænker på om hendes gamle skolekammerater besøger hende eller er hun glemt.
Hun er ikke helt ung mere. Ligger hun der endnu. Er hendes forældre stadig levende.
Mit barnebarn fylder 16 år i dag. Åh, jeg tænker på den anden, som aldrig fik et liv. Hvor er hun nu.
tilføjet af

Det var da en ide

For naturligvis er det sjovt og mange ting er jo farlige, bare det at cykle.
Men jeg har været bange for disse trampoliner siden jeg læste om den 16 årige.
Men jeg ved godt børn kan komme galt afsted med så mange andre ting. Min egen søn faldt ned af et træ, han var klatret op i. Det tog tre måneder før han så normal ud i ansigtet.
Han kunne jo også have brækket nakken.
tilføjet af

Hold dog op med det jammer

anonym, hun fik ikke et liv, nej, men det er der så mange andre der ikke får, som den 2-årige pige der brændte ihjel fordi hendes far ikke kunne ligge bag en lastbil, faderen kørte med en campingvogn hægtet på bilen og bil og campingvogn kom i slinger så det endte helt galt, alle 3 mistede livet, men pigen brændte ihjel, tror du jeg går og tænker på det hele tiden ?
Min ældste søn kører motorcykel, som jeg selv gør det, mange af mine kammerater fra min ungdom fik ikke et liv, de kørte sig ihjel på motorcykel, ja jeg tænker på det, men knægten kan lige så godt miste livet i forbindelse med hans arbejde, som er at hjælpe mennesker i nød, ved jordskælv og naturkatastrofer OG hvis der bliver krig i Danmark. Det kan ikke nytte at ødelægge sit liv med sådanne spekulationer, hvis man pakker børn ind i vat kommer de helt sikkert til skade når de bliver så store at de ikke mere skal høre på hysteriske forældre, og risikoen for alvorlige skader bliver mangedoblet, da vatindpakkede børn aldrig har lært at undgå farer, de har ingen erfaring i det.
Min kæreste fik heller ikke det liv hun ønskede sig, hun er som så mange andre piger, hestetosset og da hun var 19 var hun med til et danmarksmesterskab hvor det gik grueligt galt for hende, hun styrtede og fik ødelagt ryggen og har levet som førtidspensionist siden, sådan er livet, man ved aldrig hvad der sker og heldigvis for det.
tilføjet af

Undskyld,

hvis jeg generede dig. Jeg kan jo ikke gøre for at jeg er et følsomt menneske. Jeg beklager mit indlæg, men ikke min mening.
Du må føle hvad du vil, men bland dig ikke i mit liv. Jeg føler, hvad jeg gør.
Hvorfor kommenterer du egentlig min mening, stop din jammer og koncentrer dig om din egen mening.
tilføjet af

Fordi anonym

din måde at fremstille en ulykke på og følgerne af den, får andre til at reagere uhensigtsmæssigt i forhold til børn, at et menneske kommer til skade og måske mister førligheden, skal da ikke komme resten af menneskeheden til skade vel ?
Det samme gør sig gældende med hensyn til cykelhjelme, hysteriet omkring brugen, eller den manglende brug, har nået højder der overgår det tragiske i at danske soldater mister førlighed, såvel psykisk som fysisk og nogle mister endda livet i Afganistan, men det er jo så langt væk at man ikke tænker over det.
Derfor skrev jeg som jeg gjorde, jeg er sandelig også et følelsesmenneske, jeg kan tit sidde og føle med de som kommer til skade, men jeg lader det ikke gå ud over andre mennesker, vi skal passe grueligt på med at ville bestemme hvordan andre skal leve deres liv og i bund og grund ændrer det jo ikke på et menneskes skæbne at nogle sidder og hælder vand ud af ørerne.
Et er helt sikkert, børn har godt af at få knubs, børn lærer ved at gøre og røre, børn kommer aldrig videre hvis deres forældre skal bestemme alt og forhindre at børnene får erfaring, husk erfaring er den bedste måde at undgå ulykker i voksenlivet.
tilføjet af

Nej.

Trampoliner er ikke farligere end så meget andet.
Vores er gravet ned i haven, så ungerne kan løbe direkte ud på den og af den igen.
Sikkerhedsnettet er en falsk tryghed.
tilføjet af

Ved du hvad,

jeg har sandelig ikke tænkt mig at ville bestemme noget som helst over andre. Hvilket jeg jo, i sagens natur, heller ikke kan.
Men min mening har jeg lov til at udtrykke. Min måde at udtrykke mig på ! Hvem er du, at du kan gøre dig til dommer over min mening.
Jeg tror ikke min mening har så stor indflydelse, at andre ikke kan tage deres egne beslutninger.
Jeg kan forstå, du er af den opfattelse, at kun det, du mener er hensigtsmæssigt, må komme frem. Det vil i realiteten sige diktatur. Hvem skal afgøre, hvad befolkningen må vide, og hvad de ikke må vide.
Det ville give uhyggelige perspektiver, hvis nogle få bestemmer, hvad befolkningen må tænke, tro og mene.
tilføjet af

se her

tilføjet af

Du har fuldkommen ret anonym

ingen skal bestemme hvad andre mener, ej heller jeg, men som du kan læse i denne tråd er folk så småt begyndt at gå i selvsving på grund af en enkelt brugers tro på det farlige ved en trampolin.
Det er at påvirke andre og det er uhensigtsmæssigt, især da tråden drejer sig om "legetøj" til børn, jo flere der kan finde grufulde skæbner frem i den forbindelse, jo flere vil tage afstand fra trampoliner, hvilket igen fratager børn muligheden for at få den motion de har så hårdt brug for, der er børn nok som aldrig bevæger sig længere ved egen kraft, end mellem computeren og køleskabet.
Selvfølgelig har du lov til at fremstille din mening her og andre steder, men det er tilladt at tænke sig om og ikke skabe unødig frygt hos "urutinerede" forældre som er i tvivl om det er rigtigt at gøre dette eller hint i forhold til deres børn, jo mere "legetøj" der kan aktivere børn fysisk, jo færre skader vil samfundet skulle behandle i fremtiden, husk det er næsten altid fysisk inaktive der kommer galt afsted når de endelig er fysisk aktive og det skyldes for en stor dels vedkommende, at disse mennesker aldrig fik lov til at lære at det gør ondt at opføre sig fjollet, de er blevet pakket ind i vat og har derfor aldrig lært at passe på sig selv, det gør deres forældre jo.
Kan du følge mig ?
tilføjet af

Æhh

du linker til dit eget indlæg i denne tråd, hvor meget realitetssans er der i det ?
Og nu du er i gang med at linke, kom så lige med realistiske tal på hvor mange alvorlige skader der sker ved børns brug af havetrampoliner, jeg tænker ikke på småskader som brækkede arme og ben eller småskrammer der er sket fordi ungen ramte en sten i haven da ungen hoppede ved siden af trampolinen, det skal være ALVORLIGE skader som brud på rygsøjlen, kraniebrud eller andet i den kategori.
På forhånd tak
tilføjet af

Hmm

Jeg kan følge dig i, du har en mening om tingene, men du må respektere, jeg også har en mening.
Unødig frygt ?? Man må afgøre med sig selv , hvad man mener er berettiget eller ikke.
Det er meget forkert, hvis nogen vil afgøre, hvad befolkningen må kende til. Man kan fortælle om de gode ting, men man skal på den anden side heller ikke fortie de dårlige.
Derefter må den enkelte træffe sin egen beslutning. Måske fordelene ophæver ulemperne. Måske er risikoen minimal, men den beslutning må man selv tage ansvar for.
Det kan føre meget med sig, hvis dårlige ting ikke må oplyses. Som f.eks. en medicin, som gør god nytte, men samtidig også har en bagside.
Det skal ikke forties. Nogle mener, de er andre langt overlegne og kan træffe beslutningen: Det må folk ikke kende til.
Det har vi læst om utallige gange og jeg bryder mig bestemt ikke om den indstilling til tingene. Vi må selv træffe vores beslutninger, selv tage ansvaret, hvad vi vælger.

Jeg vil gerne selv have lov til at træffe min beslutning og det kan kun lade sig gøre, hvis jeg kender både fordele og ulemper.
tilføjet af

Tilføjer til mit indlæg

Jeg ville muligvis købe en alligevel, selv om jeg er nervøs. Men den måtte ikke stå højt og net ville jeg også have. Og ikke for lille og så måtte de kun være en ad gangen, hvis jeg havde mulighed for at bestemme det. Men man ser jo ikke alt, hvad børn laver.
Mest på grund af frygt for, de ville benytte en alligevel et andet sted. Jeg har set dem stå uden net og højt.
Nå, men jeg er fri for at træffe den beslutning. Heldigvis.
Til gengæld havder jeg en "vildbasse" af en søn. Nu er han mere fornuftig. Han fik en knallert og den blev udboret og alt hvad man kunne gøre ved den.
Han troede ikke, jeg vidste det, han var og er, meget beskyttende over for mig,så han lovede højt og helligt, han ikke gjorde noget forkert.
Jeg sørgede for han havde en styrthjelm af bedste kvalitet.
Nu foregriber jeg begivenheden. da han var 5 år gammel fik han fjernet mandler. Lægen vred så meget i hans hoved, at han fik en skade i nakken. Han døjede meget med hovedpine.
Tilbage til knallerten. En dag kørte han vist lidt vildt og røg ud over styret og landede lige på hovedet.
Styrthjelmen var af god kvalitet, som fortalt, så han mærkede kun et ryk i nakken.
Han kunne mærke, der var noget, der gled på plads. !!!!!!!!!!

I dette tilfælde holdt højere magter hånden under ham. Så intet behøver at være så galt, uden det er godt for noget.
Men man træffer selv sine beslutninger efter at have undersøgt fordele og ulemper.
Jeg ville min søn skulle have den knallert, han så meget ønskede sig. Men til gengæld, jeg kendte ham, sørgede jeg for at købe den bedste hjelm, jeg kunne få fat i. Og det var vist heldigt.
tilføjet af

her er en del

I modsætning til de fleste af jer, især Ernst er jeg virkleighedsnær og har undersøgt det, jeg gengiver her links til mindre end 1/10 procent af tilfældene samt til gode råd
http://www.falckmagasinet.dk/trampoliner
http://politiken.dk/tjek/dagligliv/boern/499002/5000-boern-skadet-paa-havetrampolinen/
http://www.dr.dk/Templates/NewsArticle.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7BE98E8FA0-9F4C-46E7-BA37-13A6A83B6792%7D&NRORIGINALURL=%2FRegioner%2FSyd%2FNyheder%2FAndet%2F2006%2F06%2F26%2F115003.htm%3F&NRCACHEHINT=Guest
http://ekstrabladet.dk/kup/forbrug/article1005139.ece
www.si-folkesundhed.dk/upload/nyhedsbrev_32_net_001.pdf

http://www.bupl.dk/internet/boernogunge.nsf/6ad74b33653831bcc125695e0033a30d/987440704cd514cbc12574410031544f!OpenDocument

http://www.tv2east.dk/artikler/pas-paa-have-trampolinen
http://www.tv2fyn.dk/article/231386:Trampoliner-er-farlige-for-boern

Trampoliner er IKKE på nogen måde legetøj
tilføjet af

I Tyskland

Ligger et barn i koma efter sidste sommer at have sprunget trampolin, altså nu i koma på andet år. Nervebaner blev ødelagt.
endelig er der mange senskader som først visder sig mange år efter at man har sprunget, spørg selv øvede tidligere trampolinspringere.
tilføjet af

Jamen den-virkelighedsnære

det er muligt du er virkelighedsnær, men du er ikke ret god til at læse 😉
Alle dine links er jo til den samme statestik, der står højt og larmende, at der er tale om 5000 ulykker, alle links peger på den samme undersøgelse OG, det er stadig kun småskader der er tale om, forstuvning er ikke en alvorlig skade, ej heller brækkede lemmer, et brækket ben, en flænge i hovedet og nogle knubs er ikke værre hvis de sker på en trampolin, end hvis de sker under udøvelse af sport, altså 5000 uheld med trampoliner på 2 år, det er sq da småting i forhold til sportsskader.
Kig på dette link og fortæl mig så at trampoliner er skyld i mange skader
http://www.si-folkesundhed.dk/Ugens%20tal%20for%20folkesundhed/Ugens%20tal/Sportsskader%20i%20Danmark.aspx
tilføjet af

Som der er mange senskader

ved udøvelse af sport du kære "sygeplejerske"
Prøv at find folk som løber maraton, som ikke har varige skader efter mange år med den ekstreme form for sport, fodbold, håndbold, især boldspil er skyld i mange overrevne ledbånd, som kan genere livslangt.
Der skydes langt over målet med den hetz der nu køres mor trampoliner, det er rendyrket hysteri.
tilføjet af

Selv om jeg ikke har den

store faglige viden om denne type trampoliner, er dit svar meget lig den holdning, jeg selv har til dem. Tak for dit svar 🙂
tilføjet af

Jeg er måske for

pylret - troede faktisk, at sikkerhedsnettet var mere eller mindre et must, når børn skal på trampolinen?
tilføjet af

Det kalder jeg oplysning

Tusind tak for dit meget spændende svar. Det er dejligt med så interessante oplysninger. Tusind tak igen [f]
tilføjet af

Tak for dine ord

Altid interessant at høre andres mening om forhold, som man ønsker oplysninger om [f]
tilføjet af

Grav

Grav den hellere ned, det er meget bedre.
tilføjet af

Nej, det er du ikke

Du er en omsorgsfuld mor, der vil børnene det bedste. [f]
tilføjet af

Hvad siger trampolinspringeren?

Grav den ned!
Det burde være fuldstændig logisk; men jeg kan se, at ikke alle tænker så langt:
1) Placér trampolinen LANGT væk fra underlag med havefliser, borde figurer etc.
2) Grav den ned, så overfladen af trampolinen er i plan med græsplænen omkring den.
3) Sørg for, at trampolinen er HELT fuldstændig vandret!
4) Snak - og snak GRUNDIGT med dine børn om, hvad der sker, når de springer flere på trampolinen!
Det er typisk, når de springer flere sammen, at det går galt. Et mindre barn er nede og vende, og så lander et større barn, som med sin vægt nærmest skyder den lille afsted - som ud ad en kanon!
Enhver, der har sprunget på en trampolin, ved, at man bliver kastet ud af trampolinen, hvis den ikke er vandret.
Jeg synes, "rækværk" omkring trampolinen ser faretruende ud. Børnene springer jo højt, og risikerer nemt at ramme stiverne.
Hvis trampolinen er gravet ned i plænen og omgivet af græs, kan børnene trods alt kun ramme jorden, hvis de ryger ned af trampolinen.
Jeg ved ikke, hvor mange størrelser, man kan vælge imellem; men jeg vil også mene, at risikoen bliver mindre, jo større trampolinen er? Der skal mere til, før man bliver kastet ud til kanten.
Jeg kunne godt tænke mig at læse, hvad trampolinspringeren tænker om disse forslag?
tilføjet af

Undlad(of topic)

at sætte børn i verden. Så mindskes det antal mennesekr der skal have forbrugsgoder så som trampoliner og andre fornødenheder.
Dermed spares resourcer og forurening.
Haps.😃😃😃😃😃😃
tilføjet af

Ja det var heldigt for din søn

At du tillod ham at bore den knallert ud. For det reddet hans liv. Men hvad hvis han havde slået nogen ihjel med han hovedløse kørsel? Så skulle du også leve med det? at det var dig der tillod din dreng at køre sådan.
Jeg er engentligt glad for jeg ikke er så en ligeglad forælder, der dækker sig ind med at alt er i orden. Bare hjelmen er af en god kvalitet. For det er jo kun din søn der tæller. Skide være med dem som han kunne og sikkert skader og vil være til fare for i fremtiden.
Men sådan er det vel med forældre? Deres egne børn først og så det underordnet med andre der færdes hvor knallertbøller køre som sindsyge.
jeg har prøvet at være ved at blive kørt ned at sådanne nogen børn, som skvat som dig opdrager.
Jeg er sku ikke imponeret af dem eller din egoistiske handling.
tilføjet af

Og ... ;)

Smid 1 1/2 meter tykt lag jord over.😃😃😃😃😃😃 Så den ged barberet.
tilføjet af

Lyder for nuftigt

Men " kan børnene trods alt kun ramme jorden". Det kan så være spændende at se om det er ligemaget hvilken vinkel det kære barn rammer jorden i. Uanset hvad så gør det forbandet ondt at ramme jorden med den fart de kære små hopper i.
Jeg er glad for det ikke er mig der har noget at sige omkring trampoliner og "havebrug".
tilføjet af

Tja,

Ufarligt er det ikke. Men man kan forhåbentlig gøre det lidt mindre farligt?
Men man kan jo ikke holde dem, man elsker, i bur, - og bare se på, mens de visner bort - i "sikkerhed"... 🙂
Sådan er det jo at ha' børn! Når de er syge, ønsker man, det var en selv... Når de cykler på egen hånd, prøver man at lade være med at tænke på... Meget er en afvejning mellem lysene i deres øjne - og risikoen... Når de begynder at gå i byen, kredser man om telefonen, og håber ikke, det er politiet eller skadestuen, der ringer...
De rige har mange glæder... 😉😉😉
tilføjet af

koorekt ;)

Men jeg ville nok have en rigtig, rigtig grim smag i munden og sikkert en tilbagevendende dårlig samvitighed over at lade mit barn hoppe på en trampolin og det kom til skade, permanent eller ej.
Det er ret farligt i mine øjne med den fart de kan nå og den skade det tilsammen kan give. og det er så formålsløst uanset højden der faldes fra.
I klubber der trænes trampolin, der må de ikke hoppe uden der er opsyn.¨
Og rigtig, rigtig mange lader deres børn hoppe på lykke og fromme.
Så ryger der squ en unge i svinget ind i mellem.😕
Men du har ret i at man ikke kan sætte den man elsker i ´bur. Jeg synes bare personligt at trampolin er et farligt stykke legetøj. Forældre har det med at negligere at de bør have ders børn under opsyn ved brug af dem.
Som en anden skrev, de lader dem jo heller ikke lege ved havne-kajen. Og havedamme indhegnes hvis der er børn i haven.( Det har jeg så ladet mig fortælle.) For vand er jo også farligt. Hvad er så forskellen at lade børn være uden opsyn omkring vand og omkring trampoliner uanset om de er gravet ned eller ej?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.